ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Δομάζος: «Να είναι γιορτή του ποδοσφαίρου»

Την ευχή να γίνει ένα καλό ματς, χωρίς έκτροπα εξέφρασε ο παλαίμαχος άσος του Παναθηναϊκού, Μίμης Δομάζος μιλώντας στον Sentra FM 103,3.

Δομάζος: «Να είναι γιορτή του ποδοσφαίρου»

Ο «Στρατηγός» επίσης αναφέρθηκε και στον τελικό του ’77 ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό, στον οποίο συμμετείχε αλλά και για τις σχέσεις των ποδοσφαιριστών μεταξύ τους.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Μίμης Δομάζος:

Για τον τελικό του 1977: «Εκείνη την εποχή και ο ΠΑΟΚ ήταν μεγάλη ομάδα και ο Παναθηναϊκός. Ήταν ομάδες που παρουσίαζαν θέαμα εκείνη την εποχή. Για τον αγώνα του Σαββάτου, ο Παναθηναϊκός είναι νεανική, η άπειρη ομάδα. Ο ΠΑΟΚ έχει παίκτες που έχουν παίξει και άλλα Κύπελλα.

Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου
Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου 97.614 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Όμως επειδή είναι το τελευταίο παιχνίδι και πρέπει να είναι γιορτή του ποδοσφαίρου, θα ήθελα να μη δούμε τα έκτροπα που είδαμε. Να γίνει ένας πραγματικός τελικός, να ευχαριστηθεί ο κόσμος και ο καλύτερος ή ο τυχερότερος να κερδίσει. Από αυτό το παιχνίδι πρέπει να κερδίσει το ποδόσφαιρο, γιατί από αυτά που είδα, είναι ντροπή παίκτες της Εθνικής ομάδας να συμπεριφέρονται με αυτό τον τρόπο, που μετά από δύο μήνες θα πάνε να παίξουν και να είναι μαζί».

Για την αυξημένη ένταση μεταξύ των παικτών σήμερα σε σχέση με το παρελθόν: «Εμείς, αν γινόταν και κάτι τέτοιο μέσα στον αγώνα, ήμασταν ερασιτέχνες. Οι σημερινοί παίκτες είναι επαγγελματίες και πρέπει να συμπεριφέρονται σαν επαγγελματίες, γιατί από τα πόδια τους αντιπροσωπεύεται το ελληνικό ποδόσφαιρο και ζουν ο οικογένειές τους άνετα.

Εμείς δεν είχαμε τα προνόμια, παίζαμε για τη φανέλα, παίζαμε πιο σκληρά. Σήμερα είναι επαγγελματίες και πρέπει να προσέχουν. Κάνουν κακό, γιατί θα πάμε στη Βραζιλία να παίξουμε και είναι κακό να ακούν να γίνονται όσα γίνονται».

Για το αν μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για καλό ποδόσφαιρο το Σάββατο: «Οι πιο πολλοί που έπαιζαν τότε ήταν Έλληνες. Σήμερα, αν κοιτάξουμε τις δύο ομάδες, οι περισσότεροι που θα παίξουν θα είναι ξένοι. Όμως αυτό δε σημαίνει τίποτα. Να γίνει ένας τελικός να ομορφύνει το ελληνικό ποδόσφαιρο, γιατί έχει χάσει πάρα πολλά από αυτά που είδαμε.

Ο Παναθηναϊκός είναι νεανική ομάδα, δεν έχει την πείρα των τελικών. Πιστεύω είναι σε καλή κατάσταση. Ο ΠΑΟΚ έχει 2-3 Έλληνες που έχουν την πείρα των τελικών. Πιστεύω θα γίνει καλό παιχνίδι. Φοβάμαι όμως, πρέπει και οι φίλαθλοι να σταθούν στο ύψος τους. Να μη γίνουν έκτροπα. Ο καθένας να στηρίζει την ομάδα του και να χειροκροτηθούν και από τους δύο οι καλές προσπάθειες».

Για το ότι έχουμε ξεφύγει από τα όρια, με δεδομένη την κυριαρχία του Ολυμπιακού και την προσπάθεια αμφισβήτησής του από τους υπόλοιπους: «Όλα παίζουν μεγάλο ρόλο, γιατί δεν μπορεί ο Ολυμπιακός να παίρνει τόσα χρόνια το πρωτάθλημα. Οπωσδήποτε τον κυνηγούν οι άλλοι και θέλουν να τον κερδίσουν, όμως είδαμε και πολλά παιχνίδια πώς τα παίρνει ο Ολυμπιακός.

Αυτό είναι το θέμα μας. Θα ήθελα οι κύριοι που διοικούν το ελληνικό ποδόσφαιρο και όλοι οι πρόεδροι, να κάτσουν σε ένα τραπέζι και να τα βρουν για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αυτό θα με ικανοποιούσε. Τώρα, το ποιος θα κερδίσει, ο ΠΑΟΚ ή ο Παναθηναϊκός δε μου λέει τίποτα».

Για το αν μπορεί αυτό να γίνει ή είναι απλά μια ευχή: «Γιατί όχι; Σε δύο μέρες μπορεί να τη δούμε αυτή την εικόνα και οι φίλαθλοι των δύο ομάδων να χειροκροτούν και τους μεν και τους δε. Είδατε στην Ισπανία, Ρεάλ και Μπαρτσελόνα έπαιζαν τελικό. Είδατε πώς συμπεριφέρθηκαν οι παίκτες και οι φίλαθλοι. Έγινε τίποτε; Όχι. Το πήρε κάποιος το Κύπελλο και αυτό ήταν όλο. Ήταν γιορτή του ποδοσφαίρου. Αυτό θα είναι η χαρά μου, να το δω και μεθαύριο».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.