Αναλυτικά τα όσα έγραψε ο Ρόκο Λένι Ούκιτς στο blog του στο Euroleague Greece:

«Καλησπέρα…

Μπαίνουμε στην τελική ευθεία για το πρωτάθλημα πλέον, έχοντας αφήσει πίσω μας την Ευρωλίγκα. Δώσαμε μια καλή μάχη απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και αν πρέπει να στενοχωριόμαστε για κάτι, είναι για τον πρώτο αγώνα και τον τρόπο με τον οποίο χάσαμε εκείνον τον αγώνα στη Μόσχα. Αλλά υπάρχει ένα «αλλά»…

Δεν παίξαμε όπως θέλαμε και όπως κι εμείς οι ίδιοι περιμέναμε όλη τη χρονιά. Και γενικά στον αθλητισμό θα ανταμειφθείς όταν το αξίζεις. Και δεν νομίζω ότι, βάσει της εικόνας που είχαμε σε όλη τη χρονιά επαναλαμβάνω, αξίζαμε μια θέση στο φάιναλ φορ. Όχι για τον τρόπο που αγωνιστήκαμε απέναντι στην ΤΣΣΚΑ, αλλά για τον τρόπο που αγωνιστήκαμε όλο το χρόνο μέχρι να φτάσουμε εκεί. Χάσαμε παιχνίδια που δεν έπρεπε να είχαμε χάσει. Στο τέλος οι θεοί του μπάσκετ ευνοούν την πιο συνεπή ομάδα.

Αν και δεν ξέρω ελληνικά, ξέρω πως έγινε αρκετή κουβέντα για το εύρος της ήττας στον πέμπτο αγώνα. Τίποτα δεν λειτούργησε σε εκείνον τον αγώνα για εμάς. Σημειώσαμε 44 πόντους. Δεν μπορείς να καταφέρεις κάτι με 44 πόντους στην επίθεση. Σίγουρα δεν είναι μια καλή εικόνα για εμάς, αλλά θα πω και πάλι ότι, κοιτώντας προς τα πίσω, αυτό που σκέφτομαι είναι το πρώτο παιχνίδι της σειράς. Σίγουρα, ο τελευταίος αγώνας της σειράς δεν αφήνει μια καλή εικόνα για εμάς.

Είναι σημαντικό να νοιάζεσαι και για την εικόνα της ομάδας, ειδικά όταν παίζεις σε μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός. Έχει φανεί όμως, και πέρυσι και φέτος, πως όταν δεν είμαστε αποτελεσματικοί στην επίθεση, μένοντας αρκετή ώρα χωρίς σκορ, μας δημιουργεί προβλήματα. Επιπλέον, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι μια πολύ καλή αμυντικά ομάδα και ήταν σε καλή μέρα στον πέμπτο αγώνα. Ο συνδυασμός ήταν κάθε άλλο παρά καλός για εμάς… Ξέρω ότι οι 30 πόντοι της διαφοράς δημιουργούν περίεργα συναισθήματα, αλλά η ουσία για μένα παραμένει στην ήττα.

Πλέον, η προσοχή μας στρέφεται στο πρωτάθλημα. Σίγουρα θα χρειαστούμε λίγο χρόνο. Θα είναι λίγο δύσκολα στην αρχή, γιατί είμαστε αρκετά κουρασμένοι. Ήταν μια σκληρή σειρά. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά από την άλλη δεν υπάρχουν και δικαιολογίες. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Έχουμε ένα στόχο, έχουμε το πλεονέκτημα της έδρας, αλλά από μόνο του δεν φέρνει τίτλους και το ξέρουμε καλά μετά την περσινή χρονιά. Θα πρέπει όμως να κάνουμε ότι κάνουμε κάθε φορά σε αυτό το κτίριο (ΟΑΚΑ) απέναντι στον Ολυμπιακό.

Και πιστεύω ότι θα έχουμε και τον κόσμο στο πλευρό μας. Είναι λογικό οι φίλαθλοι να είναι απογοητευμένοι. Όταν μιλάμε για ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός, πάντα αναμένονται από αυτές μεγάλα πράγματα, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Δεν είναι κάτι παράλογο ή έστω παράξενο. Δεν υπάρχει λόγος να γινόμαστε «αμυντικοί» στην κριτική. Όταν κερδίζεις σε υμνούν, όταν χάνεις σε κρίνουν. Όταν νικάς όλοι λένε «όλα καλά», όταν χάνεις πως «τίποτα δεν λειτουργεί». Σε αυτή τη δουλειά είναι λογικό να σε κρίνουν. Συμβαίνει κάθε χρόνο, σε κάθε ομάδα, σε όλες τις χώρες. Πρέπει απλά να είμαστε επαγγελματίες και να κάνουμε ότι καλύτερο από εδώ και πέρα.

Να είστε καλά,
Ρόκο»