ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

«Ακόμα πιο ανταγωνιστικοί του χρόνου»

Εμφανώς ικανοποιημένος και χαρούμενος εμφανίστηκε ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αναστασίου στην Συνέντευξη Τύπου, μετά το τέλος του αγώνα με τον Ατρόμητο.

«Ακόμα πιο ανταγωνιστικοί του χρόνου»

Ο «αρχιτέκτονας» του Παναθηναϊκού στάθηκε στον μόχθο των ποδοσφαιριστών του όλη τη χρονιά, ενώ παράλληλα ευχαρίστησε τον κόσμο για την στήριξη του σε όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε στην διοίκηση και στον πρόεδρο της ΠΑΕ, Γιάννη Αλαφούζο για τον αγώνα που έδωσε και δίνει ούτως ώστε να εξυγιανθεί ο σύλλογος, πληρώνοντας λάθη άλλων.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

EKTAKTO: Ανατροπή με Πογέτ στην Εθνική ομάδα!
EKTAKTO: Ανατροπή με Πογέτ στην Εθνική ομάδα! 94.061 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

“Θα έλεγα ότι κλείσαμε ιδανικά τη χρονιά, η οποία ήταν κάτι παραπάνω από επιτυχημένη. Αυτό είπα και στα παιδιά στα αποδυτήρια, στο γεγονός από που ξεκινήσαμε και που φτάσαμε στο τέλος, πως ωρίμασε η ομάδα. Αυτό που είχαμε ως μότο ήταν να είμαστε καλύτεροι, ανταγωνιστικοί σε κάθε παιχνίδι και να κερδίζουμε πράγματα σε κάθε ματς.

Είχαμε αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση μας, αλλά στο δεύτερο μισό δείξαμε ότι ωριμάσαμε και βελτιωθήκαμε και ομαδικά και ατομικά. Όποιος έλεγε στην αρχή της χρονιάς ότι θα παίρναμε το κύπελλο και την πρώτη θέση στα πλέι οφ, θα τον περνούσαμε για τρελό.

Συγχαρητήρια στα παιδιά, σήμερα ήταν ένα περίεργο ματς, ξέραμε ότι και με έναν βαθμό θα παίρναμε το εισιτήριο. Κρίμα που δεν υπήρχε κόσμος. Ο Ατρόμητος ήταν πολύ καλός αντίπαλος δεν καταφέραμε να τον κερδίσουμε φέτος ούτε μια φορά.

Μετά τα πρώτα 2-3 λεπτά που κινδυνέψαμε, καταφέραμε και ελέγξαμε πλήρως το ματς, θα μπορούσαμε να το είχαμε καθαρίσει νωρίτερα.  Είχα τονίσει ότι οι λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά, εμείς δεν είχαμε καθαρό μυαλό, τα παιδιά είχαν πίεση, το ήθελαν πολύ και νομίζω το 1-1 αφήνει ικανοποιημένους και τους δυο.

Συγχαρητήρια και πάλι στα παιδιά τα οποία τους τελευταίους 11 μήνες έδωσαν και την ψυχή τους, τους αξίζουν πολλά μπράβο. Ο πήχης έχει ανέβει για την επόμενη χρονιά και θα πρέπει να περιορίσουμε τα λάθη μας και να σκεφτόμαστε συνεχώς πως μπορούμε να γινόμαστε καλύτεροι.

Θα σκύψουμε, θα βάλουμε το κεφάλι κάτω και θα γίνουμε καλύτεροι και πρέπει να μείνουμε προσγειωμένοι. Οι απαιτήσεις και οι προσδοκίες την επόμενη σεζόν, θα είναι υψηλότερες. Σας ευχαριστώ όλους για τη συνεργασία όλη τη χρονιά”.

Για την διαδικασία των πλέι οφ είπε:

«Νομίζω ότι είναι μια άδικη διαδικασία, κανονικά θα έπρεπε να αγωνίζονται  οι πρώτες έξι ομάδες για να έχουν όλοι κίνητρο και στόχο. Επίσης το να παίζεις σε άδειο γήπεδο δεν βοηθάει τις ομάδες. Δεν φταίνε σε τίποτα οι ποδοσφαιριστές. Θεωρώ άδικη και την τιμωρία του ΠΑΟΚ, επαναλαμβάνω οι παίκτες δεν φταίνε σε τίποτα. Πρέπει οι αρμόδιοι να δώσουν λύση σε αυτά τα θέματα».

Για το ποιο θα είναι το ταβάνι του χρόνου:

«Φέτος δεν ξέραμε ποιο θα ήταν το ταβάνι. Το ταβάνι της ομάδας ανέβηκε στην πορεία και ο στόχος τη νέα σεζόν είναι να είμαστε έτοιμοι τον Ιούλιο. Φέτος υπήρχε το περιθώριο. Πολλά θα εξαρτηθούν και με το τι θα γίνει με τους δανεικούς μας παίκτες (Σίλντενφελντ-Αμπεντ).

Μπορεί κάποιοι παίκτες αν έρθουν καλές προτάσεις να φύγουν. Ο στόχος μας είναι να είμαστε και του χρόνου οι ίδιοι και να πάμε ακόμα πιο ψηλά. Θα προσπαθήσουμε από την πρώτη μέρα να γίνουμε καλύτεροι. Είμαστε νέοι όλοι σε όλα τα πόστα στην ομάδα. Έχουμε φιλοδοξίες και μέσα από τη διάρκεια θα γίνουμε καλύτεροι. Το ταβάνι σκοπός μας είναι να ανέβει ακόμα ψηλότερα και στο Τσάμπιονς Λιγκ».

Για την πίεση που θα υπάρχει του χρόνου και το πώς θα τη διαχειριστεί η ομάδα:

«Η ομάδα δείχνει ότι ωριμάζει και μαθαίνει να διαχειρίζεται την πίεση. Δείξαμε ότι μπορούμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις. Το μόνο που μπορούμε να υποσχεθούμε είναι ότι θα προσπαθήσουμε να παίζουμε πάντα για τη νίκη. Ξέρουμε ποιες είναι οι απαιτήσεις του να παίζεις στον Παναθηναϊκό. Εμείς θέλουμε να βάλουμε τις βάσεις, θέλουμε να έχουμε διάρκεια για πολλά χρόνια.

Έχουμε πολλά νέα παιδιά και του χρόνου θα έχουμε ακόμα περισσότερα. Θέλουμε να βγάζουμε παίκτες και ταυτόχρονα να διεκδικούμε τρόπαια. Φέτος το καταφέραμε με το κύπελλο. Του χρόνου ανάλογα με τις δυνατότητες μας θα οριοθετήσουμε και τους στόχους μας».

Για το ποια ήταν η πιο καθοριστική στιγμή της χρονιάς για την ομάδα:

«Θεωρώ ότι το ματς στο «Καραϊσκάκης» ήταν κομβικό. Αποκτήσαμε εμπιστοσύνη στις δυνατότητες μας. Το να κερδίσεις τον μεγάλο σου αντίπαλο, ο οποίος ήταν αήττητος και υπήρχε η άποψη ότι είναι πολλά σκαλιά παραπάνω απ’ όλους, ήταν σημαντικό. Τα παιδιά δείξανε ότι δεν υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά και το σκορ αλλά και η απόδοση το έδειξαν επίσης. Εκεί καταλάβαμε ότι μπορούμε να πετύχουμε πολλά πράγματα».

 Για το τελευταίο ματς στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ:

«Δεν θα έχουμε τον Αμπεντ ο οποίος αποβλήθηκε. Επίσης δεν θα έχουμε τους δυο Κροάτες, είχαμε συμφωνήσει αν καταλαμβάναμε την πρώτη θέση από σήμερα ότι θα πάρουν άδεια, λόγω μουντιάλ. Επίσης ο Νάνο υπέστη διάστρεμμα χθες στην προπόνηση, αλλά νομίζω θα είναι έτοιμος.

Όσοι είναι ετοιμοπόλεμοι θα αγωνιστούν. Είναι ένα ντέρμπι, υπάρχει κίνητρο, δεν υπάρχει αδιάφορο παιχνίδι για μας. Θα είναι σίγουρα διαφορετική η διάθεση και η ψυχολογία, αλλά χωρίς άγχος παίζεις καλύτερα».

Για την πιο δύσκολη στιγμή της ομάδας φέτος:

«Νομίζω πριν από τα δύο ματς με τον Εργοτέλη σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Ήμασταν ακόμα σε διαδικασία ωρίμανσης. Ψαχνόμασταν. Μόλις είχε αρχίσει να παίζει ο Μπεργκ, ενώ ο Φιγκερόα είχε μόλις έρθει στην ομάδα. Με τις δυο νίκες επί του Εργοτέλη πήραμε μεγάλη ώθηση, δεν ήμασταν έτοιμοι τότε, αλλά είχαμε πάθος, διάθεση και θέληση για να συνεχίσουμε να ανεβαίνουμε. Ήταν μια μεταβατική περίοδος για μας. Είχαμε χάσει από τον Πανιώνιο και είχαμε έρθει ισόπαλοι με τον Πλατανιά. Αν χάναμε και από τον Εργοτέλη θα ήταν δύσκολα τα πράγματα».

Ποιο ήταν το μεγαλύτερο αγωνιστικό και ποιο εξωαγωνιστικό πρόβλημα της ομάδας φέτος;

«Το μεγαλύτερο εξωαγωνιστικό πρόβλημα μας ήταν ότι δεν μπορούσαμε να δουλέψουμε  σε πολλά πράγματα. Με δεδομένο ότι μετακομίσαμε σε ένα νέο προπονητικό κέντρο και είχαμε πολλές ελλείψεις και δεν μπορούσαμε να κάνουμε τη δουλειά μας εύκολα.

Το γεγονός ότι είχαμε ελλείψεις σε εξοπλισμό το προσπερνούσαμε με την θετική αύρα που υπήρχε. Είχαμε θετική σκέψη μέχρι το τέλος. Είχαμε ελλείψεις σε εξοπλισμό ως προς την εκγύμναση, την ανάλυση που κάναμε στον αντίπαλο. Ελλείψεις μικρές αλλά πολύ σημαντικές.

Ως προς το αγωνιστικό, δεν μπορούσαμε να παίξουμε το 4-3-3 που θέλαμε, ειδικά όταν ήρθε και ο Φιγκερόα, καθώς προσπαθούσαμε να χωρέσουμε και τους δυο μέσα στην ενδεκάδα (Μπεργκ-Φιγκερόα).

Είχαμε ως εκ τούτου πρόβλημα στο κέντρο καθώς ο Αμπεντ δεν είχε βρει τα πατήματα του, ο Ατζαγκούν ήταν πολύ πίσω σε θέματα τακτικής, ο Λαγός είχε μείνει πίσω τα τελευταία τρία χρόνια σε επίπεδο εξέλιξης.

Ο Μέντες προσπαθούσε να βρει ρυθμό, τον Πράνιτς τον δοκιμάσαμε σε πολλές θέσεις μέχρι που βρήκαμε την χημεία και την  ισορροπία μας. Στον δεύτερο γύρο είχαμε καλύτερη ανάπτυξη και για αυτό ήμασταν πολύ καλοί. Εκτός από το ματς στην Ξάνθη, που δεν θέλω να το θυμάμαι».

Γιάννης Μιχαλάκης

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...