Μπάσκετ

Και έπεται συνέχεια…

Και έπεται συνέχεια…

Ο νόμος του ΟΑΚΑ "μίλησε" ξανά! Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 59-56 του Ολυμπιακού, έκανε το 1-0 στη σειρά των τελικών και πήρε προβάδισμα και για το φετινό πρωτάθλημα.

Στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός είχε δύο πρόσωπα. Στα δύο πρώτα δεκάλεπτα ήταν αρκετά καλός και πήγε στο ημίχρονο προηγούμενος με 35-26. Στο δεύτερο ημίχρονο εμφάνισε ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο και ειδικά στο τελευταίο δεκάλεπτο που πέτυχε τους πρώτους του πόντους 2 λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης. Εντυπωσιακή ήταν και η αστοχία των πρασίνων με 1/20 τρίποντα! Ο άνθρωπος της βραδιάς για τον Παναθηναϊκό ήταν ο Ματσιούλις ο οποίος πέτυχε 15 πόντους με 6/6 δίποντα.

Ο αγώνας

Στα πρώτα λεπτά οι πράσινοι ήταν καλύτεροι και πήραν προβάδισμα με 8-2. Η ομάδα του Ολυμπιακού ήταν άστοχη και έκανε πολλά λάθη στα πρώτα πέντε λεπτά. Τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου το σκορ ήταν με 11-2. Το καλάθι και φάουλ του Ματσιούλις έστειλε την διαφορά στο +10 και «έβαλε» φωτιά στο ΟΑΚΑ. Έκτος ρυθμού ο Ολυμπιακός με 0/4 τρίποντα και 2/4 δίποντα.  Την ίδια στιγμή ο ίδιος παίκτης συνέχισε να είναι πολύ καλός και φτάνοντας τους 6 πόντους έστειλε την διαφορά στο +15 (19-4). Καταλυτική ήταν και η πολύ καλή παρουσία του Διαμαντίδη στο πρώτο δεκάλεπτο ο οποίος είχε 7 πόντους με 100% ευστοχία.

Το δεύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου ξεκίνησε όπως το τέλος του πρώτου, δηλαδή με τον Μαυροκεφαλίδη να σκοράρει 5 συνεχόμενους πόντους και να στέλνει το σκορ στο 24-8 (+16). Οι δύο ομάδες σε 14 λεπτά παιχνιδιού από τη γραμμή των 6,75 είχαν 14 άστοχες προσπάθειες, 6 ο Παναθηναϊκός και 8 ο Ολυμπιακός.

Το «ρόδι έσπασε» ο Κόλινς ο οποίος με τρίποντο μείωσε τη διαφορά στο -11 (24-13). Στη συνέχεια ο εντυπωσιακός Διαμαντίδης με μία ατομική προσπάθεια κράτησε την διαφορά σε διψήφιο νούμερο (+12) και έδειξε ότι βρίσκεται σε πολύ καλή βραδιά. Την ίδια στιγμή ο Σπανούλης δεν ήταν καλός έχοντας πετύχει μόλις 2 πόντους σε 18 λεπτά αγώνα (είχε αγωνιστεί σε 11 από αυτά). Το τρίποντο του Περπέρογλου και το καλάθι και φάουλ του Ντάνστον μείωσαν την διαφορά στο –8 (31-23) και ανάγκασαν τον Φραγκίσκο Αλβέρτη να καλέσει τάιμ-άουτ 1′ πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Παναθηναϊκός: Μεγάλη χορηγική συμφωνία με κυπριακή εταιρεία
POPULAR NOW Παναθηναϊκός: Μεγάλη χορηγική συμφωνία με κυπριακή εταιρεία

Ο Παναθηναϊκός στα τελευταία λεπτά του δευτέρου δεκαλέπτου δεν ήταν συγκεντρωμένος. Καταλυτική η παρουσία του Στράτου Περπέρογλου ο οποίος με 3/4 τρίποντα, κράτησε την διαφορά σε χαμηλά επίπεδα. Το ημίχρονο τελείωσε με τον Παναθηναϊκό προηγούμενο με 35-26.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού με ένα επιμέρους σκορ 8-3 μείωσαν την διαφορά στο -4 (38-34) και μπήκαν για τα καλά στο παιχνίδι. Καταλυτικός σε αυτό το… ξέσπασμα ήταν ο Πρίντεζης ο οποίος πέτυχε 4 συνεχόμενους πόντους. Οι άστοχες προσπάθειες των Ούκιτς και Ματσιούλις και το εύστοχο σουτ του Σπανούλη έφεραν πιο κοντά τον Ολυμπιακό. Στο σημείο αυτό οι «πράσινοι» …ξύπνησαν και έστειλαν την διαφορά στο +7 (43-36).

Στη συνέχεια με «ενορχηστρωτή» τον Δημήτρη Διαμαντίδη η διαφορά πήγε στο +9 (47-38), 2′ πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Ο Περπέρογλου φτάνοντας τους 15 πόντους μείωσε την διαφορά στο -7 (47-40).

Στο σημείο αυτό το αντιαθλητικό φάουλ του Λοτζέσκι στο Γκιστ και η ευστοχία του, έστειλε την διαφορά στο +11 (51-40). Το δεκάλεπτο αυτό έληξε με τον Παναθηναϊκό να προηγείται με (51-41).

Η έναρξη του τελευταίο δεκαλέπτου ήταν ίδια με αυτή του τρίτου δηλαδή ο Ολυμπιακός έτρεξε ένα σερί 4-0 και μείωσε την διαφορά στο -6 (51-45).

Οι «πράσινοι» σε 4′ λεπτά αγώνα δεν είχαν πετύχει ούτε ένα πόντο κάτι βέβαια που δεν τους είχε στοιχίσει μέχρι εκείνο το σημείο.

Επίσης η αστοχία των παικτών του Παναθηναϊκού από τη γραμμή του τριών πόντων αποτέλεσε μεγάλο πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό. Έτσι λοιπόν τα τρίποντα του Σπανούλη και του Λοτζέσκι έδωσαν το πρώτο προβάδισμα του Ολυμπιακού στην αναμέτρηση (51-53) 3′ πριν το τέλος του πρώτου τελικού.

Την ίδια στιγμή ο Παναθηναϊκός σκόραρε για πρώτη φορά στο τέταρτο δεκάλεπτο στα 2′ πριν το τέλος, γεγονός που δείχνει την κακή του απόδοση στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης.

Στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης οι πράσινοι αφυπνίστηκαν και πήραν και πάλι προβάδισμα με ένα παλικαρίσιο καλάθι του πολύ καλού Ματσιούλις (55-53) 26’’ πριν το τέλος. Οι βολές των Ούκιτς και Γκιστ έδωσαν σαφές προβάδισμα στον Παναθηναϊκό με 59-53. Έτσι οι πράσινοι πήραν την νίκη με 59-56 και έκαναν το 1-0 στην σειρά.

Τα δεκάλεπτα: 19-6, 35-26, 51-41, 59-56

Παναθηναϊκός (Φ. Αλβέρτης): Μπράμος, Κάρι 2, Φώτσης, Ούκιτς 4, Λάσμε 11, Μαυροκεφαλίδης 5, Διαμαντίδης 9 (6α), Γκιστ 11, Ματσιούλις 15 (8ρ), Ράιτ 2

Ολυμπιακός (Γ. Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ, Ντάνστον 13, Σπανούλης 7, Περπέρογλου 15 (3), Παπαπέτρου, Σλούκας 2, Κόλινς 7 (1), Σίμονς, Λοτζέσκι 6 (2), Πρίντεζης 6, Μάντζαρης.

Θάνος Νικολογιάννης

 

🏀 Διάβασε όλα τα νέα για τον Παναθηναϊκό στο μπάσκετ

FOLLOW
Newsletter Ενημερώσου για τις πιο πράσινες ειδήσεις της ημέρας
Καθημερινά όλα τα νέα για τον Παναθηναϊκό και τα blogs του panathinaikos24.gr στο inbox σου.
ΕΓΓΡΑΦΗ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ