Την τελευταία φορά που το «τριφύλλι» είχε το πλεονέκτημα ήταν τη σεζόν 2010, όπου και κατέκτησε τον τίτλο. Ωστόσο χρόνος για χάσιμο στο στρατόπεδο των «πρασίνων» δεν υπάρχει καθώς από την Τρίτη κιόλας τα πλει οφ ξεκινούν και άπαντες πρέπει να είναι έτοιμοι.

Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης θέλει σιγά-σιγά να φορμάρει την ομάδα του ενόψει… Ολυμπιακού, καθώς το «τριφύλλι» θέλει όσο τίποτα άλλο την κατάκτηση του πρωταθλήματος, σε μία χρονιά που ναι μεν τα πράγματα δεν κύλησαν όπως θα ήθελαν όλοι, ωστόσο ο στόχος αυτής της ομάδας είναι πάντα οι τίτλοι.

Πρώτο εμπόδιο στον δρόμο για την κορυφή, θα είναι ο Απόλλων Πάτρας. Την Τρίτη στο ΟΑΚΑ θα διεξαχθεί το πρώτο ματς, ενώ 48 ώρες αργότερα το δεύτερο στην Πάτρα, με μοναδικό στόχο το 2/2, που θα οδηγήσει τον «εξάστερο» στους ημιτελικούς.

Ερώτημα που αναμένεται να απαντηθεί σύντομα, είναι και η επιλογή της δωδεκάδας που θα χρησιμοποιηθεί στα πλέι οφ, καθώς εν μέσω της διαδικασίας δεν επιτρέπεται να υπάρξουν αλλαγές.

Το δίλλημα του Αλβέρτη είναι στον αν θα δηλώσει τον Μπατίστ για τα πλέι οφ, κάτι που σημαίνει ότι κάποιος άλλος ξένος θα πρέπει να μείνει εκτός.