ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

«Υπάρχουν τρόποι να ανατραπεί το μειονέκτημα έδρας»

Ο Δημήτρης Πρίφτης μίλησε για τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μάλαγα, χαρακτηρίζοντας τη ως «επαγγελματική».

«Υπάρχουν τρόποι να ανατραπεί το μειονέκτημα έδρας»

Παράλληλα εκθείασε τον Αλβέρτη, λέγοντας πως έχει κοφτερό μυαλό, ενώ ανέλυσε τις Ρεάλ και ΤΣΣΚΑ, αναφέροντας πως το πλεονέκτημα μπορεί να είναι θεωρητικό η ουσιαστικό και πως μπορεί να ανατραπεί.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Δημήτρη Πρίφτη στον Sentra 103,3:

Σε ερώτηση περί του άγχους του Αλβέρτη:

Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!»
Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!» 52.553 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

«Δεν έχει άγχος όσο πίστευα ότι θα χει. Ο Αλβέρτης έχει κοφτερό μάτι, καταλαβαίνει τι βλέπει. Υπάρχει ταλέντο και όσο περνάει ο καιρός θα βελτιωνόμαστε όλοι μαζί».

Αν μετά τη νίκη επί της Μάλαγα υπάρχει το επιφώνημα ανακούφισης:

«Σίγουρα, γιατί μας διατηρεί ζωντανούς σε μεγάλη διαδρομή. Κάναμε μία επαγγελματική νίκη».

Τι εννοούν με τον όρο «επαγγελματική νίκη» οι προπονητές:

«Έχει να κάνει με το «πρέπει να κερδίσεις». Ως επαγγελματίας πρέπει να είσαι απόλυτος και συνεπής και εμείς το κάναμε».

Η υποχρέωση της νίκης βαραίνει χέρια και πόδια έμπειρων παικτών:

«Αναμφίβολα αυτό ισχύει. Εκεί, όμως, έρχεται η λέξη «εμπειρία» και έτσι μπορείς να διαχειριστείς το άγχος σου, όσο προετοιμάζεσαι, αλλά και μέσα στο ματς. Είχαμε κάποια κενά, το ξεκίνημα μας δεν ήταν καλό, όπου ο αντίπαλος πήρε οκτώ επιθετικά ριμπάουντ. Στα επιθετικά ριμπάουντ είναι καλή η Μάλαγα, το λένε οι αριθμοί της. Η ομάδα είχε άγχος και πίεση. Το άγχος αγγίζει τους πάντες, όταν έχεις ένα «πρέπει» μπροστά σου».

Ποια ήταν τα «πρέπει» και τα «απαγορεύεται» του ματς:

«Το ένα κομμάτι είχε να κάνει με τα επιθετικά ριμπάουντ, το δεύτερο ήταν να αποφύγουμε τα εύκολα καλάθια από μία ομάδα που προσπαθεί να τρέξει. Η επιστροφή στην άμυνα, βέβαια, είναι άμεσα συνυφασμένη με την επίθεση, απαγορεύεται το λάθος στην πάσα, χθες είχαμε λίγα λάθη, συν τοις άλλοις πρέπει να πας και εσύ στο επιθετικό ριμπάουντ, να κάνεις σωστά φάουλ πριν το μπόνους των βολών, τα εφαρμόσαμε, ενώ όταν είχαμε κενά στην επίθεση, η ομάδα κρατήθηκε αμυντικά».

Είχατε την αίσθηση ότι λίγο οι παίκτες παρασύρθηκαν και έπαιξαν με το ρολόι:

«Ναι, αυτό είναι κάτι που συμβαίνει συχνά. Όταν έχεις διαφορά ασφαλείας, γίνεσαι πιο λογικός, λιγότερο τολμηρός και εκεί χάνεις από την επιθετικότητα σου και ταυτόχρονα δίνεις το δικαίωμα να διεκδικήσει ο αντίπαλος τις όποιες ευκαιρίες έχει. Μια απελπισμένη προσπάθεια από τον αντίπαλο, αν είναι επιτυχημένη, σου ανεβάζει τη ψυχολογία και μπορεί να γίνει το κακό»

Για τις αλλαγές που μπορούν να γίνουν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα:

«Κατ’ αρχήν όταν αλλάζεις προπονητές μέσα σε μία περίοδο και σε μία αλληλουχία αγώνων δεν είναι εύκολο, φρόνιμο για πολλές αλλαγές γιατί αυτό προϋποθέτει επανάληψη, δουλειά και χρόνο και η αλληλουχία παιχνιδιών δεν σου επιτρέπουν να το κάνεις, διότι εκεί χρειάζεται η ανάκαμψη. Αυτά τα δυο είναι αντιφατικά. Χρειαζόμαστε, λοιπόν, συνετή διαχείριση, θα βάλουμε κάποια στοιχεία, θα ανοίξουμε το τέμπο, θα βάλουμε κίνηση παικτών πριν το κτύπημα, να υπάρχει κυκλοφορία.  Στην ομάδα δεν περισσεύει κανείς, όλοι χρειάζονται. Νομίζω ότι γίνεται συνδυαστική δουλειά. Και εδώ είναι σημαντικός ο ρόλος του Σωτήρη Μανωλόπουλου γι’ αυτή τη μετάβαση που συνδυάζει την παλιά δουλειά με ότι καινούριο θέλει να βάλει ο «Φράγκι» στην ομάδα».

Για το μειονέκτημα της έδρας:

«Το πλεονέκτημα είναι θεωρητικό και ουσιαστικό. Σ’ αυτό το επίπεδο, υπάρχουν τρόπο να ανατραπούν όλα αυτά».

Για το αν το πρόβλημα πρέπει να το χουν οι ΤΣΣΚΑ και Ρεάλ με Ολυμπιακό και ο Παναθηναϊκός, όπως είπε ο Βασίλης Φραγκιάς:

«Εντάξει, ναι, είμαι λίγο πιο συνετός, να μην εγκλωβιστούμε και να μην το σκεφτόμαστε περισσότερο από όσο χρειάζεται, να πάμε να διεκδικήσουμε παντού τη νίκη»

Ποια ομάδα είναι πιο συμβατή στον Παναθηναϊκό από τις ΤΣΣΚΑ και Ρεάλ:

«Δεν θα προκρίνω κάποια από τις δυο. Η ΤΣΣΚΑ και η Ρεάλ είναι διαφορετικές ομάδες. Η μία ομάδα έχει πολύ καλή περιφέρεια, έχει τέμπο εκτέλεσης και στο 5Χ5 και στο ανοιχτό γήπεδο, παίζει μεγάλη ταχύτητα, δυνατά γκαρντ με ένστικτο. Η ΤΣΣΚΑ είναι σετ ομάδα, πιο σκληρή με πιο πολύ διάβασμα στο παιχνίδι. Θα επικαλεστώ όπως θα τα φέρει ο Θεός».  

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...