ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Κουτρουμπής: «Η ομάδα πάνω από τον εαυτό μας…»

Το οικογενειακό κλίμα, η πολύ καλή δουλειά του Γιάννη Αναστασίου και η παρουσία του Μάρκους Μπεργκ στην ομάδα είναι μερικά από τα στοιχεία κλειδιά του φετινού Παναθηναϊκού, σύμφωνα με τον Γιώργο Κουτρουμπή.

 Κουτρουμπής: «Η ομάδα πάνω από τον εαυτό μας…»

Ο άσος του «τριφυλλιού» παραχώρησε συνέντευξη στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», τονίζοντας πως η κατάκτηση του κυπέλλου ήταν ένα όνειρο που είχαν αυτός και οι συμπαίκτες του στην αρχή της σεζόν, το οποίο έγινε πραγματικότητα.

Αναλυτικά όσα είπε:

Πρώτη χρονιά, πρώτος τίτλος με τον Παναθηναϊκό. Ζεις ένα όνειρο;

Χρυσάφι για Ιωαννίδη!
Χρυσάφι για Ιωαννίδη! 6.744 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

«Είναι πραγματικά κάτι πολύ ξεχωριστό και αν πω ότι το περίμενα θα πω ψέματα. Άλλα να που η σκληρή δουλειά μας δεν πήγε χαμένη και κατακτήσαμε το Κύπελλο. Δεν το περίμενα, είμαι πολύ χαρούμενος και ελπίζω να έρθουν και άλλοι τίτλοι».

Τα συναισθήματα σου για τον πρώτο σου τίτλο;

«Ήταν ένα όνειρο πριν ξεκινήσει η διοργάνωση και αυτό λόγω του βάρους της φανέλας του Παναθηναϊκού, καθώς η ομάδα είχε αρκετά προβλήματα. Στην πορεία και με τις εμφανίσεις που κάναμε δείξαμε ότι μπορούσαμε να φτάσουμε στον τελικό και να κατακτήσουμε το Κύπελλο. Όταν κερδίζεις τον Ολυμπιακό 3-0 μέσα στο γήπεδο του είναι λογικό μετά να αποκτάς αυτοπεποίθηση και να πιστεύεις ότι μπορείς να στεφθείς Κυπελλούχος».

Στο ξεκίνημα της χρονιάς αν κάποιος έλεγε ότι ο Παναθηναϊκός θα είναι ανταγωνιστικός και ότι θα κατακτήσει έναν τίτλο θα τον περνούσαν μάλλον για τρελό. Ποιο είναι το μυστικό αυτής της τρελής πορείας;

«Για μένα το μυστικό είναι ότι λειτουργούμε και παίζουμε σαν ομάδα. Όλοι οι παίκτες έχουν την ομάδα πάνω από τον εαυτό τους. Είμαστε δεμένοι στα αποδυτήρια και το κλίμα είναι εξαιρετικό. Παίζει μεγάλο ρόλο να υπάρχει υγεία στα αποδυτήρια. Αυτό νομίζω πως φάνηκε και στο γήπεδο. Ειδικά στον δεύτερο γύρο παίξαμε θεαματικό ποδόσφαιρο και μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό δείξαμε ότι μπορούμε να ανεβάσουμε τον πήχη».

Νεανική ομάδα ήταν πέρυσι και η ΑΕΚ, αλλά δεν τα κατάφερε. Ποιες είναι οι διαφορές της σε σχέση με τον φετινό Παναθηναϊκό;

«Η πολύ καλή δουλειά που έγινε στην προετοιμασία από τον προπονητή μας και τους συνεργάτες του. Και αυτό γιατί τότε «χτίζεται» μια ομάδα. Ειδικά όταν αυτή η ομάδα έχει πολλούς νέους και άπειρους ποδοσφαιριστές στο ρόστερ της. Επιπλέον ο Παναθηναϊκός έχει στο δυναμικό του κάποιους έμπειρους ποδοσφαιριστές, όπως ο Μάρκους Μπεργκ οι οποίοι μας έχουν βοηθήσει να βελτιωθούμε».

Πόσο εύκολο ήταν το έργο σας όταν στην ομάδα υπάρχει ένας χαρισματικός σκόρερ;

«Ο Μπεργκ είναι πολύ μεγάλος παίκτης και αυτό το βλέπει όλος ο κόσμος. Μας βοηθάει μέσα στο γήπεδο, τα πάντα στην επίθεση ξεκινάνε από αυτόν. Το έδειξε και στον τελικό αυτό, όπου η συμβολή του ήταν καθοριστική με τα τρία γκολ που πέτυχε για να κατακτήσουμε το Κύπελλο. Είμαστε χαρούμενοι που τον έχουμε στην ομάδα μας γιατί, εκτός από μεγάλος σκόρερ, είναι και ένας εξαιρετικός χαρακτήρας και επαγγελματίας. Παίκτες με την ποιότητα του Μπεργκ ανεβάζουν το συνολικό επίπεδο της ομάδας».

Πόσο δύσκολο είναι να τον μαρκάρεις στις προπονήσεις;

«Άλλο η προπόνηση και άλλο τα παιχνίδια. Και στις προπονήσεις υπάρχει μεγάλη ένταση και ως κεντρικός αμυντικός με βοηθάει πάρα πολύ να εξελιχθώ το γεγονός ότι σχεδόν καθημερινά έχω να αντιμετωπίσω έναν επιθετικό με τα χαρακτηριστικά του Σουηδού συμπαίκτη μου».

Στην αρχή της χρονιάς υπήρχε μια δυσπιστία αν μπορεί να τα καταφέρει ο Γιάννης Αναστασίου, λόγω απειρίας. Τα κατάφερε όμως και γνώρισε την αποθέωση από τους φίλους της ομάδας στον τελικό;

«Ο κ. Αναστασίου βοήθησε πάρα πολύ την ομάδα. Εκτιμώ πως κυρίως βοήθησε τους νεαρούς ποδοσφαιριστές με την εμπιστοσύνη που τους έδειξε. Έτσι μπορέσαμε και βελτιωθήκαμε ως μονάδες και ως σύνολο. Και αυτό νομίζω ότι είναι κάτι που το διαπίστωσαν όλοι στα παιχνίδια του δευτέρου γύρου. Και δεν αναφέρομαι μόνο στη νίκη στο Φάληρο και στην κατάκτηση του Κυπέλλου. Αναφέρομαι στο σύνολο των αγώνων που δώσαμε».

Η προσφορά του Νίκου Νταμπίζα;

«Σαφώς και ο τεχνικός διευθυντής έχει παίξει σημαντικό ρόλο στη φετινή πορεία του Παναθηναϊκού. Αυτός είναι που αποφασίζει για τη συμπλήρωση του ρόστερ. Δική του επιλογή ήταν οι μεταγραφές που βγήκαν, οπότε έχει και αυτός σημαντικό κομμάτι στην πορεία της ομάδας και στην επιτυχία της κατάκτησης του Κυπέλλου».

Μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου είστε φαβορί και στα πλέι οφ;

«Η ομάδα έχει καλή ψυχολογία, πιστεύω ότι θα πάμε πολύ καλά στα πλέι οφ. Θέλουμε την πρώτη θέση αλλά και οι αντίπαλοι μας δεν είναι εύκολοι».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...