Μηχανή του χρόνου

Ισοπαλία στη Γένοβα…

Σαν σήμερα το 1992 ο Παναθηναϊκός απέσπασε ισοπαλία στη Γένοβα από την Σαμπντόρια (1-1) στη φάση των «8» του πειραματικού Τσάμπιονς Λιγκ εκείνης της σεζόν.

Οι «πράσινοι» έφτασαν στον τρίτο γύρο της διοργάνωσης, ο οποίος τότε αποτελούνταν από δυο ομίλους των 4 ομάδων, με το «τριφύλλι» να αντιμετωπίζει τις Σαμπντόρια, Άντερλεχτ και Ερυθρό Αστέρα.

Στην τελευταία αγωνιστική του ομίλου, η ομάδα του Βασίλη Δανιήλ αντιμετώπισε την μετέπειτα φιναλίστ της διοργάνωσης (Σαμπντόρια-Μπαρτσελόνα ο τελικός) Σαμπντόρια στη Γένοβα αποσπώντας ισοπαλία με 1-1.

Στις 15 Απριλίου του 1992, οι «πράσινοι» φιλοξενήθηκαν στο «Λουίτζι Φεράρι» και με γκολ του Σπύρου Μαραγκού στο 26ο λεπτό, μετά από κόρνερ που εκτέλεσε ο Σαραβάκος, ο Βαζέχα με κεφαλιά γύρισε την μπάλα προς το πέναλτι, με τον Μαραγκό να σουτάρει και αν στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα.

Δυστυχώς για το «τριφύλλι», 9 λεπτά αργότερα ο νυν προπονητής της Γαλατασαράι, Ρομπέρτο Μαντσίνι με δυνατό σουτ ισοφάρισε διαμορφώνοντας το 1-1.

Σαμπντόρια: Παλιούκα, Μανίνι, Κάτανετς, Πάρι, Μπονέτι, Λάνα, Σίλας, Ινβερτίτσι (79′ Μπούζο), Βιάλι, Μαντσίνι, Ορλάντο

Παναθηναϊκός: Βάντσικ, Αποστολάκης, Καλαντζής, Χριστοδούλου, Κουρμπανάς, Μαυρίδης, Σαραβάκος, Καραγεωργίου, Βαζέχα, Δώνης, Μαραγκός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Exit mobile version