ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Στο μυαλό μόνο η νίκη

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται από την Ξάνθη (19:00, NS3, Panathinaikos24.gr) για την 34η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Superleague,με το σύνθημα να είναι ένα: Νίκη!

Στο μυαλό μόνο η νίκη

Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου παρά τις πολλές ελλείψεις, «κατεβαίνει» στην Ξάνθη για να πάρει το τρίποντο, ούτως ώστε να βρεθεί με τους ίδιους βαθμούς με τον ΠΑΟΚ στην ειδική βαθμολογία των πλέι άουτ, αλλά και να κρατήσει… και το κούτελό του καθαρό.

Οι «πράσινοι» αναμένεται να παραταχθούν σε σχηματισμό 4-4-2, με τους Καπίνο, Σπυρόπουλο, Κουτρουμπή, Τριανταφυλλόπουλο, Χουχούμη, Μέντες, Δώνη, Λαγό, Ατζαγκούν, Καρέλη και Πέτριτς στην βασική ενδεκάδα.

Ωστόσο πιθανότητες να βρεθεί στο αρχικό σχήμα έχει ο Κοτσόλης, ο οποίος ως γνωστόν αγωνίζεται στα ματς του κυπέλλου και ίσως ο Αναστασίου να θελήσει να τον χρησιμοποιήσει ούτως ώστε να έχει ρυθμό, ενόψει του επαναληπτικού με τον ΟΦΗ, την Μ. Τετάρτη.

Παναθηναϊκός: H επικρατέστερη ενδεκάδα στην Τούμπα
Παναθηναϊκός: H επικρατέστερη ενδεκάδα στην Τούμπα 8.772 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στον πάγκο θα βρίσκονται οι Κοτσόλης,Ταμπάκης, Ρισβάνης, Νάνο, Αμπέντ, Αγγελόπουλος, Μουζακίτης, Γιαννιτσάνης και Κλωναρίδης. Εκτός αποστολής έμειναν οι Πράνιτς (παίρνει ανάσες ενόψει ΟΦΗ), Ζέκα, Σίλντενφελντ, Μπεργκ (τιμωρημένοι) και οι τραυματίες Ντίνας, Μπαιράμι και Μαρινάκης.

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Ηλίας Σπάθας από το σύνδεσμο Πειραιά, ο οποίος θα διευθύνει για πρώτη φορά φέτος ματς του «τριφυλλιού». Επόπτες οι Λάζαρος Δημητριάδης (ΕΠΣ Μακεδονίας) και Στέλιος Τσολάκης (ΕΠΣ Αθηνών), 4ος διαιτητής θα είναι ο Κώστας Ιωαννίδης (ΕΠΣ Αργολίδας) ενώ παρατηρητής ο Θόδωρος Γκαιτατζής (ΕΠΣ Δράμας).

Την αποστολή των «πρασίνων» υποδέχτηκαν χθες 150 οπαδοί, ζητώντας με συνθήματα τη νίκη και τον υποβιβασμό της Ακριτικής ομάδας, με κύριο σύνθημα: «Ρίξτε το παράρτημα στη Β΄ εθνική». Ωστόσο αυτό που ενδιαφέρει τον Παναθηναϊκό πρωτίστως είναι η νίκη για τον εαυτό του πάνω από όλα, για την ιστορία του αλλά φυσικά και για τους τρεις βαθμούς.

Το κίνητρο της νίκης είναι σαφώς τεράστιο, όχι μόνο για το γόητρο του «τριφυλλιού» αλλά και για τα πλέι οφ. Και αυτό γιατί σε περίπτωση κατά την οποία ηττηθεί ο Αστέρας Τρίπολης στην Βέροια και παράλληλα κερδίσει ο ΠΑΟΚ τον Λεβαδειακό στη Βοιωτία, τότε οι Θεσσαλονικείς παίρνουν και τρίτο πόντο στην ειδική βαθμολογία.

Αν ο Αστέρας νικήσει ή φέρει ισοπαλία, ο Παναθηναϊκός θέλει πάση θυσία το ίδιο αποτέλεσμα για να κρατήσει τους δύο βαθμούς και παράλληλα γκέλα των ΠΑΟΚ και Ατρόμητου. Ο Παναθηναϊκός θα χάσει βαθμό μόνο αν ηττηθεί και φύγει με ισοπαλία ή νίκη ο Αστέρας από τη Βέροια.

Το χειρότερο σενάριο για το “τριφύλλι” είναι να ηττηθεί στην Ξάνθη, παράλληλα να νικήσει ο ΠΑΟΚ και να φέρει ισοπαλία ο Αστέρας. Όλα αυτά είναι πιθανά, ωστόσο δεν “αγγίζουν” τον Παναθηναϊκό, ο οποίος θέλει  τη νίκη ούτως η άλλως.

Γιάννης Μιχαλάκης

 

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.