ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Λαγός: “Ομάδα σαν…Οικογένεια”

Ο Τάσος Λαγός μίλησε για το οικογενειακό κλίμα που υπάρχει φέτος στο "τριφύλλι", το οποίο όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, είναι το βασικό συστατικό της φετινής πορείας της ομάδας.

Λαγός:

Αναλυτικά η συνέντευξη του Λαγού στο περιοδικό “Sporty jr”

Πώς ένιωσες όταν ενημερώθηκες ότι φέτος θα είσαι ένας από τους τρεις αρχηγούς του Παναθηναϊκού; Ξαφνιάστηκα, δεν το πίστευα ποτέ ότι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Είναι μεγάλη υπόθεση για ένα παιδί στην ηλικία των 21 ετών να επιλέγεται για να φορά το περιβραχιόνιο της ομάδας που αγαπάει.

Πώς ενημερώθηκες σχετικά; Δεν υπήρξε ποτέ κάποια ενημέρωση. Στο πρώτο φιλικό που παίξαμε το καλοκαίρι μου έδωσε το περιβραχιόνιο. Ε, παιχνίδι με παιχνίδι αυτό έμεινε και διατηρήθηκε ακόμη και όταν ξεκίνησαν τα επίσημα ματς της σεζόν.

Τον φετινό Παναθηναϊκό πώς θα τον χαρακτήριζες; Σαν μία οικογένεια, αρχικά. Και στη συνέχεια, ως ένα καλό σύνολο νεαρών και έμπειρων παικτών που δουλεύουν πολύ στις προπονήσεις. Κάτι που όσο περνάει ο καιρός θα φαίνεται περισσότερο στο γήπεδο.

Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου
Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου 97.200 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ποιο είναι το συστατικό της επιτυχίας, τηρουμένων φυσικά των αναλογιών, της εφετινής ομάδας; Το κλίμα. Αυτό νομίζω ότι είναι το σημαντικότερο. Από εκεί ξεκινάνε όλα και μετά έρχεται η δουλειά που γίνεται από όλους μας στις προπονήσεις και στο γήπεδο. Αν δεν υπάρχει καλό κλίμα σε μία ομάδα, δεν γίνεται τίποτα.

Φέτος δηλαδή τι άλλαξε και ο Παναθηναϊκός με μικρότερο μπάτζετ είναι πιο επιτυχημένος από άλλες χρονιές; Τα λεφτά δεν φέρνουν πάντα την επιτυχία. Αυτό ισχύει και στο ποδόσφαιρο. Φέτος έγινε σωστός προγραμματισμός από την αρχή έως το τέλος. Ο προπονητής ήξερε τι έψαχνε, δούλεψε πάνω σε αυτό και σταδιακά η δουλειά που γίνεται έφερε τα αποτελέσματα.

Η άποψή σου για τον Γιάννη Αναστασίου ποια είναι; Πρόκειται για έναν εξαιρετικό προπονητή.Δουλεύει πολύ και προσπαθεί να φέρει στο ελληνικό ποδόσφαιρο μία εντελώς διαφορετική κουλτούρα από αυτήν που έχουμε συνηθίσει. Το σημαντικότερο πάντως είναι πως όλες του οι αποφάσεις για την ομάδα είναι αξιοκρατικές.

Φέτος καθιερώθηκες στην ενδεκάδα, αλλά προπονείσαι αρκετά χρόνια με την πρώτη ομάδα.  Ναι, έχεις δίκιο. Από την πρώτη μου χρονιά στην ομάδα, ο Ζοσέ Πεσέιρο με ανέβαζε συχνά στην επαγγελματική ομάδα για προπονήσεις. Έτσι έπαιρνα συνεχώς εμπειρίες. Τα τελευταία τρία χρόνια η παρουσία μου έγινε πιο συχνή και φέτος έχω καταφέρει να καθιερωθώ στην ενδεκάδα.

Τι θα συμβούλευες τα παιδιά που κάνουν τώρα τα πρώτα τους βήματα στον χώρο; Σίγουρα να έχουν θέληση. Να ακούνε τον προπονητή τους και να έχουν τόσο υπομονή όσο και επιμονή. Πάνω απ’ όλα, όμως, δεν πρέπει να το βάζουν κάτω.

Το τελευταίο το λες εκ πείρας;  Ναι. Και εγώ, όπως συμβαίνει με όλους τους παίκτες άλλωστε, είχα απελπιστεί γιατί δεν έπαιζα. Αυτό είναι το σημείο που δεν πρέπει να το βάλουν κάτω. Να έχουν πίστη στον εαυτό τους.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.