ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

“Αφετηρία μιας νέας εποχής”

Ετσι χαρακτήρισε την κατάκτηση του Κυπέλλου από τον Παναθηναϊκό ο Στέφανος Κοτσόλης, μιλώντας στην κάμερα της Nova.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του

Για τα συναισθήματα του μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας:

«Είναι επιβράβευση και δικαίωση για όλους. Θεωρώ ότι στο θεσμό του Κυπέλλου κατορθώσαμε το μέγιστο δυνατό και φτάσαμε στην κατάκτηση του τροπαίου. Τώρα απομένει να επιδιώξουμε το μέγιστο δυνατό και στα πλέι οφ, ώστε να ολοκληρώσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη χρονιά».

Για το πως έζησε τον τελικό του Κυπέλλου:

Για αυτό διήρκησε… 25 λεπτά η ανάπαυλα στο Άρης-ΑΕΚ
Για αυτό διήρκησε… 25 λεπτά η ανάπαυλα στο Άρης-ΑΕΚ 3.372 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

«Ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, με έντονα συναισθήματα. Υπήρχε μεγάλη προσμονή από όλη την ομάδα να αγωνιστούμε, νομίζω ότι όλοι φανήκαμε συνεπείς σε αυτό που είχαμε δηλώσει, ότι θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, είχαμε πολύ καλή απόδοση και γι’ αυτό ήρθε και αυτό το αποτέλεσμα».

Για το αν είναι ο σημαντικότερος τίτλος που έχει κατακτήσει, καθώς ο Παναθηναϊκός αντιμετώπιζε πολλές δυσκολίες:

«Θεωρώ ότι είναι η αφετηρία μιας νέας εποχής για τον Παναθηναϊκό, ενός νέου ξεκινήματος. Μετά από πάρα πολλές δυσκολίες, αναλογιζόμενοι τις συνθήκες που υπήρχαν το καλοκαίρι τόσο αγωνιστικό, όσο και σε ολόκληρο το οικοδόμημα του Παναθηναϊκού. Οπότε σίγουρα αυτή η επιτυχία, σηματοδοτεί ένα καινούργιο ξεκίνημα και εύχομαι με τον καλύτερο τρόπο να ολοκληρώσουμε και τις υποχρεώσεις μας στο πρωτάθλημα».

Για το αν είναι εύκολη η μετάβαση από την ευφορία που έφερε στην ομάδα η κατάκτηση του Κυπέλλου στα πλέι οφ:

«Εγώ θα αντιστρέψω την ερώτηση και θα σας πω, αν δεν είχαμε κερδίσει το Κύπελλο, πως θα ήταν η κατάσταση; Οπότε, νομίζω ότι είμαστε σε πολλή καλή κατάσταση, είμαστε πολύ χαρούμενοι, έχουμε καλή ψυχολογία και αυτό που χρειάζεται τώρα είναι συγκέντρωση, να παραμερίσουμε για λίγο τη χαρά και αυτά τα έντονα συναισθήματα και να προσηλωθούμε στο θεσμό του πρωταθλήματος».

Για αν έχει έρθει η στιγμή για να κερδίσει ο Παναθηναϊκός τον Ατρόμητο για πρώτη φορά την εφετινή σεζόν:

«Θα έλεγα ότι και στα δύο παιχνίδια με τον Ατρόμητο, είχαμε πολύ καλή απόδοση. Το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που θέλαμε και τώρα μας δίνεται η δυνατότητα να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε τον Ατρόμητο, κάτι που δεν καταφέραμε να κάνουμε στο πρωτάθλημα».

Για τον αγώνα με τον Ατρόμητο και τι παιχνίδι περιμένει στο Περιστέρι:

«Ο Ατρόμητος είναι πολύ καλή ομάδα, με σταθερή πορεία σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος. Σεβόμαστε τον Ατρόμητο ως αντίπαλο, ωστόσο εμείς θα επιδιώξουμε να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι και να πάρουμε τη νίκη που θέλουμε σε κάθε παιχνίδι».

Για το αν μπορεί ο Παναθηναϊκός να κατακτήσει το πρωτάθλημα την επόμενη χρονιά:

«Είναι πολύ νωρίς για να μιλάμε για κάτι τέτοιο. Αυτή τη στιγμή, πρέπει να συγκεντρωθούμε στο υπόλοιπο της σεζόν, να διεκδικήσουμε την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ και αυτά θα τα συζητήσουμε το καλοκαίρι. Γενικότερα όμως, σίγουρα μπαίνουν πολύ σωστές βάσεις. Το πλάνο που ακολουθείται στον Παναθηναϊκό είναι πολύ σωστό και νομίζω ότι αν βαδίσουμε σε αυτόν τον δρόμο, σίγουρα μελλοντικά θα μπορούμε να μιλάμε για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και γιατί όχι από του χρόνου».

Για το αν θεωρεί ότι είναι εφικτός στόχος η κλήση του στην Εθνική ομάδα:

«Έχω δηλώσει κατ’ επανάληψη, ότι η μεγαλύτερη τιμή που μπορεί να έχει ένας ποδοσφαιριστής, είναι να αγωνίζεται για την Εθνική του ομάδα. Το έχω κάνει στο παρελθόν, αισθάνομαι υπερήφανος γι’ αυτό, αλλά από εκεί και πέρα αυτή τη στιγμή, αυτό που με απασχολεί είναι η επίτευξη των στόχων της ομάδας μου. Υπάρχουν πολλοί και καλοί τερματοφύλακες και είναι αποκλειστικά θέμα του ομοσπονδιακού προπονητή, ποιους θα επιλέξει. Προσπαθώ να κάνω όσο το δυνατόν καλύτερα τη δουλειά μου όποτε μου ζητείται και αυτό που με απασχολεί τώρα, είναι να καταφέρει ο Παναθηναϊκός να πάρει τη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.