ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Πέρασε από την Πάτρα… βλέπει play offs

Για ένα ημίχρονο ήταν ανταγωνιστικός ο Απόλλωνας Πάτρας απέναντι στον Παναθηναϊκό, με τους πράσινους πατώντας το γκάζι στο δεύτερο μισό, να κερδίζουν με 79-95, με τον κόσμο στο τέλος, να αποθεώνει τον Αλβέρτη και την ομάδα.

Πέρασε από την Πάτρα… βλέπει play offs

Άνετο ήταν το πέρασμα του Παναθηναϊκού από την Πάτρα και το κλειστό γυμναστήριο της “Περιβόλας”, αφού για την τελευταία αγωνιστική της Basket League OΠΑΠ, οι “πράσινοι” επικράτησαν με 79-95, του μαχητικού Απόλλων που ήταν ανταγωνιστικός για δύο δεκάλεπτα.

Το “τριφύλλι”, ξέσπασε στην 3η περίοδο και μετέτρεψε το (45-44) σε (58-75), με τη σεμνή τελετή να λαμβάνει τέλος.

Το ματς

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 16.169 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Απόλλων ήταν αυτός που μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και κατάφερε από τα πρώτα λεπτά να αιφνιδιάσει τον Παναθηναϊκό. Στο 3′ ήταν μπροστά με (5-0) και σε συνδυασμό με την χαλαρή άμυνα των «πρασίνων» κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα που είχε χτίσει.

Για ένα ακόμα παιχνίδι οι φιλοξενούμενοι επιδόθηκαν στα σουτ τριών πόντων, αλλά δεν είχαν την ανάλογη επιτυχία. Ο Αλβέρτης ανακάτεψε την τράπουλα, καθώς η βασική πεντάδα δεν τράβηξε και προσπάθησε να ισορροπήσει την κατάσταση.

Έτσι η είσοδος του Κάρι στο παρκέ, έδωσε την απαραίτητη ώθηση και έδειξε ότι είχε διάθεση. Μάλιστα κατάφερε να μειώσει στον πόντο (12-11) στο 7′ με τον Παναθηναϊκό να κάνει την αντεπίθεσή του. Όμως τα λάθη στην άμυνα του “τριφυλλιού” έδωσαν την ευκαιρία στους Πατρινούς να ξεφύγουν και να κλείσουν την πρώτη περίοδο με το σκορ στο +8 (23-15).

Με την έναρξη του δεύτερου δεκαλέπτου υπήρχε επιτακτική ανάγκη να παίξει ο Παναθηναϊκός άμυνα και να βάλει τη μπάλα στο καλάθι. Ο Ντάνιελ έφτασε τη διαφορά ακόμα και στους 10 (25-15) στο 11′, αλλά από και μετά ανέλαβαν δράση οι Μαυροκεφαλίδης και Κάρι.

Οι δυο τους πήραν την κατάσταση στα χέρια τους στον επιθετικό τομέα και σε συνδυασμό με τη σφιχτή άμυνα, άρχισαν να ροκανίζουν τη διαφορά. Ο Αμερικανός άσος κατάφερε στο 14′ να μειώσει τη διαφορά στον  πόντο (29-28) και ένα λεπτό αργότερα ο διεθνής φόργουορντ έδωσε για πρώτη φορά προβάδισμα, ολοκληρώνοντας ένα επιμέρους σκορ 15-5, μέσα σε ένα πεντάλεπτο.

Από κει και μετά το ματς ήταν ντέρμπι, με τις δύο ομάδες προσπαθούν να πάρουν τα ηνία του αγώνα με το σκορ να αλλάζει συνεχώς χέρια. Στο 18′ το σκορ ήταν ισόπαλο (39-39), διότι τόσο ο Απόλλωνας, αλλά και ο Παναθηναϊκός βελτίωσαν τα ποσοστά τους.

Λίγο πριν το ημίχρονο οι βολές είχαν την τιμητική τους και το σκορ ήταν σε απόσταση αναπνοής (45-44) και με το +1 ο Απόλλων ήταν μπροστά, που έμελλε να  είναι και σκορ ημιχρόνου, αφού ο Φώτσης ήταν άστοχος στο τελευταίο σουτ.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με φόρα στην τρίτη περίοδο και έτρεξε ένα σερί 6-0, για πρώτη φορά στον αγώνα καταφέρνοντας να ξεφύγει με 5 (50-45) στο 23′, παίζοντας πιο πολύ στο ζωγραφιστό. Το “τριφύλλι” έτρεξε ένα επιμέρους σκορ 11-2 και ο Λάσμε διαμόρφωσε το (55-47) και αυτή η διαφορά έκανε τις κινήσεις των φιλοξενούμενων πιο ήρεμες.

Στο 26′ ο Ματσιούλις με τρίποντο έδωσε αέρα πάνω από 10 πόντους (61-49) και οι «πράσινοι» δίνοντας την κατάσταση σε “πράσινα” χέρια. Η διψήφια διαφορά του “τριφυλλιού” απελευθέρωσε τους παίκτες του Αλβέρτη, που από ‘κείνο το σημείο και μετά, έπαιζαν χωρίς άγχος.

Οι Κυπελλούχοι Ελλάδος είχαν βελτιώσει τα ποσοστά τους και η εικόνα τους σε σχέση με το πρώτο δεκάλεπτο ήταν τελείως διαφορετική, με τον Κάρι, ο οποίος μετά από αρκετό καιρό βρήκε τον καλό τους εαυτό, καθώς είχε φτάσει στους 18 πόντους, έκανε το (71-58), ένα λεπτό πριν το τέλος της περιόδου και όλα έδειχναν ότι το ματς είχε κριθεί.

Έτσι ο Παναθηναϊκός παίζοντας εκπληκτικό δεκάλεπτο, καθώς είχαν επιμέρους σκορ 31-13, επέβαλε ολοκληρωτικά τον ρυθμό του τόσο σε άμυνα αλλά κυρίως στην επίθεση, όπου οι Κάρι και Λάσμε ήταν ασταμάτητοι, και με το +17 (75-58) που διαμορφώθηκε, οι «πράσινοι» ήταν πολύ κοντά στη νίκη.

Οι φιλοξενούμενοι έδειχναν μεγάλη όρεξη και ήθελαν να πάρουν τη νίκη με εμβληματικό τρόπο. Στο 34’ η διαφορά έφτασε ακόμα και στους +24 (86-62), καθώς οι Πατρινοί έδειχναν να μένουν από δυνάμεις, από τις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου και δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν και το παιχνίδι.

Παρόλα αυτά ο Απόλλων δεν ήθελε να πέσει αμαχητί και με ένα μικρό σερί μείωσε στους 20 (88-68), δύο λεπτά αργότερα, αλλά ο χρόνος ήταν ελάχιστος για να γίνει κάτι και ο Παναθηναϊκός έφυγε νικητής από την Πάτρα επικρατώντας με (95-79).

Δεκάλεπτα: 23-15, 45-44, 58-75, 79-95

Απόλλωνας Πάτρας (Βετούλας): Ρος 16(1), Αργυρόπουλος 10(1), Καπερώνης, Ντάνιελ 9, Ουίλσον 10(2), Λιανός 4, Οικονομόπουλος, Πέτροβιτς, Μολφέτας 19(5), Νιφόρας, Μιλουτίνοβιτς 3(1), Χοτ 3(1)

Παναθηναϊκός (Αλβέρτης): Μπράμος 9(2), Κάρι 18(4), Φώτσης 5(1), Ούκιτς 4, Λάσμε 21, Μαυροκεφαλίδης 12(1), Διαμαντίδης 2, Γκιστ 8(1), Παππάς 5, Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις 3(1), Ράιτ 8

Πάνος Καραουλάνης

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.