ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

ΠΑΟ… για σεντόνι!

Με πειστική εμφάνιση, ο Παναθηναϊκός νίκησε 3-1 τον Αστέρα Τρίπολης και βρίσκεται μόνος πρώτος στην πρώτη θέση των πλέι οφ, που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Κλωναρίδης (29’), Αμπέντ (56’) και Λαγός (76’), τα γκολ του «τριφυλλιού». Δυο ασίστ ο Μπεργκ.

ΠΑΟ… για σεντόνι!

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός είχε την ατυχία από πολύ νωρίς και συγκεκριμένα στο 10’ να χάσει τον Πέτριτς, λόγω τραυματισμού και στη θέση του να περάσει ο Κλωναρίδης. Οι «πράσινοι», παίζοντας με ένα 4-4-2 με ρόμβο, δυσκολεύονταν στα πρώτα 25 λεπτά να κυκλοφορήσουν καλά την μπάλα. Από την άλλη, δεν απειλούνταν ιδιαίτερα από τον Αστέρα Τρίπολης, αλλά η κακή ανάπτυξη της ομάδας, εξόργισε τον Αναστασίου που συνεχώς φώναζε στους παίκτες του.

Μετά τα πρώτα 25 λεπτά, λοιπόν,  το πρέσινγκ απέδωσε καρπούς. Μ’ αυτόν τον τρόπο, το «τριφύλλι» άρχισε να γίνεται επικίνδυνο και να βάζει δύσκολα στους Αρκάδες που αρκετές φορές… τα είχαν χαμένα στο μισό τους γήπεδο, βλέποντας τους φιλοξενούμενους να τους πιέζουν και να κλέβουν μπάλες.

Και κάπου εκεί ήρθε ο Μάρκους Μπεργκ. Ο Σουηδός απέφυγε στο 29’ τον Ζησόπουλο, από τα δεξιά και με ωραία παράλληλη μπαλιά βρήκε τον Κλωναρίδη στην κίνηση. Ο τελευταίος με άψογο πλασέ έστειλε την  μπάλα στα δίχτυα για να «γράψει» το 0-1, αποτέλεσμα, με το οποίο έκλεισε το ημίχρονο.

Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου
Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου 97.596 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Με τα πρώτα λεπτά της επανάληψης, ο Αστέρας έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν ο Ντε Μπλάσις με τακουνάκι έδωσε έτοιμο γκολ στον Ουσέρο, αλλά ο Καπίνο έσωσε το «τριφύλλι» βγαίνοντας καλά και λέγοντας «όχι» στον άσο των γηπεδούχων.  Στο 55΄ο Αναστασίου προχώρησε και σε 2η αναγκαστική αλλαγή όταν ο Χουχούμης αποχώρησε για να πάρει τη θέση του ο Κουτρουμπής. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την μετατόπιση του Πράνιτς στο αριστερό άκρο και του Μέντες στη μεσαία γραμμή (σ.σ. Ο Ολλανδός έπαιζε ως στόπερ).

Ένα λεπτό αργότερα, ο Μάρκους Μπεργκ «ξαναχτύπησε»! Για την ακρίβεια… ξανασέρβιρε. Ο Σουηδός έδωσε έτοιμο γκολ στον Αμπέντ, ο οποίος σε κενή εστία πλάσαρε για το 0-2! Αυτή ήταν η 9η ασίστ για τον άσο του Παναθηναϊκού…

Ο Καπίνο, λίγο αργότερα, έδειξε ξανά τα προσόντα του όταν οριζοντιώθηκε και έδιωξε εκπληκτικά σε κόρνερ την κεφαλιά – δυναμίτη του Μπαράλες… Στο 62’, όμως, ο Αστέρας μείωσε σε 2-1 όταν ο Ουσέρο με μακρινό σουτ αιφνιδίασε τον νεαρό γκολκίπερ και έβαλε ξανά την ομάδα του στο παιχνίδι. Οκτώ λεπτά αργότερα, ο Παναθηναϊκός έχασε σπουδαία ευκαιρία, όταν ο Κλωναρίδης βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, αλλά το πλασέ του πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι.

Στο 76’, ήρθε το τρίτο γκολ για τον Παναθηναϊκό, με σκόρερ τον Τάσο Λαγό! Ο Κλωναρίδης, αυτή τη φορά έδωσε την ασίστ στον Λαγό, ο οποίος με πλασέ σε κενή εστία σκόραρε, για το 1-3. Αποτέλεσμα που ήταν και το τελικό του αγώνα. Πλέον, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται μόνος πρώτος στα πλέι οφ και γίνεται το φαβορί για την κατάκτηση της πρωτιάς που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η βαθμολογία των πλέι οφ

1.Παναθηναϊκός 7

2.ΠΑΟΚ 4

3. Αστέρας 4

4. Ατρόμητος 3

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Ερνάντες, Τσαμπούρης (81’ Τσαμπούρης), Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Λούι, Κουρμπέλης, Μουνάφο (71’ Ναβάρο), Ουσέρο, Βάλντο (59’ Καράσκο), Ντε Μπλάσις, Μπαράλες

Στον πάγκο έμειναν οι: Μπαντής, Σέτι, Γκοϊάν

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Χουχούμης (56’ λ.τ. Κουτρουμπής), Σίλντενφελντ, Μέντες, Τριανταφυλλόπουλος, Λαγός, Πράνιτς, Ζέκα, Αμπέντ (83’ Σπυρόπουλος), Μπεργκ, Πέτριτς (10’ λ.τ. Κλωναρίδης)

Στον πάγκο έμειναν οι: Κοτσόλης, Ντίνας, Ατζαγκούν, Δώνης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Καλογερόπουλος (Αθηνών) ΒΟΗΘΟΙ: Δημητριάδης (Αθηνών), Κούλα (Ξάνθης)

ΓΗΠΕΔΟ: «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης»

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.