ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Σοβαρεύτηκε και κέρδισε

Ο Παναθηναϊκός αν και παρουσιάστηκε νωθρός στο πρώτο ημίχρονο, στη συνέχεια σοβαρεύτηκε και επικράτησε του ΠΑΟΚ, με 83-77. Κορυφαίοι για το "τριφύλλι", Διαμαντίδης και Γκιστ με 17 πόντους αντίστοιχα.

Σοβαρεύτηκε και κέρδισε

Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ο Παναθηναϊκός δεν έπεισε με την απόδοση, αλλά πήρε τη νίκη με 83-77 επί του ΠΑΟΚ και πλέον με το 2-0 υπέρ του θα πάει στη Θεσσαλονίκη για να τελειώσει τη σειρά.

Στο πρώτο μέρος ήταν τραγικός σε άμυνα και επίθεση, ενώ στο δεύτερο υπήρχε σχετική βελτίωση, αφού μπήκαν τα μακρινά σουτ. Ήταν χαρακτηριστικό όταν στο πρώτο ημίχρονο είχε 1/13, ενώ στο 3ο δεκάλεπτο είχε 5/8.

Για ακόμα ένα ματς ο Διαμαντίδης ήταν ο κορυφαίος των Νταμπλούχων Ελλάδος, καθώς ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 17 πόντους, όσους και ο Γκιστ, ενώ πολύ καλός ήταν και ο Ούκιτς με 15π.

ΣΟΚ για Μακάμπι πριν το ΟΑΚΑ!
ΣΟΚ για Μακάμπι πριν το ΟΑΚΑ! 195.771 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το ματς

Με τους Διαμαντίδη, Ούκιτς, Ματσιούλις, Λάσμε και Γκιστ ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ και από τα πρώτα λεπτά το ματς ήταν αρκετά δυνατό.

Στο 3′ το σκορ ήταν (7-7), με τις δύο ομάδες να είναι αρκετά εύστοχες στην επίθεση. Οι «πράσινοι» κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ με (13-9) στο 4′, αλλά αυτό ξύπνησε τον ΠΑΟΚ και με αντεπίθεση διαρκείας κατάφερε να ισορροπήσει και να πάρει εκ νέου το προβάδισμα με (13-17) στο 8′ και έδειχναν ότι θα έχουμε μια επανάληψη του πρώτου αγώνα.

Έτσι ο δικέφαλος κράτησε το υπέρ του σκορ και έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο με (15-18) με ½ βολές του Μπόγρη, με το “τριφύλλι” να έχει για ένα ακόμα παιχνίδι τραγικά ποσοστά στα τρίποντα (1/7).

Στη δεύτερη περίοδο είχαμε το ίδιο σκηνικό με τους παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου να έχουν τον έλεγχο της αναμέτρησης και να παραμένουν μπροστά στο σκορ. Μάλιστα, εκμεταλλευόμενοι τα πολλά λάθη στην επίθεση του Παναθηναϊκού, κατάφεραν να ξεφύγουν με +10 (17-27) στο 13′, και οι “πράσινοι”, έπρεπε να βρουν τη λύση για την ανατροπή.

Ο ΠΑΟΚ είχε διάθεση, ρυθμό και πάνω απ’ όλα έπαιζε στρωτό μπάσκετ. Έτσι κατάφερε να κρατά με σχετική ευκολία το προβάδισμα, χωρίς να αγχώνεται. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο από βολές σημείωνε καλάθι ο Παναθηναϊκός και με τα χίλια ζόρια μείωσε στους -6 (28-34) στο 16′.

Ο Παναθηναϊκός επιτέλους έβαλε τη μπάλα στο ζωγραφιστό και έτσι με τον Γκιστ να παίρνει τις επιθέσεις, έπαιρνε φάουλ και αυτό ισοδυναμούσε με βολές. Έτσι κατάφερε να.. ροκανίσει τη διαφορά, καθώς ο ΠΑΟΚ είχε μείνει άποντος για τρία λεπτά (30-34), αλλά έκανε συνεχώς λάθος επιλογές στην επίθεση και έτσι οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν ξανά να ξεφύγουν με +7 (30-37), με τον Αλβέρτη να ψάχνει λύσεις, που δεν υπήρχαν.

Το πρώτο ημίχρονο έληξε με τους φιλοξενούμενους, να κάνουν για άλλο ένα παιχνίδι τα βασικά και να προηγούνται με (31-37), καθώς οι «πράσινοι» έμοιαζαν να είναι σε άλλο γήπεδο.

Το τρίποντο του Χαραλαμπίδη, έδωσε αέρα 9 πόντων στον ΠΑΟΚ, «αφύπνισε» όμως τον Παναθηναϊκό, όπου μέσα σε 2 λεπτά κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα (40-40), ύστερα από δύο συνεχόμενα τρίποντα των Ματσιούλις και Διαμαντίδη, ενώ έδειξε βελτίωση και στην άμυνα.

Αυτό είχε ως συνέπεια να υπάρξει θέαμα στην αναμέτρηση και στο 25′ με τρίποντες βόμβες από Ούκιτς και Γκιστ ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ξεφύγει με +5 (48-43), καθώς σε σχέση με το πρώτο μέρος, βγήκαν τα μακρινά σουτ.

Συγκεκριμένα είχε 5/7 σουτ από τα 6.75 και αυτό το γεγονός βοήθησε στο να ανέβει και η ψυχολογία των παικτών.

Έτσι οι «πράσινοι» κατάφεραν να ξεφύγουν με +8 (55-47), 1:47 πριν το τέλος της περιόδου και αυτό έδωσε και εξτρά ώθηση. Όμως ο ΠΑΟΚ δεν το έβαλε κάτω και μείωσε στους -4 (55-51), με τον Πέιν να… «ματώνει» την άμυνα του Παναθηναϊκού και έτσι το τρίτο δεκάλεπτο έληξε με τη διαφορά να είναι στην κόψη του ξυραφιού (56-53).

Το “τριφύλλι” έπρεπε να βελτιώσει την άμυνα του, καθώς δεχόταν φθηνούς πόντους. Στο 33′ ήρθε ένα ανέλπιστο δώρο για τον Παναθηναϊκό, καθώς ο πάγκος του ΠΑΟΚ δέχθηκε τεχνική ποινή για διαμαρτυρία και έτσι οι “πράσινοι” ανέβασαν τη διαφορά στους +10 (68-58), με τον Διαμαντίδη να κάνει για ακόμα ένα εκπληκτικό ματς.

Όμως ο “δικέφαλος” δεν πέταξε λευκή πετσέτα και με τους Χαραλαμπίδη και Πέιν μείωσε τη διαφορά στους -6 (70-64) και έβαλε ξανά δύσκολα στους γηπεδούχους, αλλά κάπου εκεί η άμυνα λειτούργησε στα κρίσιμα σημεία και με τρεις τάπες των Λάσμε και Γκιστ και ο Κάρι “έσπασε το ρόδι” στη σειρά, ανέβασε τη διαφορά στους +9 (73-64).

Παρόλα αυτά ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη με 83-77 επί του ΠΑΟΚ και έκανε το 2-0 στη σειρά και πλέον είναι μία νίκη μακριά από την πρόκριση του από τους τελικούς του πρωταθλήματος.

Τα δεκάλεπτα: 15-18, 31-37, 56-53, 83-77

Παναθηναϊκός (Αλβέρτης): Μπράμος 7, Κάρι 2, Φώτσης 2 (6 ριμπ.), Ούκιτς 15 (5 ασίστ), Λάσμε 6 (6 ριμπ.), Μαυροκεφαλίδης 6, Διαμαντίδης 17, Γκιστ 17 (7 ριμπ., 4 κλεψ.), Παππάς 2, Γιάνκοβιτς 1, Ματσιούλις 8.

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Πέιν 15, Κούπερ 16 (12 ασίστ), Χαραλαμπίδης 17, Τσόχλας 1, Τσαϊρέλης 10, Δέδας 6, Μαργαρίτης 3, Μπόγρης 9, Κασελάκης, Λιάπης.

Διαιτητές: Καρακατσούνης, Πουρσανίδης Γ., Δεσλής.

Πάνος Καραουλάνης

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.