ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

«Ερασιτέχνης, ΠΑΕ και ΚΑΕ μια γροθιά»

Τον απολογισμό όλης της χρονιάς σε όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού έκανε ο πρόεδρος, Ηλιάς Μιχαλαριάς σε Συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε στα γραφεία του συλλόγου, τονίζοντας πως παρά τα οικονομικά προβλήματα η «μάνα του λόχου» γνωρίζει άνθηση.

«Ερασιτέχνης, ΠΑΕ και ΚΑΕ μια γροθιά»

Παράλληλα μίλησε και για τα οικονομικά του συλλόγου, τονίζοντας πως ο Παναθηναϊκός γνωρίζει μια άνθηση, ωστόσο ο οικονομικός έλεγχος δεν είναι ακόμα εφικτός λόγω διαφόρων προβλημάτων που υπάρχουν στον σύλλογο.

Επίσης τόνισε για μια ακόμη φορά πως το γήπεδο της Λεωφόρου ανήκει στον Παναθηναϊκό και όποιος πολιτικός οργανισμός δηλώσει πως το γήπεδο ανήκει στον Δήμο, θα βρεθεί απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Το σχέδιο της διοίκησης του Παναθηναϊκού είναι όλα τα ομαδικά αθλήματα να αγωνίζονται στον Τάφο του Ινδού, αφού εκεί όλα τα τμήματα θα έχουν άλλη δυναμική. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι και μετά τα έργα ανακατασκευής, θα αναδιαμορφωθούν οι χώροι και θα εκσυγχρονιστούν.

ΜΠΑΜ με Χαντάβα!
ΜΠΑΜ με Χαντάβα! 2.220 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Αναλυτικά η Συνέντευξη Τύπου του Ηλία Μιχαλαριά:

Αναλάβαμε στις 9/7/13 ένα δύσκολο έργο, το οποίο όσο περνούσε ο καιρός γινόταν πιο δύσκολο. Είχαμε τεράστιο οργανωτικό πρόβλημα όχι οικονομικό. Για να λύσεις το οικονομικό πρέπει να λύσεις το οργανωτικό.

Ακόμα και στο λογιστήριο υπήρχε πρόβλημα. Το λογιστήριο δουλεύει υπολογιστή με λογισμικό  με MSDOS, χρειάστηκε να φτιάξουμε την οργάνωση του συλλόγου κ μετά στην αποπληρωμή των χρεών. Ευχαριστώ τους υπάλληλους του συλλόγου όλους οι οποίοι έχουν κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες τις ξέρω και τις  εκτιμώ και αν δεν ήταν αυτοί ο σύλλογος θα είχε πεθάνει.

Τους ευχαριστώ πάρα πολύ. Δεν φταίνε αυτοί για το οργανωτικό χάος. Φταίνε όλες οι διοικήσεις και εμείς γιατί παρασυρόμαστε από την αγάπη μας για τον Παναθηναϊκό. Μαθαίνουμε από τα λάθη μας, θέλουμε να τον κτίσουμε σε ευρωπαϊκά πρότυπα και λεφτά να είχαμε πάλι θα κάναμε γκάφες. Ευχαριστώ τον Γιάννη Κοτσίρη ο οποίος αφιλοκερδώς παρίσταται σε όλες τις δίκες, ο Παναθηναϊκός έχει πλέον νομική εκπροσώπηση, κάτι που δεν είχε και το κάνει χωρίς οικονομική αμοιβή.

Χάναμε αγωγές και έβγαιναν χρέη επειδή ο Παναθηναϊκός δεν είχε εκπροσώπηση στο δικαστήριο. Ερήμην μας, όλα αυτά. Πλέον ο Παναθηναϊκός παρίσταται σε όλες τις δικαστικές διαμάχες που έχει. Έχουμε και μια παρακαταθήκη από την κ. Φιλίππου και τον κ. Μακρόπουλο και μας βοηθάνε. Όλοι εργάζονται αφιλοκερδώς. Θέλω να πω για τον εθελοντισμό που υπάρχει. Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού έχουν βοηθήσει  με τον εθελοντισμό τους πολλές φορές.

Φτιάχτηκε νέα αίθουσα πυγμαχίας, βάλαμε ντους στην πάλη που δεν είχαν, ρινγκ, σάουνα στο μποξ, η αίθουσα άρσης βαρών φτιάχτηκε και έγινε πολύ όμορφη, η αίθουσα τοξοβολίας επίσης, κάτω από τη θύρα 14 θα εγκαινιαστεί η νέα αίθουσα σκοποβολής σε δυο εβδομάδες, λίγο πιο πάνω στην οδό Αρματωλών, θα δημιουργηθεί αίθουσα ξιφασκίας, ενώ κάτω από τη Θύρα 12, δημιουργήσαμε ένα γυμναστήριο για μικρά παιδιά 5-6 ετών, με τη Λεωφόρο πλέον να έχει αποκτήσει ζωή όπως παλιά. Αν έρθετε γύρω στις 16:00 υπάρχει λαοθάλασσα παιδιών. Ο ΠΑΟ γνωρίζει μια άνθηση, υπάρχουν πολλά οικονομικά προβλήματα ακόμα, αλλά ο Ερασιτέχνης γνωρίζει μιαν άνθηση.

Ο οικονομικός έλεγχος και η απόδοση των ευθυνών δεν έχει γίνει ακόμα, διότι δεν έχουμε καθαρή εικόνα για το πότε και πόσα χρέη έγιναν τα τελευταία χρόνια. Είμαστε λίγοι και δεν προλαβαίνουμε. Αυτή τη στιγμή έχουμε υπολογιστές στα περισσότερα σημεία που υπάρχουν ακαδημίες (ΟΑΚΑ, Λεωφόρος, Σχολές Ζηρίδη κλπ) στους οποίους καταγράφονται τα έσοδα. Από το ένα άκρο φτάσαμε στο άλλο. Εκεί που δεν είχαμε καν υπολογιστές τώρα προσπαθούμε να οργανωθούμε, για να βάλουμε τα έσοδα-έξοδα σε μια σειρά.

Όταν όλο αυτό δουλέψει στρωτά και κανονικά το λογιστήριο θα μπορέσει να βάλει τάξη. Παλιά  μαζεύονταν οι έφοροι των τμημάτων έκαναν τους υπολογισμούς τους σε χαρτί και μετά τα όποια έξοδα μαζεύονταν τα πλήρωνε ο κ. Θανάσης Γιαννακόπουλος. Είναι άρρωστος Παναθηναϊκός και τα πλήρωνε όλα, θέλω να σημειώσω πως ο κ. Θανάσης δεν άφησε κανένα χρέος, θέλω να το τονίσω.

Το μεγαλύτερο χρέος δημιουργήθηκε μετά την εποχή του κ. Γιαννακόπουλου (2009-2010), ενώ είχαμε ρεκόρ εισπράξεων από την ΠΑΕ, στον Ερασιτέχνη δημιουργήθηκε χρέος πάνω από 2 εκατομμύρια. Δεν μπορούμε ακόμα να συγκεκριμενοποιήσουμε το μέγεθος του χρέους.

Για την ανδρική ομάδα βόλεϊ ανέφερε: 

Για την ομάδα του βόλεϊ των ανδρών πρέπει αν πω ότι για ένα σετ δεν διεκδικήσαμε την έξοδο μας στην Ευρώπη. Δεν είχαμε μια πετυχημένη χρονιά, αλλά σίγουρα είχαμε μια καλή χρονιά.

Σε αυτό το σημείο θέλω να πω ότι ο Πάνος Ρουμελιώτης είναι η ντροπή του Ελληνικού αθλητισμού,  θα έπρεπε κάποιος επιτέλους να κάνει κάτι. Δεν επιτρέπεται να κάνει τόσα χρόνια αυτά που κάνει και να μην τιμωρείται. Είναι άδικο να προκαλούνται οι ομάδες από αυτόν τον αθλητή, είναι ντροπή για τον ελληνικό αθλητισμό ο Πάνος Ρουμελιώτης.

Συνειδητά δεν είπαμε τίποτα  για να μην δυναμιτίσουμε το κλίμα τώρα όμως πρέπει να ειπωθούν κάποια πράγματα επιτέλους, δεν μιλήσαμε για το καλό της Λιγκας και του πρωταθλήματος.

Θέλω να ευχαριστήσω τους παίκτες και το προπονητικό τιμ του βόλεϊ, ο κύριος Κάσαρης τους ευχαρίστησε για τον πρώτο γύρο γιατί κράτησαν τη συνοχή τους και στον δεύτερο γύρο έκαναν αυτό που έκαναν, πρέπει να ευχαριστήσω τον κ. Καλμαζίδη για το ήθος του και την εργατικότητα του, αλλά και τους παίκτες που έμειναν ενωμένοι.

Για το τμήμα του βόλεϊ γυναικών, αφού συνεχάρη τις αθλήτριες και το τιμ για την φετινή χρονιά, είπε ότι υπήρξε στενοχώρια για το γεγονός ότι δεν έγινε κάποια υπέρβαση, ωστόσο αποκάλυψε ότι ο Γιώργος Ρούσσης θα παραμείνει στο τιμόνι της ομάδας, η οποία του χρόνου ανέφερε ότι θα είναι ακόμα πιο ανταγωνιστική.

Για το τμήμα υδατοσφαίρισης είπε:

«Στο πόλο είχαμε καλή χρονιά, καταφέραμε και βάλαμε την ομάδα σε κάποιες ράγες, η 3η θέση είναι η μεγαλύτερη από ποτέ, εξωαγωνιστικά προβλήματα έχουμε, αλλά μέσα πήγαμε καλά, μας στενοχώρησε ο αποκλεισμός  στο κύπελλο αλλά δεν πρέπει να σταθούμε εκεί, και του χρόνου θα έχουμε μια ανταγωνιστική ομάδα, ευχαριστώ τον κ. Ζωτο και τον κ. Λούδη γιατί εργάστηκαν και προσπάθησαν σκληρά».

Για το τμήμα μπάσκετ γυναικών ανέφερε:

«Η χρονιά δεν ήταν επιτυχημένη δεν καταφέραμε να πάρουμε τίτλο. Εγώ θέλω να ευχαριστήσω την Γιασεμή Σαμαντούρα, είναι ένας θρύλος του Παναθηναϊκού, την αγαπώ πολύ, έφερε ήθος, οργάνωση, αγωνιστικότητα, έφερε πράγματα που έλειπαν από το τμήμα αυτό. Είναι ένας ηθικός άνθρωπος την ευχαριστώ για όλο το έργο που προσέφερε. Θα είναι πάντα στις καρδιές μας, χώρισαν φιλικά οι δρόμοι. Της εύχομαι καλή επιτυχία όπου και αν πάει, Μπήκε στο πάνθεον της Παναθηναϊκής ιστορίας.

Κατά 99% νέος προπονητής θα είναι ο Πέτρος Πρέκας, βοηθός της πρόπερσι, θεωρούμε ότι ταιριάζει με τις αρχές μας και θα συνεχίσει το έργο της Γιασεμής. Δεν μπορώ να πω τίποτα ακόμα για μεταγραφές, θα συναντηθούμε για καθορίσουμε το μπάτζετ».

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, αναφέρθηκε και στα υπόλοιπα τμήματα του ερασιτέχνη αναφερόμενος στις επιτυχίες του τμήματος πυγμαχίας, με την ελπίδα να καταφέρει να διοργανώσει του χρόνου στον «Τάφο του Ινδού» το πρωτάθλημα της νέας σεζόν τον Δεκέμβρη, τονίζοντας πόσο καλή δουλειά γίνεται εκεί.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στο τμήμα της πάλης, το οποίο κατέκτησε για πρώτη φορά το πανελλήνιο πρωτάθλημα, ενώ μίλησε και για τα τμήματα τοξοβολίας και σκοποβολής, αναφέροντας και πάλι την δημιουργία του σκοπευτηρίου κάτω από την Θύρα 14 της Λεωφόρου.

Ο κ. Μιχαλαριάς δεν παρέλειψε φυσικά να αναφερθεί και στα τμήματα κολύμβησης, πινγκ πονγκ αλλά και στα προβλήματα που παρουσιάζονται στο τμήμα του στίβου το οποίο χρειάζεται αναδιοργάνωση.

Σε ερώτηση για το ύψος του μπάτζετ της νέας χρονιάς είπε:

«Δεν μπορούμε να το ξέρουμε ακόμα. Εμείς έχουμε έρθει σε συμφωνία και με την ΠΑΕ για το τι θα παίρνουμε και για να μην υπάρχει πρόβλημα στις μεταξύ μας σχέσεις, συμφωνήσαμε ότι θα έχουμε ένα συγκεκριμένο ποσό το οποίο θα παίρνουμε κάθε χρόνο ανάλογα με την οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ.

Αν βγει για παράδειγμα η ποδοσφαιρική ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ, θα έχουμε και εμείς πιο πολλά οφέλη, θα πάρουμε τα διπλάσια χρήματα και θα αποπληρώσουμε ένα μεγάλο κομμάτι του χρέους. Ο Παναθηναϊκός ΑΟ πρέπει να είναι ανατροφοδοτούμενος.

Το τρίπτυχο της εξυγίανσης και της επιτυχίας είναι τίτλοι-φήμη-χορηγοί. Εμείς ακόμα κάνουμε έκκληση σε όσους μπορούν να βοηθήσουν».

Στη συνέχεια ευχαρίστησε και όλους όσους βοήθησαν την «Μάνα του λόχου»:

«Ευχαριστώ τον Γιάννη Αλαφούζο, ο οποίος έχει δώσει χρήματα από την τσέπη του στον ερασιτέχνη, τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, τον Αχιλλέα Μακρόπουλο, τον Νίκο Πατέρα, τον Λεωνίδα Πολέμη, τον Βλάση Σταθακωστόπουλο, τον Νίκο Ρισβά, τον Τάκη Μαλακατέ και ένα τεράστιο ευχαριστώ στον κ. Κονίδη (γιατρός) ο οποίος μας βοήθησε όλη τη σεζόν.

Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω το νοσοκομείο «ΥΓΕΙΑ», τον κ. Κονίδη ο οποίος εργάζεται εκεί, την κ. Σκουτέλα, την ATTICA BANK, την ADVANCED, τα MEDIA MARKT, την «Πράσινη», αλλά κυρίως την Θύρα 13 και τον κόσμο της για τα χρήματα και την υλική υποστήριξη που μας παρείχαν αλλά κυρίως για την εθελοντική εργασία τους. Χωρίς αυτούς δεν θα ήταν δυνατό να γίνει τίποτα από όλα αυτά».

Επίσης έπλεξε το εγκώμιο του Παναθηναϊκού Κινήματος τονίζοντας πως τους έχει βοηθήσει στο θέμα του γηπέδου. Παράλληλα πρόσθεσε πως αν καταφέρει το Κίνημα να μπει στο Δημοτικό συμβούλιο, τότε ο Παναθηναϊκός θα έχει έναν ακόμα μεγάλος σύμμαχο στο θέμα του γηπέδου.

Για το θέμα του γηπέδου ανέφερε:

«Η συμφωνία από τα χρήματα της ανακατασκευής που έχει γίνει με την ΠΑΕ, είναι ότι ο ερασιτέχνης θα πάρει το 30% των χρημάτων και η ΠΑΕ το 70%, με τα έργα που αφορούν τη «Μάνα του λόχου» να ξεκινούν τον επόμενο Απρίλιο καλώς εχόντων των πραγμάτων.

«Στον κύριο Ανδριανό είπα, ότι αν θέλει να μεταφέρει τα τμήματα που υπάρχουν στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, αφού αυτές πουλήθηκαν, στον Βοτανικό, αφού εμείς δεν πρόκειται να πάμε εκεί», ήταν μια χαρακτηριστική ατάκα του ως προς το θέμα του γηπέδου. Ενώ σημαντική ήταν η τοποθέτηση του σε σχετική ερώτηση, τονίζοντας πως ερασιτέχνης, ΠΑΕ και ΚΑΕ είναι μια γροθιά.

Γιάννης Μιχαλάκης

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.