ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Μπεργκ: “Ήρθε η ώρα να κατακτήσω το κύπελλο”

Ιδιαίτερα χαρούμενος που θα διεκδικήσει τίτλο με το "τριφύλλι", εμφανίστηκε ο Μάρκους Μπεργκ σε δηλώσεις που παραχώρησε σε Σουηδικά μέσα ενημέρωσης.

Μπεργκ:

Ο Μάρκους Μπεργκ, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη παρουσία του γενικότερα στην Ελλάδα, ενώ ξεκαθάρισε για ακόμα μια φορά πως δεν τον ενδιαφέρει η προοπτική για μεταγραφή σε σύλλογο του εξωτερικού.

Αναλυτικά όσα είπε στη Sportbladet:

Για τον τελικό του Κυπέλλου: «Είχα πολλά χρόνια να νιώσω σε τόσο καλή κατάσταση. Θα είναι πολύ διασκεδαστικό. Η ατμόσφαιρα θα είναι καυτή και ελπίζω να μην συμβεί το παραμικρό. Δεν έχω πανηγυρίσει την κατάκτηση ενός τίτλου από το 2007 όταν πήρα το πρωτάθλημα με την Γκέτεμποργκ.

Αυτός ήταν ο λόγος που πήγα στο Αμβούργο και στην Αϊντχόφεν, όμως τραυματίστηκα και δεν κατάφερα να πραγματοποιήσω τους στόχους μου. Σημαίνει πολλά για μένα να κατακτήσω έναν τίτλο και ελπίζω να ήρθε η ώρα».

Για την φετινή του θετική παρουσία και που οφείλεται αυτή: «Είναι δύσκολο να εξηγήσω που οφείλεται η φετινή μου παρουσία. Προφανώς έχει παίξει ρόλο το γεγονός ότι δεν είχα ιδιαίτερους τραυματισμούς. Ο προπονητής μου έχει δείξει εμπιστοσύνη και εγώ από την πλευρά μου έχω ωριμάσει και έχω ηρεμήσει. Έχω αποκτήσει αυτοπεποίθηση και δεν με επηρεάζουν μεμονωμένα περιστατικά σε αγώνες. Αποφάσισα να έρθω στην Ελλάδα για να κάνω μια νέα αρχή στην καριέρα μου και πραγματικά νιώθω ότι τα έχω καταφέρει».

Για το ενδιαφέρον από αρκετές ομάδες από την υπόλοιπη Ευρώπη: «Είναι φυσιολογικό να υπάρχει φημολογία γι’ άλλες ομάδες. Υπάρχουν στιγμές που ένας επιθετικός θα σημειώσει γκολ και θα τραβήξει την προσοχή των ομάδων, αυτό είναι καλό σημάδι, όμως αυτή την στιγμή δεν με ενδιαφέρει».

Για την απόφαση που πήρε το καλοκαίρι και κατά πόσο επηρέασε την οικογένειά του: «Όλη η οικογένεια περνάει υπέροχα. Θα μου άρεσε να συνεχίσω στον Παναθηναϊκό και να τον βοηθήσω να ξαναβγεί στην Ευρώπη».

Για το αν σκέφτεται να αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό: «Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να είναι μια πρόταση που δεν θα μπορώ να αρνηθώ. Θα πρέπει να είναι μια ομάδα από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, που θα μου δώσει την ευκαιρία να προχωρήσω αρκετά στο Champions League ή το Europa».

Για τα όσα πέρασε στο Αμβούργο: «Δεν με αποθάρρυναν οι δυσκολίες που αντιμετώπισα. Είχα αρκετά χρόνια να νιώσω υγιής και σε τόσο καλή φόρμα, ποτέ δεν αμφισβήτησα τις ικανότητες μου. Δεν θέλω να φανώ αλαζόνας, όμως αυτή την στιγμή στην κατάσταση που βρίσκομαι θεωρώ ότι μπορώ ν’ αγωνιστώ σε οποιοδήποτε σύλλογο».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ