ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ρούλα Στεφανάκη

Η νέα πρόκληση για τον Αλβέρτη

Η Ρούλα Στεφανάκη γράφει στο panathinaikos24.gr για το πρώτο ντέρμπι του Φραγκίσκου Αλβέρτη ως κόουτς και υπενθυμίζει: Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης ως παίκτης και ως τζένεραλ μάνατζερ του Παναθηναϊκού έχει φύγει από το ΣΕΦ 16 φορές με το ροζ φύλλο αγώνα.

Η νέα πρόκληση για τον Αλβέρτη

Το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ ανήκει στο παρελθόν και ο Παναθηναϊκός ζει πλέον σε ρυθμούς ντέρμπι, εν όψει της τελευταίας αγωνιστικής του Top 16 της Ευρωλίγκας και την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ.

Ένα ματς που σε καμία περίπτωση δε μπορεί να χαρακτηριστεί αδιάφορο, παρόλο που αμφότερες οι ομάδες έχουν ήδη… τσεκάρει το εισιτήριο για τους «8» της διοργάνωσης.

Σε κάποια άλλη εποχή, ή σε κάποια άλλη χώρα ίσως, ανάλογος αγώνας θα μπορούσε να αποκτήσει και χαρακτήρα γιορτής. Αυτό όμως μόνο ως σενάριο σε ταινία επιστημονικής φαντασίας ακούγεται στην ελληνική πραγματικότητα.

Ο Παναθηναϊκός έχει μία μόνο αποστολή την ερχόμενη Πέμπτη. Να φύγει νικηφόρα από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, όπως έχει κάνει τόσες και τόσες φορές. Είπαμε, ιδιαίτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον δεν υπάρχει. Η επιτυχία του ήταν η πρόκρισή του στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκας, κάτι που φάνταζε πολύ δύσκολο μετά την ήττα σοκ από την Λαμποράλ Κούτσα. Τώρα αν θα τερματίσει τρίτος ή τέταρτος δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία.

Πόσο εύκολα όμως μπορείς να το πεις αυτό; «Έχουμε και ένα κούτελο βρε αδελφέ», που έλεγαν και οι παλιοί. Από την άλλη, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το συγκεκριμένο ματς είναι ιδιαίτερο για έναν ακόμη λόγο. Θα είναι το πρώτο ντέρμπι «αιωνίων» του Αλβέρτη ως προπονητής του Παναθηναϊκού και αυτό από μόνο του αποτελεί μια ακόμη πρόκληση για τον ίδιο αλλά και τους «πράσινους».

Κάνοντας ένα μίνι απολογισμό για τις ημέρες του Αλβέρτη στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού, το πρόσημο είναι αν μη τι άλλο θετικό. Και δε μιλάμε μόνο για τα αποτελέσματα, αλλά και για το γεγονός ότι ήδη έχει βάλει την δική του «πινελιά» στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας και μέχρι στιγμής, δικαιώνεται.

Από τις 11 Μαρτίου που ανέλαβε επίσημα τα ηνία του Παναθηναϊκού, η ομάδα επί ελληνικού εδάφους μετράει τέσσερις νίκες (κόντρα σε Ηλυσιακό, Ίκαρο, Κολοσσό και ΠΑΟΚ) και τρεις στη φάση του Τοπ 16 της Ευρωλίγκας με αντιπάλους την  Εφές (εκτός), τη Φενέρ (εντός) και τη Μάλαγα (εντός). Συνολικά από τα οκτώ ματς που έχει δώσει το «τριφύλλι» με τον Φράγκι στον πάγκο, μετράει μόλις μία «ανώδυνη» και λίγο πολύ εντός προγράμματος ήττα. Εκείνη στην Ισπανία απέναντι στην πρωτοπόρο του ομίλου Μπαρτσελόνα.

Επομένως μόνο ως θετική μπορεί να εκληφθεί η παρουσία του Αλβέρτη στον πάγκο, ο οποίος την ερχόμενη Πέμπτη καλείται να ξεπεράσει για μια ακόμη φορά τον εαυτό του και να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό στη νίκη μέσα στο ΣΕΦ. Κάτι που το έχει κάνει ουκ ολίγες φορές, ως παίκτης. Τώρα καλείται να το κάνει και ως προπονητής. Να παρασύρει με το πάθος που τον διακρίνει την υπόλοιπη ομάδα στη νίκη και να γράψει μια ακόμη λαμπρή σελίδα στην καριέρα του. Θα μου πείτε, θα κερδίσει κάποιον τίτλο αν επικρατήσει σε ένα ουσιαστικά αδιάφορο βαθμολογικά ματς του Ολυμπιακού; Όχι, αλλά για ένα κούτελο ζούμε…

ΥΓ. Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης ως παίκτης και ως τζένεραλ μάνατζερ του Παναθηναϊκού έχει φύγει από το ΣΕΦ 16 φορές με το ροζ φύλλο αγώνα. Ήρθε η ώρα να το πράξει και ως προπονητής. Ίδωμεν…

Ρούλα Στεφανάκη
Ρούλα Στεφανάκη Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια ο Θεός γελάει, λέει o λαός και η Ρούλα πιστεύει ότι της ταιριάζει γάντι. Η δημοσιογραφία δεν ήταν στα σχέδιά της, ούτε γεννήθηκε με το όνειρο να γίνει δημοσιογράφος. Ααα… να τα λέμε! Στα σχέδιά της ήταν να σπουδάσει και βλέπουμε. Όπως και έγινε. Πέρασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας (ουδεμία σχέση με τη δημοσιογραφία φυσικά) πήρε και βεβαίωση ότι μπορούσε να διδάξει, όμως το συγκεκριμένο χαρτί, καταχωνιάστηκε κάπου στο αρχείο της, διότι πολύ απλά βρέθηκε στο δρόμο της το Sportime! Το μεγάλο της σχολειό της δημοσιογραφίας. Μια δεκαετία στο Sportime έκανε ρεπορτάζ μπάσκετ, ώσπου πιστεύει… το έμαθε πια το «παλιό-επάγγελμα». Στη συνέχεια εργάστηκε στο Derby, όπου βίωσε μια ακόμη ξεχωριστή εμπειρία, σύντομη μεν, αλλά πολύ ιδιαίτερη με εξαιρετικούς συναδέλφους με κάποιους εκ των οποίων εχει τη χαρά να ξανασυνεργαστεί (βλ. Γιάννη Αβραμίδη), εδώ στο Panathinaikos24. Και βέβαια δεν ξεχνάει το πέρασμά της και από το Onsports, από το οποίο επίσης έχει πολύ όμορφες στιγμές να θυμάται..

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ