ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Με το πόδι στο γκάζι… ενόψει Πέμπτης

Με έναν Κάρι να τα βάζει από παντού και τον Μπράμο σε ρόλο εξολοθρευτή, ο Παναθηναϊκός άλωσε την Πυλαία, κερδίζοντας τον ΠΑΟΚ με 65-72, κάνοντας το 3-0 στην ημιτελική σειρά και πλέον ετοιμάζεται για τις μάχες με τον Ολυμπιακό, αρχής γενομένης από την Πέμπτη στο ΟΑΚΑ.

Με το πόδι στο γκάζι... ενόψει Πέμπτης

Ο Παναθηναϊκός σ’ αυτό τον τρίτο αγώνα με τον ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος και αποφασισμένος να τελειώσει σήμερα την υπόθεση πρόκριση στην τελική σειρά του πρωταθλήματος. Μεγάλος πρωταγωνιστής της σημερινή αναμέτρησης ήταν ο Ραμέλ Κάρι ο οποίος σημείωσε 17 πόντους πετυχαίνοντας 5/7 τρίποντα.

Την ίδια στιγμή άξιος συμπαραστάτης ήταν και ο Δημήτρης Διαμαντίδης ο οποίος πέτυχε 17 πόντους και συνέχισε τις καλές εμφανίσεις.Τώρα όλοι στον Παναθηναϊκό στρέφονται στην αναμέτρηση της Πέμπτης με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ με μοναδικό στόχο την υπεράσπιση του νταμπλ.

Το ματς

ΣΟΚ για Μακάμπι πριν το ΟΑΚΑ!
ΣΟΚ για Μακάμπι πριν το ΟΑΚΑ! 218.714 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης οι πράσινοι έκαναν αρκετά λάθη και ήταν άστοχοι με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να πάρει προβάδισμα με 7-2. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να είναι καλύτεροι και πιο εύστοχοι και έτσι 4’ πριν το τέλος προηγήθηκαν με 9-5. Στο σημείο αυτό οι παίκτες του Παναθηναϊκού αντέδρασαν και πήραν για πρώτη φορά στην αναμέτρηση προβάδισμα με 9-10 μετά από ένα σερί 5-0.

Τα ποσοστά του Παναθηναϊκού στα τρίποντα ήταν απογοητευτικά καθώς οι πράσινοι είχαν 1/6 τρίποντα και 3/8 τρίποντα δύο λεπτά πριν το τέλος της πρώτης περιόδου. Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου δεκαλέπτου ο ΠΑΟΚ με ένα σερί 7-0 έστειλε το σκορ στο 16-10. Στα τελευταία δευτερόλεπτα οι «πράσινοι» αντέδρασαν και με δύο τρίποντα (Κάρι, Διαμαντίδης) έφεραν το παιχνίδι στο 16-16.

Με την έναρξη του δευτέρου δεκαλέπτου οι δύο ομάδες ήταν κοντά με συνεχείς εναλλαγές στο σκορ. Οι «πράσινοι» με μπροστάρη τον Ούκιτς πήραν ένα μικρό προβάδισμα με 19-20 και με τρίποντο του Φώτση αύξησαν την διαφορά στο +4(19-23). Εκεί «μίλησε» και πάλι ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης και με 5 συνεχόμενους πόντους έστειλε την διαφορά στο +7 για τους πράσινους (21-28).

Ο Παναθηναϊκός άρχισε να χτίζει μια μικρή διαφορά καθώς βελτίωσε τα ποσοστά του από την γραμμή των 6,25. Στο σημείο αυτό ο ΠΑΟΚ με ένα σερί 11-0 πήραν και πάλι προβάδισμα με 32-28 και έδειξε στον Παναθηναϊκό ότι δεν θα παραδώσει εύκολα τα όπλα.

Ο Ραμέλ Κάρι όμως με δύο τρίποντα αργότερα έδωσε το προβάδισμα στους πράσινους (35-36) και έφτασε τους 9 πόντους με 3/5 τρίποντα 30’’ πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Στη συνέχεια με 2 βολές ο ΠΑΟΚ πήρε «κεφάλι» στο σκορ με 37-36, με τον Ούκιτς να απαντά με ατομική προσπάθεια στέλνοντας τον Παναθηναϊκό στα αποδυτήρια με προβάδισμα 37-38.

Στην αρχή του τρίτου δεκαλέπτου οι πράσινοι συνέχισαν να είναι «ζεστοί» από την γραμμή των 6,75 και με τρία τρίποντα (2 Γκιστ, 1 Κάρι) πήραν προβάδισμα με 41-47. Για ένα χρονικό διάστημα οι πράσινοι ήταν άστοχοι αλλά κατάφεραν να φτάσουν στο +7(45-52).

Ο πιο άστοχος ήταν ο Ματσιούλις με 0/4 τρίποντα και 0 πόντους. Στη συνέχεια το «τριφύλλι» με 2 τρίποντα του Μπράμου έστειλε την διαφορά στο +10 1’ πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Στο τελευταίο αυτό λεπτό ο ΠΑΟΚ με ένα σερί 5-0 μείωσε την διαφορά στο-5 διαμορφώνοντας το 53-58.

Στην αρχή της τελευταίας περιόδου οι παίκτες του Παναθηναϊκού είχαν σταθερό προβάδισμα με 8-10 πόντους. Η ευστοχία των «πρασίνων» συνεχίστηκε και 5 λεπτά πριν το τέλος ο Ράιτ με εύκολο καλάθι έστειλε την διαφορά στο +11( 55-66), για πρώτη φορά στο ματς.

Στη συνέχεια ο Μάικ Μπράμος με εντυπωσιακό κόψιμο δεν επέτρεψε στον ΠΑΟΚ να ρίξει την διαφορά 3:40 πριν το τέλος. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να μην πέτυχε πολλούς πόντους στην τέταρτη περίοδο αλλά η καλή του άμυνα και η αστοχία του ΠΑΟΚ είχαν εδραιώσει αυτήν την διαφορά 2.30 πριν το τέλος.

Με δύο βολές ο Κούπερ μείωσε την διαφορά στο-9 (57-66) 2’ πριν το τέλος. Στο σημείο αυτό ο ΠΑΟΚ τρέχοντας ένα σερί 5-0 έριξε την διαφορά στο -6 (64-70). Στα τελευταία δευτερόλεπτα ένα λάθος του Παναθηναϊκού πήγε να βάλει και πάλι τον ΠΑΟΚ στο ματς, καθώς αν ευστοχούσε ο Τσαϊρέλης θα μείωνε την διαφορά στο -4. Οι δύο βολές του Διαμαντίδη έδωσαν τέλος στο ματς και στον Παναθηναϊκό τη νίκη με 65-72.

Δεκάλεπτα: 16-16, 37-38, 53-58, 65-72.

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Πέιν 8, Κούπερ 14, Χαραλαμπίδης 10, Τσόχλας, Βουτσίτσεβιτς, Τσαϊρέλης 11, Δέδας 5, Μαργαρίτης 5, Μπόγρης 10, Κασελάκης 2, Κόνιαρης.

Παναθηναϊκός (Αλβέρτης): Μπράμος 6, Κάρι 17, Φώτσης 3, Ούκιτς 8, Λάσμε 3, Μαυροκεφαλίδης 5, Διαμαντίδης 17, Γκιστ 8, Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις, Ράιτ 5.

Διαιτητές: Αναστόπουλος, Ψαριανός, Τζαφλέρης.

Θάνος Νικολογιάννης

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.