ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Μέντες: “Φανταστικά τα όσα πετύχαμε”

Ο Νταβίντ Μέντες, εμφανίστηκε ιδιαίτερα χαρούμενος για την εξασφάλιση της πρόκρισης στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ μετά και την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας και μίλησε για την αυτοπεποίθηση που είχαν οι «πράσινοι» καθώς περνούσε ο καιρός, ενώ φυσικά, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη στήριξη που είχαν από τον κόσμο, όλη τη χρονιά.

Μέντες:

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Μέντες:

«Είναι εκπληκτικό που θα παίξουμε στα προκριματικά του Champions League. Είναι μεγάλο επίτευγμα. Κάναμε μεγάλο δρόμο για να φτάσουμε εδώ. Κάθε μέρα που περνούσε είχαμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, ο κόσμος πίστευε όλο και περισσότερο σε εμάς, αλλά και πάλι φάνταζε δύσκολο. Τα καταφέραμε όμως και είναι μια ξεχωριστή επιτυχία για τον σύλλογο και όλους εμάς».

Πήρατε το Κύπελλο πριν περίπου 20 ημέρες και τώρα την πρώτη θέση στα πλέι οφ. Ποια επιτυχία θεωρείς πιο σημαντική; 

«Το Κύπελλο ήταν πολύ σημαντικό εκείνη τη χρονική στιγμή, όπως και η πρώτη θέση στα πλέι οφ τώρα. Δεν μπορείς να ξεχωρίσεις κάποιο από τα δύο. Είναι φανταστικά αυτά που πετύχαμε συνολικά».

Κάνοντας μια αναδρομή στο μυαλό σου από το ξεκίνημα της σεζόν, ποιο είναι το “κλειδί” για να φτάσετε ως εδώ; 

«Ότι ήμασταν ομάδα, ήμασταν ενωμένοι και βελτιωνόμασταν καθημερινά μέσα από τις προπονήσεις και τους αγώνες. Ήμασταν όλοι μαζί και στις κακές στιγμές και στις καλές».

Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου
Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου 97.559 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ποιο είναι το επόμενο βήμα για αυτή την ομάδα;

«Να βελτιωθούμε κι άλλο. Γιατί στα ευρωπαϊκά ματς θα πρέπει να κάνεις λιγότερα λάθη. Αλλά αυτή η ομάδα έχει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης και μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Ο Παναθηναϊκός θα κληθεί να αντιμετωπίσει δυνατές ομάδες στους δύο προκριματικούς για να μπει στους ομίλους του Champions League. Εσύ πιστεύεις πως υπάρχουν πιθανότητες να τα καταφέρετε; 

«Φυσικά και το πιστεύω. Για ποδόσφαιρο μιλάμε. Έχουμε μπροστά μας αρκετό χρόνο για να προετοιμαστούμε και να είμαστε έτοιμοι να κάνουμε αυτό που πρέπει. Αν παίζεις σαν ομάδα τα πάντα είναι πιθανά».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.