ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μηχανή του χρόνου

Το σπίτι του Παναθηναϊκού

Σαν σήμερα το 1922 ο Παναθηναϊκός απέκτησε και τυπικά το ιστορικό του «σπίτι» την Λεωφόρο. 92 χρόνια ιστορίας και συνεχίζεται…

 Το σπίτι του Παναθηναϊκού

Ο χώρος ο οποίος έψαχνε για να στεγαστεί ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στην Περιβόλα Αμπελοκήπων, έτσι μετά και την Γενική Συνέλευση της 19ης Ιανουαρίου του 1922, το «τριφύλλι» απέκτησε τον χώρο που έμελλε να γίνει η έδρα του.

Αργότερα στις 8 Μαρτίου, η Νομαρχία Αττικοβοιωτίας επικυρώνει την απόφαση και τα έργα ανέγερσης ξεκινούν, με τον Παναθηναϊκό επισήμως να εισέρχεται στην έδρα του στις 13 Απριλίου.

Σιγά-σιγά με τα χρόνια κατασκευάστηκαν οι πρώτες κερκίδες, ενώ κάτω από την πρώτη εξέδρα δημιουργήθηκαν αίθουσες γυμναστικής, πυγμαχίας και ξιφασκίας. Το 1933 κατασκευάστηκε η σκεπαστή εξέδρα, ενώ το 1935 ολοκληρώθηκε και η κερκίδα επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Μετά τον πόλεμο και την αποκατάσταση των ζημιών που αποκόμισε το γήπεδο κατασκευάστηκε το πέταλο της πλευράς του Λυκαβηττού και το 1955 ολοκληρώθηκε και το βόρειο τμήμα, κάτω από το οποίο βρίσκεται ο «Τάφος του Ινδού». Τρία χρόνια αργότερα τοποθετήθηκε χλοοτάπητας, με τον Παναθηναϊκό να είναι η πρώτη ομάδα που το πράττει αυτό.

Το 1981 το γήπεδο παίρνει την ονομασία «Απόστολος Νικολαΐδης», τιμώντας έτσι τον πρώην αθλητή και παράγοντα του «τριφυλλιού». Σαν σήμερα ο Παναθηναϊκός απέκτησε την έδρα του, την Λεωφόρο και εν έτη 2014, το όνειρο των απανταχού οπαδών του «τριφυλλιού» είναι να κατασκευαστεί το νέο γήπεδο στο ίδιο σημείο.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ