ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Κι όταν το Κύπελλο σηκώσω!

Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, διαφήμιση του ποδοσφαίρου, ο Παναθηναϊκός επικράτησε του ΟΦΗ με 3-0, με γκολ των Αμπέντ (20), και Μπεργκ (96΄και 115΄) , παίρνοντας πανηγυρικά το εισιτήριο για τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος.

Κι όταν το Κύπελλο σηκώσω!

Έπειτα από ένα συγκλονιστικό ματς, με πολλές χαμένες ευκαιρίες και αντιθέσεις, οι “πράσινοι” επικράτησαν του ΟΦΗ με 3-0, παίζοντας κατά διαστήματα πολύ καλό ποδόσφαιρο, Κορυφαίοι των “πρασίνων” οι Ζέκα, Μπεργκ και Αμπέντ, πολύ καλός ο Πράνιτς, σε έναν αγώνα με καταπληκτική ατμόσφαιρα την οποία δημιούργησαν οι φίλοι του Παναθηναϊκού.

Το ματς

Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, ελέγχοντας από την αρχή το κέντρο με τους Ζέκα και Αμπέντ να έχουν κέφια. Ο Κροάτης άσος του Παναθηναϊκού, έκανε το πρώτο σουτ του αγώνα στο 2ο λεπτό, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου
Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου 97.518 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στο 4ο λεπτό ήταν η σειρά του Μπεργκ, ο οποίος έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, μετά από σέντρα του Ζέκα από δεξιά. Οι «πράσινοι» συνέχισαν την πίεση και δυο λεπτά αργότερα ο Νάνο προσπάθησε να απειλήσει από μακριά ωστόσο ο Φερνάντεζ ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό Ζέκα και Κλωναρίδης συνδυάστηκαν άψογα, με τον τελευταίο να σπαταλεί άλλη μία μεγάλη ευκαιρία. Ο καλύτερος του γηπέδου Ζέκα, δημιούργησε και πάλι από δεξιά αλλά η προβολή του Αμπέντ πέρασε άουτ στην μεγαλύτερη φάση του Παναθηναϊκού μέχρι εκείνο το σημείο.

Το γκολ φαινόταν να είναι θέμα χρόνου για τους «πράσινους», οι οποίοι είχαν τον πλήρη έλεγχο του αγώνα. Στο 20ο λεπτό μετά από ωραία κάθετη του Ζέκα, ο Πέτριτς κοντρόλαρε στην μικρή περιοχή, δίνοντας την πάσα στο σωστό χρόνο στον Αμπέντ στο ύψος του πέναλτι, ο οποίος δεν λάθεψε, ανοίγοντας το σκορ με άψογο πλασέ.

Στην επόμενη φάση Μπεργκ και Ντουντού είχαν μια αψιμαχία και δέχθηκαν από μια κίτρινη κάρτα από τον Σιδηρόπουλο, με το ματς να διακόπτεται για λίγα δευτερόλεπτα. Οι Κρητικοί έφτασαν κοντά στο γκολ στην μοναδική καλή στιγμή που έκαναν στο πρώτο ημίχρονο, με τον Παπάζογλου να πιάνει την κεφαλιά μέσα στο κέντρο της άμυνας του «τριφυλλιού», μετά από σέντρα του Μπούρμπου, ωστόσο η μπάλα πέρασε άουτ.

Στη συνέχεια έπεσε ο ρυθμός του παιχνιδιού, με τον Παναθηναϊκό ωστόσο να έχει την κατοχή της μπάλας και να μην κινδυνεύει από τον ΟΦΗ, με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να «τελειώσουν» το ματς, αλλά μια ο Καρέλης ο οποίος μπήκε στο 45΄στη θέση του Κλωναρίδη και άλλη μία ο Πράνιτς δεν κατάφεραν να σκοράρουν.

Ο ΟΦΗ πήρε μέτρα, ανέβηκε στο γήπεδο, χωρίς ωστόσο να μπορεί να απειλήσει το «τριφύλλι». Ο Πέτριτς είχε την ευκαιρία να σκοράρει αλλά το σουτ που επιχείρησε στο 60΄πέρασε άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Φερνάντεζ.

Ο Αναστασίου, βλέποντας πως ο Κροάτης φορ είχε κουραστεί, αλλά και την αγωνιστική άνοδο των φιλοξενούμενων, πέρασε τον Λαγό στη θέση του στο 68ο λεπτό. Ο Λαγός αποδείχθηκε ο μοιραίος παίκτης για την ομάδα του καθώς είχε δοκάρι στο 87΄μετά από σέντρα του Ζέκα.

Ο ΟΦΗ στην αντεπίθεση έχασε μοναδικό τετ α τετ με τον Ζε Εντουάρντο, ο οποίος σούταρε άουτ.

Το φινάλε της κανονικής διάρκειας του αγώνα ήταν συγκλονιστικό με τον Παναθηναϊκό να χάνει μοναδικές ευκαιρίες να κάνει το 2-0. Ο Τάσος Λαγός έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία στο 90΄, αστοχώντας δυο φορές προ κενής εστίας, με το ματς να οδηγείται τελικά στην παράταση.

Στο πρώτο ημίχρονο της παράτασης ο Παναθηναϊκός μπήκε αποφασισμένος να πάρει τη νίκη,  με τον πρώτο σκόρερ του Μάρκους Μπεργκ να σημειώνει το γκολ με κεφαλιά στο 96ο λεπτό, μετά από «ριμπάουντ» που πήρε από την απόκρουση του Φερνάντεζ σε τετ α τετ του Καρέλη.

Ο ΟΦΗ έφτασε κοντά στο γκολ αλλά το δοκάρι στάθηκε εμπόδιο στην κεφαλιά του Νούνιες, με το πρώτο μέρος της παράτασης να λήγει με το σκορ να είναι 2-0.

Στο τελευταίο 15λεπτο της αναμέτρησης ο Παναθηναϊκός έχοντας τον έλεγχο του ματς και αφού προειδοποίησε με τον Καρέλη στο 7ο λεπτό, τελικά έκανε το 3-0 στο με πέναλτι που κέρδισε ο Καρέλης και εκτέλεσε ο Μπεργκ, με τους «πράσινους» να πανηγυρίζουν κάνοντας «όλε» με τους οπαδούς της ομάδας.

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Μέντες, Σίλντενφελντ, Νάνο, Πράνιτς (104′ Δώνης), Ζέκα, Αμπέντ, Κλωναρίδης (46′ Καρέλης), Πέτριτς (68′ Λαγός), Μπέργκ.

ΟΦΗ (Σα Πίντο): Φερνάντες, Μπούρμπος (100′ Νούνιεζ), Τριποτσέρης, Ζόρο, Μιλιάζες, Μακρής, Ντουντού (53′ Κουτσιανικούλης), Καλάιτζιτς, Ζε Εντουάρντο, Περογαμβράκης (75′ Ροβίθης), Παπάζογλου.

Γκολ: 20′ Αμπέντ, 98′-115′ Μπεργκ

Κίτρινες κάρτες: 22′ Μπεργκ, 85′ Αμπέντ/22′ Ντούντου, 27΄Ζε Εντουάρντο, 87′ Κουτσιανικούλης

Γιάννης Μιχαλάκης

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.