ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Καρανάσος: “Το Παν.Κι έχει σκοπό να αγκαλιάσει την κοινωνία”

Στο match programme που εξέδωσε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός για το ματς Κυπέλλου με τον ΟΦΗ, ο Γενικός Γραμματέας του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού και επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του Παναθηναϊκού Κινήματος, Γιώργος Καρανάσος μίλησε για τις θέσεις του Παν.Κι, το γήπεδο της Λεωφόρου, την ομάδα ποδοσφαίρου και τον Γιάννη Αλαφούζο.

Καρανάσος:

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιώργου Καρανάσου:

Καταρχάς, Γιώργο, τι είναι το Παναθηναϊκό Κίνημα;

«Είναι ένα κοινωνικό κίνημα με αφετηρία τον Παναθηναϊκό και σκοπό έχει να “αγκαλιάσει” ολόκληρη την κοινωνία. Το ότι κοινή συνισταμένη όλων όσοι απαρτίζουν το Παναθηναϊκό Κίνημα είναι ο Σύλλογος και οι εξέδρες, όπου κι αν αγωνίζεται αυτός, δεν σημαίνει ότι σαν ενεργοί πολίτες δεν έχουμε τις ίδιες ανησυχίες με όλους τους υπόλοιπους συμπολίτες μας».

Ποιες είναι οι επιδιώξεις του Παναθηναϊκού Κινήματος;

«Αρχικά να καταφέρουμε να εκλέξουμε κάποιους δημοτικούς συμβούλους στο Δήμο Αθηναίων, ούτως ώστε να αποκτήσει φωνή ο Σύλλογος στα θεσμικά όργανα της τοπικής αυτοδιοίκησης και μέσω αυτής να καταφέρουμε να κάνουμε πράξη το σύνθημα που ενώνει όλο τον Παναθηναϊκό κόσμο και δεν είναι άλλο από το “Γήπεδο μόνο στη Λεωφόρο”.  Κατά δεύτερον, να καταγράψουμε ένα όσο το δυνατό μεγαλύτερο ποσοστό στις Ευρωεκλογές για να κατοχυρώσουμε τη δυναμική του κόσμου του Παναθηναϊκού και την αντίθεσή του στη νοσηρή κατάσταση την οποία βιώνουμε όλοι σαν πολίτες αυτής της χώρας!».

Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου
Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου 97.837 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέραν του ζητήματος της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, ποιο είναι το πρόγραμμα  του Παναθηναϊκού Κινήματος για την Ευρωβουλή;

«Στόχος μας είναι να παλέψουμε σε Ευρωπαϊκό επίπεδο με σκοπό να κάνουμε επιτέλους πράξη αυτά που συζητάμε καθημερινά στην θεωρία… Πράγματα όπως η δωρεάν παιδεία, η δημόσια υγεία και κατ’ επέκταση οι καλύτερες συνθήκες διαβίωσης! Επίσης, θεωρούμε ότι έχει έρθει η ώρα -εμείς- οι πολίτες της διπλανής πόρτας να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να φέρουμε εις πέρας όσα τόσα χρόνια δεν μπόρεσαν να υλοποιήσουν οι “επαγγελματίες” πολιτικοί».

Αφήνοντας την πολιτική στην άκρη και επιστρέφοντας στα του… Παναθηναϊκού, ζεις την προσπάθεια των τελευταίων χρόνων εκ των έσω. Τι βλέπεις να έχει αλλάξει σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν;

«Καταρχάς, στην ουσία και όχι στα λόγια, πλέον, ο κόσμος του Παναθηναϊκού έχει και λόγο και εμπλοκή στα τεκταινόμενα της ΠΑΕ, μέσω της Παναθηναϊκής Συμμαχίας! Νομίζω λοιπόν ότι από αυτή την συμμετοχή εκπορεύεται και όλη αυτή η “υγεία” που βγαίνει στον Σύλλογο μας. Η νέα διοίκηση, με τους νέους ανθρώπους που την απαρτίζουν, έχει επιτρέψει με τις ενέργειές της να υπάρξει αυτό το “δέσιμο” ανάμεσα στον κόσμο και την ομάδα και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό, όπως ξεκάθαρα φαίνεται!».

Εσύ προέρχεσαι από την… κερκίδα, η Παναθηναϊκή Συμμαχία είναι επίσης ένα «μωσαϊκό» οπαδών του Συλλόγου… Θεωρείς ότι η τόσο στενή παρουσία και η συμμετοχή του κόσμου αποτελούν τα «μυστικά» για ένα καλύτερο αύριο;

«Όντως, αυτά θα πρέπει να κρατήσουμε αλλά σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό, γιατί η μέχρι τώρα συμμετοχή δεν είναι ούτε η αναμενόμενη αλλά ούτε και η… πρέπουσα με βάση την δυναμική του κόσμου. Η παρουσία και η συμμετοχή του κόσμου, συνεπώς, σε συνδυασμό με την σωστή πλαισίωση που έχει γίνει σε διοικητικό, αγωνιστικό αλλά και προπονητικό επίπεδο είναι τα στοιχεία που για μένα είναι ικανά να φτάσουν τον Παναθηναϊκό πολύ ψηλά και να τον κάνουν να μεγαλουργήσει. Εξάλλου η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπάγερν Μονάχου, η Μπενφίκα και η Μπαρτσελόνα σε αυτό το μοτίβο κινούνται».

Στάθηκες ιδιαίτερα στην διοίκηση, παρότι θεωρείς εαυτόν πρώτα οπαδό και μετά στέλεχος του Παναθηναϊκού…

«Κοίταξε να δεις, επειδή δεν είμαι προσωπολάτρης αλλά μου αρέσει να βλέπω τα γεγονότα δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω την προσφορά του προέδρου της ΠΑΕ, του Γιάννη Αλαφούζου, ο οποίος όχι μόνο είναι ο πρώτος που έφερε κάποιο περιουσιακό στοιχείο στον Παναθηναϊκό -και αναφέρομαι φυσικά  το προπονητικό κέντρο στο Κορωπί- αλλά και συνέβαλλε παράλληλα στην επιστροφή της ομάδας στην Λεωφόρο και κατ’ επέκταση στην παραμονή της στην φυσική της έδρα! Κακά τα ψέματα, μπήκε μπροστά στα δύσκολα, βγάζοντας το κάρο έξω από την λάσπη…».

Σαν Παναθηναϊκός και γνωρίζοντας τι μπορεί να είναι εφικτό και τι όχι, με τα υπάρχοντα δεδομένα, μέχρι που μπορεί να φτάσει η ομάδα και με τι θα είσαι εσύ ικανοποιημένος;

«Για εμένα, από τη νέα χρονιά -και με τις κατάλληλες μεταγραφικές προσθήκες αλλά και την οικονομική ενίσχυση φυσικά- πρέπει ο αντικειμενικός στόχος να είναι το νταμπλ και μια πορεία στην Ευρώπη βγαλμένη από τις παλιές ένδοξες ημέρες του Συλλόγου! Όσο… ουτοπικό κι αν ακούγεται και θεωρώντας σαν δεδομένο ότι το καλοκαίρι που μας έρχεται η στήριξη και η συμμετοχή του κόσμου θα είναι πολλαπλάσια, είτε με την αγορά εισιτηρίων διαρκείας είτε με τι εγγραφές ως μέλη της Παναθηναϊκής Συμμαχίας, πιστεύω ότι θα χρειαστούν απλά κάποιες προσθήκες στο ίδιο σκεπτικό που έγιναν και φέτος για να μπορέσει η ομάδα να διεκδικήσει και πάλι τίτλους… Και βέβαια σαν οπαδός και μέλος της Θύρας 13 θεωρώ εφικτό στόχο στο κοντινό μέλλον αλλά και… αυτοσκοπό του Παναθηναϊκού να πάρει το… πρώτο Ευρωπαϊκό, όπως έλεγε και ένα παλιό, γνωστό, σύνθημα της κερκίδας!».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.