Σαλπιγγίδης: “Δεν έχουμε άγχος, δεν είμαστε φαβορί”

Σαλπιγγίδης: “Δεν έχουμε άγχος, δεν είμαστε φαβορί”

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης εξέφρασε την πίστη του και όλων στην ομάδα του ΠΑΟΚ, για το καλύτερο αποτέλεσμα, τονίζοντας παράλληλα, πως το κλίμα στον ΠΑΟΚ, είναι ιδιαίτερα χαρούμενο, ενώ αποποιήθηκε το ρόλο του φαβορί για την ομάδα του.

Για την προσμονή που υπάρχει:

“Μόνο αρνητική ενέργεια μπορεί να φέρει η πίεση. Στόχος μας είναι να παρουσιαστούμε να κατεθέσουμε τα πάντα για το Κύπελλο. Ξέρουμε ότι έχουν περάσει πολλά χρόνια αλλά θα κάνουμε τα πάντα”.

Για τις απουσίες:

“Θα θέλαμε να είναι όλοι στην διάθεση της ομάδας. Θέλουμε να πάρουμε τον τίτλο. Μακάρι να τους είχαμε αλλά πρέπει να συμβιβαστούμε με τα δεδομένα. Ένας τίτλος για κάθε ποδοσφαιριστή είναι σημαντικός για την καριέρα του και το θέλουμε πολύ. Πρέπει να είσαι καλός την μέρα του αγώνα. Σε έναν τελικό παίζει ρόλο και η τύχη. Ελπίζω να είμαστε καλοί. Η ομάδα έχει την ποιότητα και μπορεί να κερδίσει αυτό το παιχνίδι”.

Για τα όσα είπε μετά τον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό:

“Δεν είχε να κάνει με τον ΠΑΟΚ αυτά που είπα αλλά γενικά. Μπορούμε να δούμε πιο πίσω και άλλα γεγονότα που θα μπορούσε η Ευρώπη να τα κοιτάει και να γυρίζει την πλάτη. Εμείς δεν μπορούμε να δώσουμε λύση. Πρέπει να δοθούν λύσεις, σε πολλά πράγματα κοινωνικά είμαστε πίσω. Πρέπει σιγά-σιγά να αλλάζουμε τις ζωές μας. Το ποδόσφαιρο είναι προέκταση της κοινωνίας, εξάλλου”.

Για το ματς της Λεωφόρου:

“Δεν παίζουν ρόλο τα προηγούμενα ματς, σε έναν τελικό. Είναι ένα κίνητρο για όλους. Ξέρεις ότι σε 90 λεπτά μπορείς να πετύχει κάτι σπουδαίους. Αυτά τα στατιστικά είναι περισσότερο για εσάς που είναι και δουλειά σας. Για εμάς το κακό ματς της Λεωφόρου δεν σημαίνει τίποτα. Ελπίζω να γίνει ένα καλό ματς, να μην συμβεί τίποτα και μακάρι η δική μας ομάδα να πάρουμε τον τίτλο”.

Βόμβα: Το… τέλος του Ανδρουλάκη!
POPULAR NOW Βόμβα: Το… τέλος του Ανδρουλάκη!

Για την εμπειρία του ΠΑΟΚ:

“Είναι σημαντική η εμπειρία αλλά και ο νεανικός ενθουσιασμός μπορεί να κάνει την διαφορά. Εμείς να παρουσιαστούμε όπως πρέπει και τα υπόλοιπα κατά την διάρκεια του αγώνα θα τα δούμε”.

Για το αν υπάρχει άγχος:

“Δεν έχουμε περισσότερο άγχος. Όταν έχεις απέναντι σου μια μεγάλη ομάδα μαρτυρά το ίδιο πράγμα. Ακόμη και αν έπαιζε μια θεωρητικά αδύναμη ομάδα δεν θα έλεγε τίποτα αυτό. Δεν είναι απαραίτητα κακό να υπάρχει σε ελεγχόμενο σημείο άγχος και πίεση. Αυτό διατηρεί την δίψα για το Κύπελλο. Είναι θέμα διαχείρισης και τα πάμε πολύ καλά μέχρι στιιγμής. Ο ΠΑΟΚ έχει μάθει να ζει με την πίεση. Έχουμε αφήσει πίσω τα ημιτελικά. Μόνο θετικά μπορείς να τα κοιτάξεις αυτά τα ματς. Είναι ένα σημάδι ότι μπορούμε να πάρουμε και τον τελικό”.

Τι σημαίνει για τον ίδιο το τρόπαιο:

“Είναι πολύ σημαντικό όπως και για τους συμπαίκτες μου. Δεν σημαίνει κάτι ξεχωριστό για εμένα το αν θα σηκώσω το τρόπαιο. Όλοι το θέλουν το ίδιο’.

Αν υπάρχει φαβορί:

“Δεν υπάρχει σε ματς που δίνει τον τίτλο. Σε διπλά μπορείς να μιλήσεις πιο σίγουρα για ένα φαβορί. Ούτε άγχος έχουμε, ούτε φαβορί είμαστε. Δεν σημαίνει κάτι, κάθε αθλητής τιμά την φανέλα, την δουλειά του και εκείνους που τον έχουν επιλέξει”.

FOLLOW
Newsletter Ενημερώσου για τις πιο πράσινες ειδήσεις της ημέρας
Καθημερινά όλα τα νέα για τον Παναθηναϊκό και τα blogs του panathinaikos24.gr στο inbox σου.
ΕΓΓΡΑΦΗ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ