ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

«Η επιτυχία ανήκει σε όλους»

Κάρλος Ζέκα και Μάρκους Μπεργκ μίλησαν για την πορεία του φετινού Παναθηναϊκού, ενώ τόνισαν πως θα προσπαθήσουν ακόμα περισσότερο την νέα χρόνια, όπου οι απαιτήσεις θα είναι αυξημένες.

«Η επιτυχία ανήκει σε όλους»

Αναλυτικά όσα είπαν οι Ζέκα και Μπεργκ στην «Real News»:

Κάρλος Ζέκα: «Είμαι πολύ περήφανος γι’ αυτή την ομάδα, γι’ αυτά που καταφέραμε φέτος και που είμαι μέλος κι αρχηγός της. Ναι, είναι ένα νταμπλ για μας. Δεν μπορέσαμε να διεκδικήσουμε τον τίτλο αυτή την περίοδο για πολλούς λόγους, ήμασταν μία καινούργια ομάδα. Όμως πήραμε το Κύπελλο και πάμε να προσπαθήσουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Κανένας δεν το περίμενε στην Ελλάδα. Ήταν μία σχεδόν τέλεια χρονιά.

Ανήκει σε όλους η επιτυχία. Καλοί παίκτες, σωστή χημεία, μας βοήθησαν πολύ το προπονητικό τιμ και όλοι στην ομάδα. Το σημαντικότερο ήταν πως συμπεριφερθήκαμε σαν οικογένεια και στα άσχημα και στα καλά, ήμασταν ενωμένοι.

Για αυτό διήρκησε… 25 λεπτά η ανάπαυλα στο Άρης-ΑΕΚ
Για αυτό διήρκησε… 25 λεπτά η ανάπαυλα στο Άρης-ΑΕΚ 3.372 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Να σου πω την αλήθεια, δεν έχω παίξει ποτέ σε προκριματικούς του Τσάμπιονς Λιγκ, συνεπώς δεν μπορώ να πω αν είναι πιο δύσκολο να φτάσουμε στους ομίλους ή να κατακτήσουμε τον τίτλο. Εμείς δημιουργήσαμε μεγαλύτερες απαιτήσεις, το ξέρουμε, θα ζήσουμε με αυτό, θα παλέψουμε».

Μάρκους Μπεργκ: «Βελτιωθήκαμε πολύ στο δεύτερο μισό της σεζόν, από τις αρχές του 2014. Στην αρχή της σεζόν πιστεύαμε ότι θα φτιάχναμε μία καλή ομάδα. Όμως δεν παίζαμε τόσο καλά όσο πιστεύαμε πως μπορούμε, είχαμε πολλά σκαμπανεβάσματα. Σταδιακά βελτιωθήκαμε, είναι επίτευγμα αυτό που κατορθώσαμε, δεδομένου ότι ήμασταν μία νέα ομάδα. Ναι, μπορεί να πει κάποιος ότι αυτό είναι το δικό μας νταμπλ. Οι απαιτήσεις και οι προκλήσεις είναι μεγαλύτερες τώρα. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας, έχουμε δυνατό σύνολο».

Για το ποιό παιχνίδι δεν θα ξεχάσει ποτέ: «Πολλά! Σίγουρα το 0-3 επί του Ολυμπιακού και τον τελικό του Κυπέλλου, αλλά και τον ημιτελικό με τον ΟΦΗ».

Ο Ζέκα πρόσθεσε: «Και αυτό με τον Ατρόμητο. Ήταν δύσκολο, θέλαμε να τελειώσουμε, ήταν άδειες οι εξέδρες, πολύ καλός ο αντίπαλος. Τέλος καλό όμως».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.