ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Ζέκα: “Ενθουσιασμένος από την κατάκτηση”

Τον ενθουσιασμό για την κατάκτηση του κυπέλλου εξέφρασε ο Ζέκα ενώ για την επόμενη σεζόν τόνισε ότι οι πράσινοι θα παλέψουν για το πρωτάθλημα.

Ζέκα:

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ζέκα στη Nova: Για το αν η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας είναι η σημαντικότερη στιγμή στην καριέρα του:

«Αναμφισβήτητα. Ήταν η καλύτερη μέρα μέχρι τώρα στην καριέρα μου και ελπίζω να έρθουν και άλλες τέτοιες στιγμές, ιδιαίτερα με τον Παναθηναϊκό. Είμαι πολύ χαρούμενος και δεν μπορώ να περιγράψω τα συναισθήματα μου. Είμαι πολύ χαρούμενος».

Για το πως έφτασε ο Παναθηναϊκός σε αυτή τη μεγάλη επιτυχία:

«Τα καταφέραμε γιατί ο προπονητής και το επιτελείο του, “έχτισαν” αυτή την ομάδα, δούλεψαν πάνω στο πλάνο τους κάθε φορά στις προπονήσεις και οι παίκτες κατάλαβαν τι ήθελε το τεχνικό επιτελείο. Τότε ήταν πιο εύκολο και όπως έχω ξαναπεί, είμαστε μια οικογένεια και όλοι μάχονται για τον ίδιο σκοπό. Όλοι προσπαθούν να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον και είναι πιο εύκολο όταν γίνεται κάτι τέτοιο».

«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα
«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα 71.360 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για τις διαφορές της εφετινής ομάδας σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και τι έχει αλλάξει στον Παναθηναϊκό:

«Νομίζω ότι άλλαξε πολύ η νοοτροπία. Έχουμε νέο αίμα στην ομάδα… Δεν θέλω να πω ότι τα προηγούμενα χρόνια είχαμε προβλήματα, γιατί δεν είχαμε, αλλά κάτι άλλαξε στην ομάδα. Παίζουμε καλό ποδόσφαιρο, υπήρξαν κάποιες στιγμές που είχαμε και τύχη, κάτι που δεν είχαμε πιο πριν και νομίζω ότι αυτή είναι η διαφορά και παίζουμε τόσο καλά».

Για την άνετη επικράτηση του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΟΚ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας:

«Για μένα δεν ήταν εύκολος ο τελικός. Ανοίξαμε το σκορ, ωστόσο μετά το γκολ μας ο ΠΑΟΚ είχε ευκαιρίες και αν είχε σκοράρει στις ευκαιρίες του στο πρώτο ημίχρονο, ίσως το παιχνίδι να ήταν εντελώς διαφορετικό. Και αυτό γιατί ο ΠΑΟΚ είναι μια μεγάλη και καλή ομάδα. Όμως αποδώσαμε καλά, δείξαμε ότι θέλαμε πάρα πολύ να κατακτήσουμε το Κύπελλο και αυτή ήταν η διαφορά στο παιχνίδι. Ήμασταν συγκεντρωμένοι για να πάρουμε το τρόπαιο, αυτός ήταν ο στόχος μας και τα καταφέραμε».

Για το αν ο Μπεργκ έκανε τη διαφορά στον τελικό:

«Όλη η ομάδα έκανε τη διαφορά, όμως εννοείται ότι ο Μάρκους έκανε τη διαφορά στο παιχνίδι. Δεν μπορούμε να πούμε το αντίθετο. Έκανε τη διαφορά στον τελικό, σκόραρε τρία γκολ… Όμως δεν έκανε τη διαφορά γιατί σκόραρε, αλλά γιατί βοήθησε την ομάδα, έπαιξε καλό ποδόσφαιρο… Όμως νομίζω ότι όλη η ομάδα βοήθησε τον Μάρκους και ο Μάρκους βοήθησε την ομάδα. Και εξαιτίας αυτού πετύχαμε τον στόχο μας. Όμως θέλω να πω συγχαρητήρια στον Μάρκους, γιατί κάνει εξαιρετική σεζόν και πάρα πολύ καλά παιχνίδια».

Για το αν είναι πιο εύκολη η ζωή των παικτών του Παναθηναϊκού, όταν έχουν στην ομάδα τους έναν παίκτη, όπως είναι ο Μπεργκ:

«Είναι καλό να έχεις έναν παίκτη σαν τον Μάρκους. Είναι σε καλή στιγμή, είναι καλός παίκτης και είναι “killer” ως επιθετικός. Θέλουμε να τον βοηθήσουμε να σκοράρει και άλλα γκολ, γιατί η επιτυχία του Μάρκους είναι παράλληλα και επιτυχία όλης της ομάδας. Δεν είναι μόνο προσωπική του επιτυχία, αλλά επιτυχία του Παναθηναϊκού. Και αυτό γιατί είμαστε ομάδα».

Για το γλέντι που έγινε στα μπουζούκια:

«Είχε πολύ πλάκα και το απολαύσαμε πολύ με τους συμπαίκτες, τις οικογένειες μας και όλους όσοι δουλεύουν για το κλαμπ. Γιατί και αυτοί άξιζαν να έρθουν και να διασκεδάσουν μαζί μας. Ήταν φανταστικά».

Για το γεγονός ότι χόρεψε, αλλά δεν …τραγούδησε:

«Ναι… Ήξερα κάποια τραγούδια, όμως φοβόμουν μήπως κάνω κάποιο λάθος. Ίσως κάποια άλλη φορά. Αν θα είμαι σίγουρος ότι γνωρίζω το τραγούδι, τότε θα το τραγουδήσω».

Για την συνεισφορά του και στα αποδυτήρια, καθώς οι συμπαίκτες του τον αποκαλούν «καρδιά» της ομάδας:

«Αν το έχουν πει, θέλω να τους ευχαριστήσω και το εκτιμώ. Μου αρέσει να είναι χαρούμενοι όλοι όσοι είναι δίπλα μου, θέλω οι νέοι και οι πιο έμπειροι παίκτες της ομάδας να είναι ευτυχισμένοι, όπως και όλοι όσοι δουλεύουν στον σύλλογο. Δεν μου αρέσει να βλέπω τον κόσμο στεναχωρημένο. Προσπαθώ να τους έχω όλους κοντά μου, γιατί θεωρώ ότι είμαι θετικός άνθρωπος και ως αρχηγός πρέπει να το κάνω. Πρέπει να βοηθώ τους συμπαίκτες μου και το τεχνικό επιτελείο και να προσπαθώ να τους κάνω χαρούμενους, γιατί αν είσαι χαρούμενος στη ζωή σου, τότε όλα είναι πιο εύκολα. Αυτό προσπαθώ ως αρχηγός, να τους βοηθώ όλους. Αυτός είναι ο σωστός τρόπος. Δεν χρειάζεται να πω σε έναν παίκτη ότι έκανε κάτι λάθος, γιατί το γνωρίζει ήδη. Θα μιλήσουμε και θα του δείξουμε τον σωστό τρόπο, όμως πρέπει πάντα να μιλάς με τον σωστό τρόπο. Νομίζω ότι αυτό είναι το πιο σημαντικό».

Για τις δυσκολίες της αναμέτρησης με τον Ατρόμητο, καθώς οι παίκτες του Παναθηναϊκού ίσως έχουν ακόμα στο μυαλό τους την κατάκτηση του Κυπέλλου:

«Η φιλοσοφία μου είναι να πηγαίνουμε βήμα- βήμα και παιχνίδι με παιχνίδι. Θα παίξουμε απέναντι σε μια πολύ καλή και οργανωμένη ομάδα, η οποία διαθέτει καλούς παίκτες. Δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι, όμως το Κύπελλο έχει περάσει. Το πήραμε και τώρα έχουμε τα πλέι οφ και θέλουμε να ξεκινήσουμε καλά. Γνωρίζουμε ότι θα είναι δύσκολο, όμως αυτό θέλουμε. Να μπούμε καλά στα πλέι οφ και μετά θα δούμε τι θα γίνει».

Για το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει κερδίσει την εφετινή σεζόν τον Ατρόμητο:

«Ελπίζω να γίνει τώρα. Ίσως αυτή να είναι η στιγμή για να κερδίσουμε τον Ατρόμητο. Όμως δεν είναι εύκολο παιχνίδι. Δεν τους έχουμε κερδίσει, γιατί δεν είναι εύκολη ομάδα. Είναι καλή ομάδα και από τη στιγμή που έχω έρθει στην Ελλάδα, βλέπω ότι χρόνο με το χρόνο γίνονται και καλύτεροι. Περιμένουμε δύσκολο παιχνίδι, ωστόσο θα πάμε εκεί για να κάνουμε τα πάντα, ώστε να κερδίσουμε το ματς».

Για το αν μπορεί ο Παναθηναϊκός να κατακτήσει το πρωτάθλημα τη νέα σεζόν:

«Το ελπίζω. Αυτό είναι που θέλουμε στην ομάδα. “Χτίζουμε” μια καλή και υγιή ομάδα και αυτό είναι το επόμενο βήμα. Να παλέψουμε για κάτι καλό, όπως είναι το πρωτάθλημα. Όμως γνωρίζουμε ότι δεν θα είναι εύκολο, γιατί υπάρχουν πολύ καλές ομάδες. Πάντως θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε, όπως πάντα».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...