ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Ρισβάνης: «Θέλουμε να παραμείνουμε πρώτοι»

Την πεποίθηση πως ο Παναθηναϊκός θα κάνει το 3 στα 3 στα εναπομείναντα παιχνίδια των πλέι οφ, εξέφρασε ο Σπύρος Ρισβάνης στο match programme του σημερινού αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης.

Ρισβάνης: «Θέλουμε να παραμείνουμε πρώτοι»

Παράλληλα αναφέρθηκε στο υλικό που υπάρχει στις ακαδημίες του «τριφυλλιού», τονίζοντας πως ο Παναθηναϊκός μπορεί να στηριχτεί σε αυτό για πολλά χρόνια, διότι είναι πάρα πολύ καλό.

Αναλυτικά όσα είπε στο match programme της ΠΑΕ  Παναθηναϊκός:

Καταρχάς, ο Παναθηναϊκός είναι πλέον μόνος πρώτος στη βαθμολογία κι έχει μπροστά του δυο εντός έδρας ματς. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό για την ομάδα αλλά και την εξέλιξη των πλέι οφ;

«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα
«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα 70.382 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

«Σημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός κάνει την δουλειά του σε προπονήσεις και αγώνες και σιγά – σιγά τα αποτελέσματα φαίνονται. Για αυτό είμαστε πρώτοι και θέλουμε να παραμείνουμε πρώτοι, εκμεταλλευόμενοι παράλληλα και την μεγάλη δύναμη της έδρας μας!».

Το ματς με τον Αστέρα πως το περιμένεις, μετά και τη νίκη σας μέσα στην Τρίπολη, αλλά και δεδομένου πως οι δυο ομάδες γνωρίζονται πολύ καλά;

«Σίγουρα θα είναι δύσκολο παιχνίδι γιατί και ο Αστέρας είναι μια καλή ομάδα και μας ξέρει καλά αλλά πιστεύω ότι, αν παίξουμε όπως ξέρουμε και μπορούμε, θα πάρουμε τους τρεις πόντους! Θα έχουμε και τον κόσμο δίπλα μας, που πάντα μας βοηθάει, οπότε…» .

Θεωρείς ότι, σε περίπτωση νίκης, θα έχει κριθεί ουσιαστικά η κατάκτηση της πρώτης θέσης και η έξοδος στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ;

«Είναι πρόωρο να το πούμε αυτό. Θα είναι ένα καλό βήμα, σίγουρα, αλλά από την άλλη θα υπάρχουν ακόμα δυο αγώνες που θα πρέπει να κερδίσουμε για να είμαστε σίγουροι για την πρώτη θέση. Αυτό πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας και να προσπαθήσουμε να κάνουμε, το 3Χ3».

Σε προσωπικό επίπεδο, τώρα,  πρόσφατα κέρδισες το βραβείο του καλύτερου rookie του Πρωταθλήματος. Τι ρόλο μπορεί να παίξει αυτό;

«Δεν αλλάζει κάτι δραματικά. Σίγουρα είναι μια ανταμοιβή για τις προσπάθειες που κάνω όλα αυτά τα χρόνια, για τους κόπους μου και την αγάπη μου για το ποδόσφαιρο. Από εκεί και πέρα, εγώ θα συνεχίσω να δουλεύω και να γίνομαι καλύτερος για να βοηθήσω την ομάδα μου όποτε αυτή θα με χρειαστεί».

Κι εσύ και πολλά από τα άλλα νεαρά παιδιά που υπάρχουν στην πρώτη ομάδα αποτελείται τον «κορμό» του Παναθηναϊκού, με τα αποτελέσματα να δικαιώνουν όσους σας εμπιστεύτηκαν.

«Αναμφίβολα μας δικαιώνει και εμάς που παίζουμε και το προπονητικό τιμ που μας περιέβαλε με  εμπιστοσύνη από την πρώτη κιόλας στιγμή. Θεωρώ πάντως ότι είναι και μια «αντανάκλαση» της δουλειάς που γίνεται και στην ακαδημία και πιστεύω ότι του χρόνου θα έρθουν κι άλλα παιδιά από πίσω για να στελεχώσουν την πρώτη ομάδα! Υπάρχει αρκετά καλό υλικό που μπορεί να στηριχθεί πάνω του ο Παναθηναϊκός τα επόμενα χρόνια, πραγματικά…».

Πέρασες από όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας της ακαδημίας και πλέον είσαι επαγγελματίας. Τι είναι αυτό που θα θυμάσαι σε αυτή την ως τώρα διαδρομή;

«Χωρίς δεύτερη σκέψη θα θυμάμαι το κάθε καλοκαίρι που περίμενα να με πάρουν τηλέφωνο από τον Παναθηναϊκό για να με ειδοποιήσουν αν θα συνεχίσω στην ομάδα ή όχι και, φυσικά, το πρώτο μου επαγγελματικό συμβόλαιο!».

Πως βλέπεις τον Σπύρο Ρισβάνη της επόμενης σεζόν;

«Καταρχάς, θα είμαι πιο απελευθερωμένος από ψυχολογικής άποψης. Κατά τ’ άλλα, τεχνικά νομίζω ότι θα χρειαστώ δουλειά ακόμα στην δύναμη ενώ σε τακτικό επίπεδο πάντοτε μαθαίνεις πράγματα, όσο μεγάλος ή μικρός κι αν είσαι».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...