ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Παναθηναϊκή μαγκιά… στην Μπολόνια (pics, vids)

Μέσα στην τσίκνα της Κυριακής του Πάσχα, σαν σήμερα πριν από 12 χρόνια, το «τριφύλλι» βγάζοντας μαγκιά… και χαρακτήρα, «έκλεισε» το σπίτι της Κίντερ μέσα στην Μπολόνια, προσθέτοντας το 3ο αστέρι στην ένδοξη φανέλα του.

Παναθηναϊκή μαγκιά… στην Μπολόνια (pics, vids)

Ο Παναθηναϊκός του Ζέλικο Ομπράντοβιτς σε μια περίεργη και ιδιαίτερη σεζόν, έφτασε στην Μπολόνια ως το μεγάλο αουτσάιντερ. Η Μακάμπι βρέθηκε στον δρόμο του στον ημιτελικό, αλλά το «τριφύλλι» ξεπέρασε το εμπόδιο της (83-75), έχοντας πλέον μπροστά του ένα ακόμα μεγαλύτερο εμπόδιο, που φάνταζε ανυπέρβλητο μέχρι εκείνη τη μέρα.

Την Κίντερ Μπολόνια, του Μεσίνα και των Τζινόμπιλι, Σμόντις, Μπετσίροβιτς, Ριγκοντό, Άντερσεν και πολλών άλλων αστέρων.

2002-bologna-thumb-large

Το «τριφύλλι» με τον Μποντιρόγκα ηγέτη να κρατάει την ομάδα όρθια στο εφιαλτικό πρώτο ημίχρονο, πραγματοποίησε την μεγάλη ανατροπή στο Β΄ μέρος, με κρυφά χαρτιά τους Κουτλουάι και Λάζαρο Παπαδόπουλο.

Τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί: Παναθηναϊκός 2023 vs Παναθηναϊκός 2024
Τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί: Παναθηναϊκός 2023 vs Παναθηναϊκός 2024 403 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Παναθηναϊκός είχε ήδη αποκλειστεί από το κύπελλο Ελλάδος, ενώ έμεινε εκτός τελικών της Α1, με τη σεζόν να οδεύει σε μία καταστροφή. Ο θρίαμβος της ομάδας στο final-4 της Μπολόνια, όχι μόνο «έσωσε» τη χρονιά, αλλά τουναντίον αποδείχθηκε η πιο «μάγκικη» σεζόν, καθώς αυτό που πέτυχε η ομάδα του Ζοτς, μόνο ως έπος μπορεί να χαρακτηριστεί.

zots 2002

Μία ακόμα χρυσή σελίδα στην ιστορία του μπασκετικού Παναθηναϊκού γράφτηκε στις 5 Μαΐου του 2002!

Κίντερ Μπολόνια – Παναθηναϊκός 83-89

Οι συνθέσεις

Κίντερ Μπολόνια (Μεσίνα): Τζινόμπιλι 27, Μπετσίροβιτς 4, Γκρέιντζερ 10, Φροζίνι, Άντερσεν 3, Ριγκοντό 3, Γκρίφιθ 2, Σμόντις 23, Γιάριτς 11.

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Αλβέρτης 11, Καλαϊτζής, Ρότζερς 7, Μουλαομέροβιτς 6, Μποντιρόγκα 21, Μίντλετον 10, Κουτλουάι 22, Παπαδόπουλος 12, Σάντσεθ.

[jwplayer mediaid=”19011″]

[jwplayer mediaid=”19021″]

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.