ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Όμορφα… και Παναθηναϊκά

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 3-1 του Λεβαδειακού στη Λεωφόρο στο πλαίσιο της 33ης αγωνιστικής της Super League, με σκόρερ τους Κουτρουμπή στο 40ο , Καρέλη στο 62ο και Αμπέντ στο 76ο μετά από ασίστ του Μπεργκ.

Όμορφα… και Παναθηναϊκά

Το σκορ άνοιξε το Κουτρουμπής στο 39′, αλλά οι φιλοξενούμενοι έφεραν άμεσα το ματς στα ίσια με τον Κονέ να εκμεταλλεύεται το λάθος του Καπίνο. Η είσοδος του Καρέλη στο 62′ έκανε τους «πράσινους» αρκετά δραστήριους και δύο λεπτά αργότερα ο 21χρονος φορ έδωσε τη λύση, σε ένα επτάλεπτο πραγματικό ροντέο, κάνοντας το 2-1 και στο 77′ ο Αμπέντ διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Το ματς

Με αρκετές διαφοροποιήσεις ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός την αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Καπίνο, με αμυντικό δίδυμο τους Κουτρουμπή και Τριανταφυλλόπουλο. Από τα δεξιά ήταν ο Σπυρόπουλος και αριστερά ο Νάνο. Μπροστά τους ήταν ο Πράνιτς  με εσωτερικούς τους Αμπέντ και Λαγό στα άκρα. Ως «δεκάρι» ο Ατζαγκούν και επίθεση τους Μπεργκ και Πέτριτς.

Τα πρώτα λεπτά του αγώνα οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να πάρουν τον έλεγχο του κέντρου, αλλά η βροχή που έπεφτε στον αγωνιστικό χώρο έκανε δύσκολο το έργο των παικτών. Στο 12′ η πολύ ωραία προσπάθεια του Πέτριτς που απέφυγε δύο αντιπάλους έκανε την κατάλληλη ώρα την μπαλιά στον Ατζαγκούν, όμως ο Πρζιρόβσκι πρόλαβε και μπλόκαρε.

Παναθηναϊκός: H επικρατέστερη ενδεκάδα στην Τούμπα
Παναθηναϊκός: H επικρατέστερη ενδεκάδα στην Τούμπα 8.623 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ένα λεπτό αργότερα ο Παναθηναϊκός έφτασε πολύ κοντά στο να ανοίξει το σκορ. Μπαλιά του Ατζαγκούν στον Μπεργκ, αυτός έκανε το πλασέ με τον Πρζιρόβσκι να αποκρούει, η μπάλα έφτασε στον Αμπέντ ο οποίος πλάσαρε, αλλά την τελευταία στιγμή ο αμυντικός του Λεβαδειακού έβγαλε.

Στο 24′ ο Αμπέντ βγήκε από τα δεξιά και ο Πέτριτς έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να καταλήγει άουτ. Τρία λεπτά αργότερα ο Γαλλοαλγερινός, ο οποίος ήταν αρκετά δραστήριος, έχασε τεράστια ευκαιρία για να κάνει το 1-0. Ο Μπεργκ πέρασε κάθετα στον Αμπέντ, ο οποίος βρήκε τον χώρο, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Πρζιρόβσκι, καθώς η μπάλα πέρασε λίγα εκατοστά έξω από το δεξί δοκάρι.

Σκόραρε ο Κουτρουμπής

Στο 39′ οι «πράσινοι» κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Ο Σπυρόπουλος έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, με τον Κουτρουμπή, ο οποίος βρέθηκε στο δεύτερο δοκάρι, στόπαρε ιδανικά με το αριστερό και με το δεξί εκτέλεσε τον τερματοφύλακα του Λεβαδειακού.

Ένα λάθος και 1-1

Γκολ το οποίο δεν το χάρηκε καθόλου ο Παναθηναϊκός, καθώς δύο λεπτά αργότερα ο Λεβαδειακός σε μια ανύποπτη φάση έφερε το ματς στα ίσα. Ο Καπίνο προσπάθησε να παίξει γρήγορα τη μπάλα,  αλλά το βολέ πήγε στον Κονέ, ο οποίος χωρίς δεύτερη σκέψη κρέμασε τον πορτιέρο του Τριφυλλιού και έκανε το 1-1.

Με το ισόπαλο σκορ, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια, καθώς η πάσα του Κουτρουμπή στην πλάτη στον Μπεργκ στην κίνηση, δεν ανησύχησε τον τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων, αφού η μπάλα πέρασε άουτ, στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους.

Με το καλημέρα στο β ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός έφτασε κοντά στο να διπλασιάσει τα τέρματα του. Στο 46′ ο Σπυρόπουλος έκανε τη σέντρα από δεξιά, με τον Ατζαγκούν να μη βρίσκει τη μπάλα για λίγα εκατοστά. Ένα λεπτό αργότερα ο Αμπέντ έκανε το γύρισμα από δεξιά, ο Τριανταφυλλόπουλος κάνει το τακουνάκι με τη μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Πρζιρόβσκι.

Το «τριφύλλι» ήθελε το δεύτερο γκολ και το κυνηγούσε, αλλά στο τελείωμα δεν τα κατάφερνε, ο Λεβαδειακός από την πλευρά του, δεν κατέθετε τα όπλα και σε ένα πεντάλεπτο φωτιά έγιναν συνολικά 5 φάσεις, που παραλίγο να σημειωθούν κάποια γκολ.

Στο 54′ και πάλι ο Σπυρόπουλος βγήκε από τα δεξιά, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Πρζιρόβσκι. Ένα λεπτό αργότερα ο Μάντζιος έκανε το σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή του Παναθηναϊκού, αλλά ήταν τελείως άστοχο. Στο 56′ ο Μπεργκ βγήκε μόνος του απέναντι από το γκολ, αλλά ο Χαραλάμπους έσωσε την ομάδα του, διώχνοντας σε κόρνερ.

Στο 58΄και πάλι ο Σουηδός «μπόμπερ» βρέθηκε στη μεγάλη περιοχή, αλλά δεν αξιοποίησε τη σέντρα του Λαγού, καθώς ο πορτιέρο του Λεβαδειακού, μπλόκαρε εύκολα τη μπάλα. Με το ματς να έχει αποκτήσει μια άγρια ομορφιά και την μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω, με τους φιλοξενούμενους να χάνουν τεράστια ευκαιρία για το 1-2. Συγκεκριμένα στο 59′ Ο Μάντζιος κατέβασε την μπάλα με το στήθος στο ύψος του «πέναλτι», με τον Καπίνο να κάνει εξαιρετική επέμβαση.

Ο Καρέλης δεν συγχωρεί

 Στο 64′ οι «πράσινοι», ύστερα από σωρεία χαμένων ευκαιριών, διπλασίασαν τα τέρματα τους.

Σέντρα του Νάνο από αριστερά, ο Καρέλης, ο οποίος έχει μπει ένα λεπτό νωρίτερα, θα… απογειωθεί και με κεφαλιά θα στείλει την μπάλα στο «παραθυράκι» του Πρζιρόβσκι! Ο νεαρός άσος ήταν αρκετά δραστήριος και στο 70’ έφτασε κοντά στο 3-1, αλλά το σουτ του πέρασε λίγο άουτ. Στο 76′ ο Παναθηναϊκός απλοποίησε το παιχνίδι, κάνοντας το 3-1, ύστερα από άψογη συνεργασία των Μπεργκ και Αμπέντ.

Ο Σουηδός μπήκε στη μεγάλη περιοχή και έκανε την προσποίηση ότι θα σουτάρει, αλλά πέρασε τη μπάλα στον Αλγερινό άσο, ο οποίος σε κενό τέρμα δεν μπορούσε να μην ευστοχήσει, με τον Μπέργκ ωστόσο να είναι ελαφρώς πιο μπροστά από τους αμυντικούς του Λεβαδειακού. Από κει και μετά δεν έγινε κάτι το αξιόλογο και το ματς έληξε με τον Παναθηναϊκό να επικρατεί με 3-1 κόντρα στον Λεβαδειακό.

Μετά από τα τελικά αποτελέσματα της 33ης αγωνιστικής, η βαθμολογία των play off, με μια αγωνιστική να απομένει, έχει διαμορφωθεί ως εξής:

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 2. ΠΑΟΚ-69 3. Παναθηναϊκός-66 4. Ατρόμητος-63 5. Αστέρας Τρίπολης-58

PLAYOFF 1.ΠΑΟΚ-2 2. Παναθηναϊκός-2 3. Ατρόμητος-1 4. Αστέρας Τρίπολης-0

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καπίνο, Σπυρόπουλος, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Λαγός, Μπεργκ, Ατζαγκούν (62’ Κλωναρίδης), Αμπέντ (79’ Δώνης), Νάνο, Πράνιτς, Πέτριτς (62’ Καρέλης).

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Χουχούμης, Μαρινάκης, Ρισβάνης.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Πρζιρόβσκι, Μουλόπουλος, Μάντζιος, Μάγκας, Βαρέλα (74’ Γουόρντεν), Κονέ, Γεωργίου (51’ Σκέμπης), Λυκογιάννης, Χαραλάμπους, Ιντζίδης, Βούκσεβιτς (62’ Μιλοσαβλιεφ).

Στον πάγκο: Στρατηλάτης, Μάρτινς, Νικολακάκης, Γιάντσης.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.