ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Βαζέχα: «Φαβορί στα πλέι οφ ο Παναθηναϊκός»

Φαβορί στην διαδικασία των πλέι οφ χαρακτήρισε τον Παναθηναϊκό ο Κριστόφ Βαζέχα, ενώ τόνισε πως ο Μπεργκ είναι πιο χρήσιμος παίκτης από τον Σισέ.

Βαζέχα: «Φαβορί στα πλέι οφ ο Παναθηναϊκός»

Ο παλαίμαχος άσος του «τριφυλλιού» παράλληλα ανέφερε πως το μυστικό της επιτυχίας του φετινού Παναθηναϊκού είναι η δίψα και η φιλοδοξία που έχουν οι «πράσινοι» για να κατακτήσουν τίτλους.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Κριστόφ Βαζέχα στον «Sentra FM 103,3»:

Για τον Μπεργκ: «Σίγουρα ο Μπεργκ κάνει ένα πάρα πολύ καλό πρωτάθλημα φέτος. Από τη στιγμή που έφυγε ο Μήτρογλου από τον Ολυμπιακό, είναι ο καλύτερος φορ στο ελληνικό πρωτάθλημα. Προχθές στο ΟΑΚΑ έδειξε μεγάλη κλάση, ένας φορ με πολλή κίνηση, με ένστικτο του γκολ, που είναι παίκτης για την ομάδα. Είναι ένας φορ που δεν περιμένει όλη την ομάδα να κάνει την τελευταία πάσα για εκείνον, αλλά δημιουργεί και αυτός φάσεις για άλλους παίκτες. Ένας φορ που για την αντίπαλη άμυνα είναι πολύ δύσκολο να τον κρατήσει από τη στιγμή που κάνει συνεχώς κίνηση.

EKTAKTO: Ανατροπή με Πογέτ στην Εθνική ομάδα!
EKTAKTO: Ανατροπή με Πογέτ στην Εθνική ομάδα! 103.486 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πάντως και τα υπόλοιπα παιδιά αξίζουν συγχαρητήρια, έκαναν πολύ καλό παιχνίδι. Σίγουρα όταν έχεις ένα παίκτη όπως ο Μπεργκ, που ξέρει πότε να κάνει πάσα και πότε να κάνει την ατομική ενέργεια, όπως στο 2ο και στο 4ο γκολ, εκεί χρειάζεται ο εγωισμός του επιθετικού να ρισκάρεις λίγο. Ειδικά στο 2ο γκολ άλλος μπορούσε να κάνει σέντρα από τα πλάγια. Αυτός το ρίσκαρε, πήρε την απόφαση και έβαλε ένα πολύ ωραίο γκολ.

Τη στιγμή που είσαι τόσο κοντά στο τέρμα και βλέπεις ότι ο τερματοφύλακας περιμένει περισσότερο τη σέντρα παρά το σουτ, πολύ καλά έκανε. Όλοι περιμένουν τη σέντρα, όμως ο παίκτης που έχει μέσα του τα στοιχεία του φορ, πρέπει να έχει τον εγωισμό και πήρε σωστή απόφαση».

Για το γεγονός ότι κάνει τη διαφορά ο Μπεργκ που έχει το ένστικτο του γκολ: «Το έχεις μέσα σου αυτό. Είναι πολύ δύσκολο να το μάθεις στο μέλλον. Έχεις το ένστικτο του γκολ, τη σιγουριά όταν είσαι κοντά στο τέρμα ότι θα πετύχεις γκολ».

Για τη σύγκριση Μπεργκ και Σισέ: «Είναι διαφορετικοί παίκτες. Ο Μπεργκ είναι παίκτης που κάνει κινήσεις, που βοηθάει αμυντικά, που δημιουργεί φάσεις και για άλλους, είναι παίκτης για την ομάδα. Όσο για τον Σισέ, η ομάδα δούλεψε γι’ αυτόν. Είχε προσόντα, είναι πάρα πολύ δυνατός, δεν είχε να δημιουργήσει αυτός για άλλους. Περισσότερο εκείνη την εποχή η ομάδα δούλευε για να σκοράρει ο Σισέ. Και οι δύο παίκτες, βέβαια, είναι μεγάλη κλάση».

Για το αν στο σύγχρονο ποδόσφαιρο είναι πιο χρήσιμος ο Μπεργκ από τον Σισέ: «Ναι, νομίζω είναι πιο χρήσιμος για την ομάδα, γιατί μπορεί να βοηθήσει και στην άμυνα».

Για το αν ο Μπεργκ είναι πιο κοντά στο στιλ Βαζέχα σε σχέση με τον Σισέ: «Όχι, ένας ήταν ο Βαζέχα (σ.σ. γέλια). Πλάκα κάνω. Το παιδί μακάρι να συνεχίσει και του χρόνου και μέχρι το τέλος των πλέι οφ να είναι στην ίδια κατάσταση για να πετύχει ο Παναθηναϊκός και τον άλλο του στόχο. Με τη δουλειά που κάνει ο Αναστασίου, την πολύ καλή δουλειά, να βγει δεύτερη η ομάδα και να βγει στο Champions League».

Για το αν είναι φαβορί στα πλέι οφ ο Παναθηναϊκός: «Ναι. Και εγώ στην αρχή δεν περίμενα να πάει τόσο καλά η ομάδα Πολύς κόσμος σκεφτόταν το ίδιο το περασμένο καλοκαίρι, δεν σκεφτόταν για Κύπελλο και δεύτερη θέση. Όμως είναι πολύ καλή η δουλειά όλων στον Παναθηναϊκό. Μια νέα ομάδα, εκτός από τον Ζέκα που έπαιξε πέρυσι, οι υπόλοιποι συνθέτους μια νέα ομάδα. Είναι πολύ καλή η δουλειά, φτάνει να μη χαλαρώσουν. Πολλές φορές όταν παίρνεις έναν τίτλο χαλαρώνεις. Όμως δεν πιστεύω ότι θα συμβεί. Μου αρέσει ότι τα παιδιά διψούν για τίτλο και πιστεύω ότι θα πάνε με σοβαρότητα στα πλέι οφ. Μετά από τη μεγάλη επιτυχία, το 4-1 με τον ΠΑΟΚ, που πάντα είναι ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός πάει με πολύ καλή ψυχολογία στα πλέι οφ. Από εκεί που δεν ήταν φαβορί, τώρα είναι το μεγάλο φαβορί για τη δεύτερη θέση».

Για τη συγκέντρωση του Παναθηναϊκού στον τελικό και τη διαχείριση της ετικέτας του φαβορί του τελικού, που πολλοί του είχαν δώσει: «Πρέπει να υπάρχει και πάρα πολύ καλό κλίμα στα αποδυτήρια για να γίνει αυτό. Όταν εμείς κάναμε μεγάλες επιτυχίες, είχαμε καταπληκτικό κλίμα στα αποδυτήρια. Όταν έχεις πολύ καλό κλίμα στα αποδυτήρια, αυτό φαίνεται στο γήπεδο. Και αυτό πιστεύω ότι ισχύει και τώρα, έχουν φοβερό κλίμα στα αποδυτήρια. Φαίνεται στο γήπεδο ότι θέλουν να προχωρήσουν, να πάνε πιο μπροστά, διψούν για τίτλους».

Για το μυστικό ενός μικρού μπάτζετ (5 εκατ. ο Παναθηναϊκός) απέναντι στο μεγάλο μπάτζετ (20 εκατ. ο ΠΑΟΚ): «Πολλές φορές οι ομάδες που δίνουν τα εκατομμύρια, τα δίνουν λάθος, με λάθος επιλογές. Φέτος ο Παναθηναϊκός, μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ουδείς σκέφτεται πόσο αξίζει ένας παίκτης. Τώρα που είμαι προπονητής, έλεγα στους παίκτες μου ότι το πιο σημαντικό στον αγωνιστικό χώρο είναι ο εγωισμός κα να πιστεύεις ότι είσαι καλύτερος από τον αντίπαλο.

Δεν έχει σημασία πόσα λεφτά παίρνεις εσύ και πόσα ο αντίπαλος. Όμως, είναι θέμα χημείας, να βρεις τους κατάλληλους παίκτες. Ο Παναθηναϊκός, με τις ακαδημίες που γίνεται καλή δουλειά, το κατάφερε. Αυτό είναι το μυστικό. Χαμηλό μπάτζετ, αλλά πολύ εγωισμός και πολύ πάθος σε κάθε ματς. Δε συμφωνώ ότι η ομάδα που χαλά περισσότερα λεφτά πρέπει να είναι πρωταθλητής.

Άλλωστε, στο πρωτάθλημα, ο Παναθηναϊκός και στα δύο ματς με τον ΠΑΟΚ και με τον Ολυμπιακό ήταν καλύτερος. Έχασε στην Τούμπα, αλλά ήταν καλύτερος. Έχασε και στη Λεωφόρο με Ολυμπιακό αλλά ήταν καλύτερος. Στα τέσσερα ματς με αντίπαλο με μεγαλύτερο μπάτζετ, έδειξε ότι ήταν καλύτερος».

Για το πόσο εύκολο να διαλέξεις παίκτες στις μεταγραφές και να έχεις ποσοστό επιτυχίας 80%: «Εδώ πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στον Σαραβάκο και στον Νταμπίζα, μαζί με τον προπονητή που φαίνεται τώρα ότι έγιναν σωστές επιλογές. Όταν έκαναν το σχεδιασμό της σεζόν… κάθε μεταγραφή είναι ρίσκο.

Να το καταλάβει ο κόσμος, πολλές φορές κάποιος παίκτης ήταν πολύ καλός σε μια ομάδα, αλλά ήρθε μετά στον Παναθηναϊκό και δεν ήταν καλός, δεν μπορούσε να πάρει μπρος. Κάθε μεταγραφή έχει πάντα πολύ μεγάλο ρίσκο.

Δεν ξέρεις πώς θα σου βγει. Εδώ φαίνεται ότι έκαναν πολύ καλές επιλογές και το πιο σημαντικό είναι ότι όλα τα παιδιά, με εξαίρεση τον Μπεργκ που έχει πάρει πρωτάθλημα στη Σουηδία και τον Κοτσόλη που έχει πάρει πρωτάθλημα και Κύπελλο, ίσως και ο Πέτριτς, δεν νομίζω ότι άλλοι έχουν κάποιο τίτλο. Μου αρέσει να υπάρχουν παίκτες στην ομάδα που να έχουν κίνητρο. Αλλιώς, αν είσαι 32, έχεις περάσει από πολλές ομάδες στην Ευρώπη και έχει πάρει λεφτά, τότε δεν μπορείς να περιμένεις τίποτα από αυτόν».

Για το ότι βοήθησε και η οικονομική συγκυρία τον Παναθηναϊκό να πάει σε τέτοιες μεταγραφές: «Ναι, η δύσκολη οικονομική κατάσταση του Παναθηναϊκού βοήθησε σε αυτές τις επιλογές. Αν ήταν πολύ δυνατός οικονομικά ίσως να έπαιρνε 2-3 παίκτες με πολλά λεφτά και να μην έκαναν τίποτα. Λάθη πάντα γίνονται, το θέμα είναι να γίνονται λιγότερα λάθη και να καταλάβει ο κόσμος ότι είναι μεγάλο το ρίσκο».

Για το ότι πέρυσι το καλοκαίρι είχε ακουστεί ότι μπορεί και ο ίδιος να ήταν στο προπονητικό επιτελείο: «Υπήρχε κάτι τέτοιο, εγώ θέλω να ασχολούμαι με την προπονητική. Ήμουν τα τελευταία δύο χρόνια σε Φωκικό και Καλλιθέα. Μου αρέσει η προπονητική, μου αρέσει, με γεμίζει και θέλω να προχωρήσω ως προπονητής».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...