ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συνεντεύξεις

Η “πράσινη” φιλοσοφία για τον Δήμο Αθηναιών

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με το ΠΑΝ.ΚΙ. Νίκος Αβραμίδης, μιλάει στο Rebuke.gr και αναλύει την “πράσινη” φιλοσοφία του για ένα δήμο με πρωτοποριακά προγράμματα, αθλητικό προσανατολισμό και φυσικά κορώνα την ομάδα της Αθήνας, τον Παναθηναικό.

Η “πράσινη” φιλοσοφία για τον Δήμο Αθηναιών

Συνέντευξη στο Rebuke.gr και την Ελενα Φάκου

Στον Πειραιά υπάρχει σαφές προβάδισμα στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων στο συνδυασμό του Μώραλη ο οποίος έχει κατ’εξοχήν οπαδική  ταυτότητα. Σε τι πιστεύετε ότι διαφέρουν οι ψηφοφόροι της Αθηνάς και δείχνουν δημοσκοπικά  τουλάχιστον προτιμήσεις με άλλα κριτήρια;

Κοιτάξτε, πιστεύω πως αρχικά θα πρέπει να προσεγγίσουμε το θέμα σε σχέση με τη διαφορά των οπαδών των δύο ομάδων, παίρνοντας ως δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα του Πειραιά και ο Παναθηναϊκός η ομάδα της Αθήνας. Θεωρώ ότι οι οπαδοί του επίνειου της Αθήνας λειτουργούν περισσότερο ομαδοποιημένα σχέση με μας. Κοινώς η γραμμή του Προέδρου της ΠΑΕ δίνει γραμμή για πάρα πολλά θέματα που αφορούν την πόλη και οι οπαδοί ακολουθούν. Οι Αθηναίοι πολίτες όμως διέπονται από μια άλλη κουλτούρα. Σημασία γι’αυτούς έχει, μαζί με το αθλητικό κομμάτι, και το πρόγραμμα του υποψήφιου δημάρχου, η γνώση του πάνω στα προβλήματα της πόλης και το κατά πόσο μπορεί να δώσει εφικτές λύσεις σε αυτά. Είναι δυσκολότερο λοιπόν για τον υποψήφιο δήμαρχο Αθήνας να εμπνεύσει την ψήφο του μέσου Αθηναίου ψηφοφόρου, καθώς αυτός είναι απαιτητικότερος. Αυτός είναι και ο λόγος που, πέρα από το φίλαθλο αίσθημα, απευθυνθήκαμε και στους προβληματισμούς των αθηναίων πολιτών, παρουσιάζοντας ένα πλήρες, ρεαλιστικό και με εφικτές λύσεις και προτάσεις, πρόγραμμα για τον δήμο.

Όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι οι οποίοι έθεσαν προεκλογικά το θέμα της Λεωφόρου δέχτηκαν αρνητική κριτική από τους ψηφοφόρους και κατηγορηθήκαν ότι καπηλεύονται το θέμα για ψηφοθηρία. Αντιθέτως, Εσείς είστε ο κατ εξοχήν αρμόδιος  υποψήφιος. Ποιο είναι το πρόγραμμά σας για την ανάπλαση; 

Πράγματι, το ζήτημα του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, «εμφανίστηκε» ως δια μαγείας στις ατζέντες όλων των υποψήφιων δημάρχων της Αθήνας ως μείζον ζήτημα για την πόλη. Είμαστε δε οι πρώτοι που υποστηρίζουμε ότι καπηλεύονται το θέμα για λόγους ψηφοθηρίας για δύο πολύ σημαντικούς λόγους. Πρώτον, το Παναθηναϊκό Κίνημα ήταν ο πρώτος φορέας που ανακίνησε το ζήτημα αυτό και το έφερε στη επικαιρότητα, σε συνεργασία βέβαια με τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, όταν όλοι οι επίσημοι φορείς, είτε τηρούσαν σιγήν ιχθύος, είτε ήταν πολέμιοι, όπως ο νυν δήμαρχος κ. Καμίνης. Οι ανακοινώσεις που δημοσιεύουμε εδώ και ενάμιση χρόνο το αποδεικνύει αυτό. Δεύτερον, όλοι οι νυν «ενδιαφερόμενοι» για την πιθανή εξαφάνιση του Απόστολος Νικολαΐδης, έχουν υπάρξει στο παρελθόν σε διάφορα κέντρα εξουσίας και ουδέποτε έκαναν το παραμικρό, είτε για τη διασφάλιση του γηπέδου είτε για την λύση του γηπεδικού ζητήματος του σημαντικότερου συλλόγου στην χώρα.

Τώρα σε ότι αφορά στο θέμα της Διπλής Ανάπλασης, η άποψη μας είναι γνωστή και σε απόλυτη συνάρτηση με τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, που είναι ο πλέον αρμόδιος γι’αυτό το ζήτημα. Στηρίζουμε απόλυτα την προσφυγή του Παναθηναϊκού ΑΟ κατά του Προεδρικού Διατάγματος που χαρακτηρίζει αυθαίρετα την Λεωφόρο ως  χώρο πρασίνου και είμαστε ολωσδιόλου ενάντιοι στην Διπλή Ανάπλαση, ως έχει αυτή διαμορφωθεί. Το σύνθημα μας είναι ΓΗΠΕΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ. Η παρουσίαση της πρότασής μας για νέο, υπερσύγχρονο γήπεδο στον ίδιο χώρο που βρίσκεται το σημερινό ενισχύει τη θέση μας που είναι πλέον και ο βασικός μελλοντικός μας στόχος.

Δώστε μας μια εικόνα της μέχρι τώρα  πορείας και δράσης σας στον Παναθηναϊκό και πείτε μας ποιες είναι οι δεσμεύσεις σας όσον αφόρα στην ομάδα εάν εκλεγείτε δήμαρχος. 

Θεωρώ, όπως όλοι εμείς που λατρεύουμε αυτό τον Σύλλογο, ότι γεννήθηκα Παναθηναϊκός. Πέρα από την αγάπη μου και την συμμετοχή μου στα δρώμενα του Συλλόγου ως απλός φίλαθλος, δεν έχω κανένα θεσμικό παρελθόν στον Παναθηναϊκό.

Τώρα, αν με  το δεύτερο σκέλος της ερώτησής σας σε σχέση με την ομάδα εννοείτε τον Σύλλογο εν γένει, διότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι Παναθηναϊκός είναι ο Σύλλογος συνολικά και όχι μόνο το ποδοσφαιρικό του τμήμα, θα σας πω.

Οι κυριότερες δεσμεύσεις είναι δύο. Πρώτον, η ασίγαστη προσπάθεια να λυθεί επιτέλους το γηπεδικό ζήτημα, γεγονός που θα ενισχύσει το Σύλλογο τόσο από άποψη κύρους όσο και οικονομικά. Δεύτερον, από τη θέση στο δημοτικό συμβούλιο πια, είναι σημαντικό να καταστεί ο Παναθηναϊκός προστάτης και σύμβουλός όλων των Ερασιτεχνικών συλλόγων της πόλης, έτσι ώστε με το βαρύ του όνομα και τα έμπειρα στελέχη του, να ενισχύσει τον αθλητισμό και τον πολιτισμό παναθηναϊκά, πανελλήνια και γιατί όχι πανευρωπαϊκά, μέσω προγραμμάτων συνεργασίας. Ο σημαντικότερος μελλοντικός στόχος όλων μας είναι να δούμε τον Παναθηναϊκό ξανά στη θέση που του αξίζει. Του τεράστιου, ιστορικού και πρωτοπόρου συλλόγου που ήταν πάντα.

Παρουσιάστε μας τις θέσεις σας για τα υπόλοιπα θέματα που απασχολούν το δήμο της Αθηνάς( κοινωνική πρόνοια, προγράμματα μεθαδόνης, ανέγερση τζαμιού ) .

Όπως προείπα το πρόγραμμά μας για την Αθήνα είναι πλήρες και απευθύνεται σε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος Αθηναίος. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που προτείνει λύσεις εφικτές, σύμφωνες με την εποχή στην Ελλάδα της κρίσης. Το πλήρες πρόγραμμα μπορεί να το βρει όποιος ενδιαφερόμενος στο επίσημο site του Κινήματος www.pan-ki.gr.

Επιγραμματικά μπορώ να υπογραμμίσω εδώ κάποια από τα σημαντικά ζητήματα στα οποία απευθυνόμαστε. Πρώτον, είναι εξαίρετες κατά τη γνώμη μας οι προτάσεις μας για το θέμα της καθαριότητας και της ανακύκλωσης στην πόλη. Όχι μόνο προτείνονται δράσεις αλλά και τα αποτελέσματά τους θα είναι ανταποδοτικά για το δήμο και κατ’ επέκταση για τους πολίτες.

Επίσης σημαντικές και πρωτοποριακές οι ιδέες μας για τους ΑμεΑ. Όλοι ζούμε στην πόλη, όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι οι άνθρωποι με κινητικά προβλήματα, προβλήματα όρασης και ακοής, θα πρέπει να αντιμετωπίζουν τρομερά προβλήματα στην κίνηση και την χρήση της πόλης, νομίζω όμως ότι δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ότι απλές καθημερινές μας πράξεις, που τις θεωρούμε δεδομένες, για τους ανθρώπους αυτούς είναι απλά αδύνατες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η χρήση των κάδων απορριμμάτων.

Όσον αφορα σε μείζονα θέματα, όπως τα προγράμματα μεθαδόνης ή η ανέγερση του τζαμιού στην περιοχή του Ελαιώνα, αυτά προσεγγίστηκαν ως εξής. Είναι πολύ σημαντική για εμάς η έννοια της συνεργασίας. Είναι κάτι που επαναλαμβάνεται συχνά από εμάς, και στις δηλώσεις μας αλλά είναι και κάτι που διέπει όλο το πρόγραμμά μας. Συνεργασία μεταξύ δήμου και πολιτών, συνεργασία μεταξύ των πολιτών μεταξύ τους.  Έγιναν, λοιπόν, συναντήσεις καθ’ολη τη διάρκεια του χρόνου με πολλούς φορείς και ενδιαφερόμενους για πολλά θέματα που δημιουργούν προβληματισμό, σε διάφορες γειτονιές της Αθήνας.  Πιστεύουμε ότι με σωστη ενημέρωση και δημιουργικό διάλογο μπορούν να δοθούν λύσεις σε πολλά προβλήματα.

Ποια η σχέση του ΠΑΝΚΙ με τους οργανωμένους οπαδούς του Παναθηναϊκού ;

Η σχέση του Παναθηναϊκού Κινήματος με το οπαδικό κίνημα είναι άμεση, αφού ο πυρήνας μας είναι στελεχωμένος από ενεργούς οπαδούς του Παναθηναϊκού. Η αλήθεια είναι οτι πάντοτε το οπαδικό κίνημα ήταν πολιτικοποιημένο με την ευρεία έννοια του όρου. Ήταν πάντοτε, δηλαδή, ευαισθητοποιημένοι κοινωνικά και με άποψη για τα δρώμενα του τόπου. Ήταν θέμα χρόνου πιστεύω και ωρίμανσης κάποιων καταστάσεων το να δημιουργηθεί μια ομάδα που θα κινηθεί, λειτουργώντας στα πλαίσια των δημοκρατικών θεσμών, στο να διεκδικήσει θέση σε κέντρα εξουσίας με αφετηρία τον Παναθηναϊκό αλλά με σκοπό, εν τέλει, να αγκαλιάσει ολόκληρη την κοινωνία. Την ίδια κοινωνία από την οποία προερχόμαστε όλοι.

Πείτε μας σε μια φράση για ποιο λόγο να επιλέξει ο δημότης της Αθηνάς να ψηφίσει το Παναθηναϊκό Κίνημα.

Ο δημότης της Αθήνας πρέπει να ψηφίσει το Παναθηναϊκό Κίνημα γιατί έτσι επιλέγει έναν αμιγώς ανεξάρτητο συνδυασμό στελεχωμένο από  ανθρώπους της διπλανής πόρτας, επαγγελματίες, γονείς, ευαισθητοποιημένους ως εκ τούτου για τα κοινωνικά δρώμενα και φιλάθλους της ομάδας της πόλης, του Παναθηναϊκού, που αποτελεί και αποτελούσε πάντα έναν από τους καλύτερους διαφημιστές της διεθνώς.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ