Μπάσκετ

Φύγαμε για τους «8»

Φύγαμε για τους «8»

Ο Παναθηναϊκός με κορυφαίο τον αρχηγό του, Δημήτρη Διαμαντίδη που σημείωσε 13 πόντους, επικράτησε της Μάλαγα με 69-60 και προκρίθηκε στους "8" της διοργάνωσης.

Οι «πράσινοι» πέρασαν εύκολα το εμπόδιο της Μάλαγα με 69-60 και πλέον πάει στο ΣΕΦ, για νίκη γοήτρου απέναντι στον Ολυμπιακό. Ο Διαμαντίδης ήταν το βαρόμετρο του Παναθηναϊκού γι ακόμα έναματς, καθώς ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 13 πόντους, ενώ ο Λάσμε σημείωσε 10. Πολύ καλοί και οι Κάρι και Μπράμος με 8 πόντους εκατέρωθεν.

Το ματς

Με τους Φώτση, Ούκιτς, Λάσμε, Διαμαντίδη και Ματσιούλις ξεκίνησε την αναμέτρηση ο Παναθηναϊκός και από τα πρώτα λεπτά το παιχνίδι ήταν ντέρμπι. Η Μάλαγα είχε πάρει τον έλεγχο στα ριμπάουντ και ήταν μπροστά με (6-4) στο 4′. Συγκεκριμένα οι Ισπανοί είχαν 10, με τα 8 να είναι επιθετικά.

Παρά το κακό ποσοστό στα ριμπάουντ, το Τριφύλλι ήταν μπροστά με 9-6, καθώς βελτίωσε την άμυνα. Η είσοδος του Ράιτ έδωσε φρεσκάδα και μεγαλύτερη ταχύτητα. Στο 8’ ο Αλβέρτης είχε αλλάξει σχεδόν όλη τη βασική πεντάδα και ο Κάρι με τρίποντο έδωσε αέρα 9 πόντων (16-7).

Έτσι μετά το βραχυκύκλωμα των πρώτο λεπτών, ο Παναθηναϊκός έβαλε την μπάλα μέσα στο ζωγραφιστό και με πλουραλισμό στο σκοράρισμα, κατάφερε να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο  με +7 (19-12).

Ακριβώς με τον ίδιο ρυθμό οι γηπεδούχοι άρχισαν την δεύτερη περίοδο και το σκορ ανέβηκε για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα (23-12) στο 12’και έτσι κατάφερε να ελέγξει τον ρυθμό. Η Ουνικάχα ήταν άστοχη και δεν έπαιρνε τα ριμπάουντ και η διαφορά παρέμενε πάνω από τους 10 πόντους.

Όμως ένα νεκρό διάστημα των «πρασίνων» στα μέσα του δεκαλέπτου έδωσε την ευκαιρία στους Ισπανούς να μειώσουν (28-23 στο 17’) και να ξαναμπούν ξανά στο παιχνίδι. Η Μάλαγα είχε ανέβει και στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου, καθώς βρήκαν τα περιφερειακά σουτ.

Αυτό όμως δεν προβλημάτισε τους Κυπελλούχους Ελλάδος και έτσι το ημίχρονο το σκορ ήταν 33-28, με τον Παναθηναϊκό να βελτιώνει τα ριμπάουντ (15 έναντι 26), και να κυριαρχεί μέσα από το ζωγραφιστό.

Η Μάλαγα έκανε την αντεπίθεση της στο τρίτο δεκάλεπτο. Με επιμέρους σκορ 9-4, έφερε το ματς στα ίσα (37-37) στο 25’, καθώς έβαλε τα σουτ σε συνδυασμό με την νευρικότητα που είχαν οι παίκτες του Τριφυλλιού.

Όμως με ένα γρήγορο 7-0, ο Παναθηναϊκός πήρε εκ νέου το προβάδισμα με 44-37 ένα λεπτό αργότερα, με τον Κάρι να κάνει πολύ καλό παιχνίδι και η άμυνα να βελτιώνεται αισθητά. Ο Φώτσης με τρίποντο ανέβασε ξανά τη διαφορά στους 10, καθώς η Ουνικάχα έκανε αρκετά λάθη στην κυκλοφορία της μπάλας.

Με δύο συνεχόμενα τρίποντα από Μπράμος και Μαυροκεφαλίδη, ανέβασε το σκορ στους 14 (55-41), στο 29’ και έδειχνε να το… καθαρίζει το ματς, παρόλο που υπολειπόταν ένα δεκάλεπτο.

Η Μάλαγα δεν μπορούσε να ακολουθήσει και έτσι ο Παναθηναϊκός έκανε το παιχνίδι του και στο 33′ το σκορ ήταν 57-43  και πολύ δύσκολα θα άλλαζαν τα πράγματα. Ο Διαμαντίδης με τρίποντο και ο Γκιστ ανέβασε τη διαφορά ακόμα και στους 17 (62-46), δύο λεπτά αργότερα.

Ο αρχηγός είχε αναλάβει για τα καλά δράση και ήταν κυριολεκτικά ασταμάτητος τόσο σε επίθεση, αλλά και στην άμυνα και οι Ισπανοί πολύ δύσκολα θα μπορούσαν να κάνουν κάτι.

Παρόλα αυτά οι φιλοξενούμενοι ροκάνισαν τη διαφορά (65-53) στο 37′, αλλά η νίκη του Παναθηναϊκού είχε επιτευχθεί αρκετά νωρίς και ο Αλβέρτης έκανε συνεχώς αλλαγές για να έχει φρέσκια την ομάδα.  Έτσι η Μάλαγα έφτασε το σκορ ακόμα και στους 9 (65-56) στο 38΄αλλά χρόνος δεν υπήρχε για να γίνει η ανατροπή.

Έτσι το Τριφύλλι πήρε τη νίκη με  69-60 και πάει στο ΣΕΦ, όντας στους «8″ και θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό για την τρίτη θέση.

Τα δεκάλεπτα:  19-12, 33-28, 55-, 69-60

Παναθηναϊκός (Αλβέρτης): Μπράμος 8, Κάρι 8, Μπατίστ 3, Φώτσης 4, Ούκιτς 7, Λάσμε 10, Μαυροκεφαλίδης 3, Διαμαντίδης 13, Γκιστ 6, Ματσιούλις 5, Ράιτ 2, Γιάνκοβιτς.

Ουνικάχα Μάλαγα (Πλάθα): Σαμπόνις 7, Ουρτάσουν 3, Κάλογουεϊ, Σουάρεθ 7, Γκρέιντζερ 8, Βάσκεθ 8, Τούλσον 6, Κουζμίνσκας 2, Ντράγκιτς 6, Κέινερ-Μέντλεϊ 1, Στίματς 12.

Πάνος Καραουλάνης

Exit mobile version