ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Κυρίες και κύριοι… PANATHINAIKOS!

Επιστροφή στ' αστέρια! Ο Παναθηναϊκός ήρθε ισόπαλος με τον Ατρόμητο με σκορ 1-1 (Κλωναρίδης 33', Ναπολέονι 85') και... ετοιμάζει ταξίδι. Οι "πράσινοι" εξασφάλισαν την πρώτη θέση των πλέι οφ και είναι έτοιμοι για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου.

Κυρίες και κύριοι... PANATHINAIKOS!

Μπορεί να μην κέρδισε τον Ατρόμητο ούτε απόψε, μπορεί να του έλειψε η φρεσκάδα, αλλά ο Παναθηναϊκός έγινε ξανά PANATHINAIKOS, αφού του χρόνου θα «κουνήσει» σεντόνι, με την συμμετοχή του στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Σε ένα ματς με ρυθμό και φάσεις και από τις δύο ομάδες, το οποίο εξελίχθηκε σε θρίλερ, η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου πήρε αυτό που ήθελε και παρά το γεγονός ότι κινδύνεψε αρκετές φορές από τον μαχητικό Ατρόμητο, ο οποίος έπαιζε τα ρέστα του, κατάφερε τελικά, αυτό που στην αρχή της χρονιάς έμοιαζε ως άπιαστο όνειρο.

Το ματς

Για αυτό διήρκησε… 25 λεπτά η ανάπαυλα στο Άρης-ΑΕΚ
Για αυτό διήρκησε… 25 λεπτά η ανάπαυλα στο Άρης-ΑΕΚ 3.443 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Με τον Ατρόμητο πρωταγωνιστή άρχισε το παιχνίδι. Οι φιλοξενούμενοι είχαν δυο μεγάλες ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ, πρώτα στο 4΄όταν ο Ούμπιντες έβγαλε στον Καραμάνο, εκείνος πλάσαρε, αλλά ο Καπίνο σε ετοιμότητα απέκρουσε.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ήρθε η μεγαλύτερη ευκαιρία του Ατρόμητου, με δημιουργό τον Ναπολεόνι, ο οποίος έδωσε στον Καραμάνο, εκείνος σε κενή εστία δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Ο Παναθηναϊκός δημιούργησε τον πρώτο κίνδυνο στην εστία του Σηφάκη στο 7΄, όταν ο Ζέκα πάσαρε στον Ατζαγκούν, αλλά το σουτ του Νιγηριανού μπλόκαρε ο Σηφάκης. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή της μπάλας, ήλεγχαν το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά και θα μπορούσαν να είχαν σκοράρει ένα γκολ.

Στο 17΄ο Παναθηναϊκός επισκέφτηκε ξανά τα καρέ του Σηφάκη, με τον Καρέλη να εκμεταλλεύεται τη λάθος συνεννόηση των Σηφάκη-Φυτανίδη, σούταρε η μπάλα βρήκε στο δοκάρι, ο Ατζαγκούν πήρε το «ριμπάουντ» σούταρε και αυτός με την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Στην αμέσως επόμενη φάση μετά από μια όμορφη πάσα του Ατζαγκούν, ο Καρέλης σούταρε με τη μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι του Σηφάκη, στην μεγαλύτερη ευκαιρία των “πρασίνων” στο πρώτο ημίχρονο.

Το παιχνίδι έχασε το ρυθμό που είχε στα πρώτα λεπτά, ο Παναθηναϊκός ισορρόπησε στον αγωνιστικό χώρο, παρόλα αυτά ο Ατρόμητος επισκεπτόταν την περιοχή του Καπίνο και μάλιστα θα μπορούσε να σκοράρει στο 25’, όταν ο Πίτου Γκαρσία εκτέλεσε το κόρνερ, ο Καπίνο έκανε λάθος έξοδο, ο Πράνιτς ωστόσο έδιωξε τη μπάλα πάνω στη γραμμή του τέρματος.

Οι «πράσινοι» έπαιρναν χώρο σιγά-σιγά και στο 32΄, κόντρα στη ροή του ματς, ο Ατζαγκούν βρήκε κάθετα τον Καρέλη, εκείνος σούταρε, ο Σηφάκης απέκρουσε η μπάλα πήγε στο αριστερά και ο επερχόμενος Κλωναρίδης πλάσαρε εύστοχα ανοίγοντας το σκορ για το «τριφύλλι».

Ο Παναθηναϊκός ανέβηκε ψυχολογικά, πήρε μέτρα, δεν άφησε τον Ατρόμητο να τον απειλήσει και στο 40΄θα μπορούσε να έχει διπλασιάσει τα γκολ του, όταν ο Καρέλης σούταρε από το ύψος του ημικύκλιου της περιοχής με τον Σηφάκη να διώχνει με υπερένταση σε κόρνερ.

Ο Ατρόμητος προσπάθησε να πιέσει ψηλά με την έναρξη του Β’ μέρους, ωστόσο οι γηπεδούχοι δημιούργησαν την πρώτη καλή φάση, όταν ο Αμπεντ έβγαλε τη σέντρα όμως ο Σίλντενφελντ δεν κατάφερε να πιάσει την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι.

Η πίεση του Ατρόμητου απέδωσε καρπούς, στο 54΄όταν ο Ναπολεόνι βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή του Παναθηναϊκού αλλά το πλασέ του πέρασε λίγο άουτ από την εστία του Καπίνο.

Οι γηπεδούχοι πλαγιοκόπησαν από αριστερά με τον Πράνιτς να βγάζει δύο φορές (56’ και 57’) καλές σέντρες, οι οποίες δεν μετουσιώθηκαν σε κάποιο γκολ για τον Παναθηναϊκό. Οι φιλοξενούμενοι ανέβηκαν στο γήπεδο, προσπάθησαν να πάρουν μέτρα για να δημιουργήσουν φάσεις προς την εστία του Καπίνο.

Οι μάχες στο κέντρο έγιναν πιο δυνατές με τον Παναθηναϊκό να πιέζει ψηλά, ούτως ώστε να βρει χώρους για να χτυπήσει στην αντεπίθεση και στο 64’ ο Λαγός έβγαλε την παράλληλη σέντρα, αλλά έδιωξε η άμυνα του Ατρόμητου.

Ο Αναστασίου στο 65΄έβαλε τον Μπεργκ στο ματς στη θέση του Καρέλη, με σκοπό να κλειδώσει τη νίκη. Οι «πράσινοι» αναπτύσσονταν κυρίως από αριστερά με Πράνιτς και τον Αμπεντ να τον βοηθάει συγκλίνοντας προς αυτόν.

Ωστόσο κύριο χαρακτηριστικό του παιχνιδιού στο πρώτο εικοσάλεπτο ήταν τα εκατέρωθεν λάθη στο χώρο του κέντρου, κάτι που ουσιαστικά βόλευε τον Παναθηναϊκό, ο οποίος με τον Μπεργκ μετά από εξαιρετική πάσα του Ατζαγκούν βγήκε τετ α τετ με τον Σηφάκη με τον τελευταίο να πραγματοποιεί μια φοβερή απόκρουση, γλιτώνοντας την ομάδα του από το 2-0.

Στο 70’ ο Ατρόμητος απείλησε με τον Ναπολεόνι, ωστόσο το σουτ του Ιταλού πέρασε ψηλά άουτ. Ο Ατρόμητος πίεζε ψηλά, ο Παναθηναϊκός περίμενε, προσπαθώντας να χτυπήσει με αντεπιθέσεις. Οι «πράσινοι» μετά από ατομική ενέργεια του Μπεργκ, έχασαν άλλη μια ευκαιρία στο 74’, όταν μετά από την ενέργεια του Σουηδού, ο Αμπεντ από την μικρή περιοχή αστόχησε.

Ο Αναστασίου πέρασε τον Δώνη στο 79’ στη θέση του Ατζαγκούν για να δώσει ανάσες στην ομάδα του, για τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης. Ο Ατρόμητος ανέβηκε ψηλά για να φτάσει στην ισοφάριση και στο 81’ με Ναπολεόνι και Ούμπιντες (δοκάρι) έχασε μεγάλη ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσια.

Στο 85’ οι φιλοξενούμενοι με τον Ναπολέονι έβαλαν το γκολ που ήθελαν, μετά από πλασέ του Ιταλού στην κλειστή γωνία του Καπίνο, μετά από σέντρα του Φωτάκη, βάζοντας φωτιά στο ματς.

Στα τελευταία λεπτά οι φιλοξενούμενοι πίεσαν αλλά σε μια αντεπίθεση των «πρασίνων» ο Αμπεντ μετά από προσποίηση έπιασε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια, αλλά ο Ατρόμητος στο 89’ με τον Μπρίτο είχε άλλη μια μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθεί αυτή η φορά, με τον Κουτρουμπή να σώζει την εστία του Καπίνο, την τελευταία στιγμή.

Η ομάδα του Αναστασίου έμεινε πίσω στα τελευταία λεπτά, με τον Ατρόμητο να πιέζει συνεχώς. Η ομάδα του Περιστερίου είχε πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας και δημιουργούσε συνεχώς κινδύνους στην «πράσινη» άμυνα.

Ο Αμπεντ αποβλήθηκε στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ωστόσο, τίποτα δεν άλλαξε στο ένα τελευταίο λεπτό με τον Παναθηναϊκός να παίρνει το αποτέλεσμα που ήθελε και να «κουνάει σεντόνι» σε μια χρονιά που όλα κύλησαν ονειρικά.

Οι συνθέσεις

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Μέντες, Πράνιτς, Αμπέντ, Καρέλης (65’Μπεργκ), Ατζαγκούν (79’ Δώνης), Κλωναρίδης (55’Λαγός), Ζέκα, Σίλντενφελντ.

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Σπυρόπουλος, Λαγός, Μπεργκ, Μαρινάκης, Δώνης, Ντίνας.

Ατρόμητος (Παράσχος): Σηφάκης, Ταυλαρίδης, Φυτανίδης, Ναπολεόνι, Μπάλλας (75’ Γεωργίου), Γιαννούλης, Καραμάνος (55’ Μπρίτο), Δημούτσος (68’ Φωτάκης), Ούμπιντες, Γκαρσία, Ταβάρες.

Στον πάγκο: Τσενάμο, Γεωργίου, Μπρίτο, Νάστος, Κιβρακίδης, Θεολόγου, Φωτάκης.

Γιάννης Μιχαλάκης

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.