ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

«Λόγο στα κοινωνικά ζητήματα»

Το Panathinaikos24.gr, συνομίλησε με τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή με το Παναθηναϊκό Κίνημα, Κυπάρισσο (Πάρη) Βασιλικό, ο οποίος μας μίλησε για την κάθοδό του στην πολιτική, ενώ παράλληλα στάθηκε στο γεγονός, πως πλέον η «Παναθηναϊκή» φωνή που θα υπάρχει στα κοινά της Αθήνας, θα πρέπει να είναι ισχυρή.

«Λόγο στα κοινωνικά ζητήματα»

Γεννημένος πριν 46 χρόνια στην Καβάλα, ο Κυπάρισσος Βασιλικός από 10 χρονών ασχολείται με τις μαχητικές τέχνες, ενώ τώρα διατηρεί στην ιδιαίτερη πατρίδα, το σύλλογο «Μαχητές Καβάλας-Χρυσούπολης», με τμήματα πυγμαχίας του kick boxing.

Στη Αθήνα ήρθε το 1986 και τρία χρόνια αργότερα το 1989, ξεκίνησε πυγμαχία στον Παναθηναϊκό. Ο Βασιλικός υπήρξε πυγμάχος του συλλόγου, την δεκαετία του 1990. Πανελληνιονίκης πέντε φορές (1991-1998), «ασημένιος» στο Κύπελλο Ακρόπολις (1993) και στους Μεσογειακούς Αγώνες την ίδια χρονιά, στη Γαλλία.

Η αγάπη του για την «Πανάθα» τον ανέβαζε στο ρινγκ με την πράσινη φανέλα μέχρι το 2000, αν και από το 1996 ξαναγύρισε μόνιμα στην Καβάλα. Ο “Golden Greek”, όπως ήταν το προσωνύμιο, ποτέ δεν άφησε το kick boxing, στο οποίο πέτυχε παγκόσμιες διακρίσεις.

Παναθηναϊκός ΑΟ: « Προστατέψτε τις έδρες μας»
Παναθηναϊκός ΑΟ: « Προστατέψτε τις έδρες μας» 186 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πρώτη διεθνής επιτυχία το «χρυσό» στο πανευρωπαϊκό (WAKO, 1992), ακολούθησε το «χρυσό» στο παγκόσμιο της Βουδαπέστης (WAKO, 1993), δυο ευρωπαϊκοί επαγγελματικοί τίτλοι (1994,1996) και δύο παγκόσμιοι (1997, 2003).

Ήταν ο πρώτος γηγενής Έλληνας αθλητής, που έπαιξε σε τουρνουά Κ-1 στην Ιαπωνία και παρ’ όλες τις προτάσεις που δέχθηκε να εγκατασταθεί σε άλλες χώρες τις Ευρώπης, δεν το δέχτηκε γιατί δεν ήθελε να ρισκάρει. Ο Πάρης όπως θέλει να τον αποκαλούν οι φίλοι του, είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην γενέτειρά του. Είναι παντρεμένος με τη Βασιλική και έχει δύο παιδιά την 16χρονη Μαρίνα και τον 9χρονο Γιώργο, ενώ παράλληλα εργάζεται στον ΟΤΕ Καβάλας.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον Πάνο Καραουλάνη:

Κύριε Πάρη, πρόσφατα στις Δημοτικές εκλογές που διεξήχθησαν, το Παναθηναϊκό Κίνημα, κατέγραψε ένα ποσοστό 2,91%. Είστε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα;

«Νομίζω ότι ήταν πραγματικά μεγάλη επιτυχία για το Κίνημα, γιατί τέτοιο είναι και όχι πολιτικό κόμμα, αν και η δυναμική του Παναθηναϊκού στην Αθήνα, θα μπορούσε να δώσει μεγαλύτερο ποσοστό, όμως αυτή η μία παρουσία στα κοινά του Δήμου, είναι πραγματικά πολύ ευχάριστη και θα πρέπει να επηρεάσει καταστάσεις για το συμφέρον και το καλό του Παναθηναϊκού και της πόλης γενικότερα».

Τι είναι το Παναθηναϊκό Κίνημα και ποιος είναι ο λόγος που κατεβαίνει στις Ευρωεκλογές;

«Ουσιαστικά είναι ένα κίνημα, που δημιουργήθηκε από φίλους, φιλάθλους και αθλητές (παλαίμαχους και εν ενεργεία), με σκοπό να μην κινδυνεύσει, η ύπαρξη της «Λεωφόρου» και η περιοχή γύρω απ’ αυτή. Οι άνθρωποι που νοικοκύρεψαν το σύλλογο και τα τμήματα του ερασιτέχνη, θέλησαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, εκτός από το Δήμο της Αθήνας, αλλά και στην Ευρωβουλή, ώστε να διαφυλάξουν τα συμφέροντα του συλλόγου και γενικότερα να έχουν λόγο και στα κοινωνικά ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες.

 Ένα μήνυμα σ’ αυτούς που θα στηρίξουν την προσπάθεια του Παν.Κι την προσεχή Κυριακή;

«Με πάρα πολλούς φίλους που έχουμε μιλήσει, υπάρχει εκτίμηση και σεβασμός προς το πρόσωπό μας. Δώσαμε αδιέξοδο στους αναποφάσιστους πολίτες όλων των παρατάξεων, που έχουν αηδιάσει με το παρόν πολιτικό σκηνικό και τα προβλήματα που επικρατούν και θέλουν να μας στηρίξουν, άλλωστε αυτό δείχνουν και στις γειτονιές που έχουμε βρεθεί και έχουμε μιλήσει».

Ποιος ήταν ο άνθρωπος «συνδετικός κρίκος», ανάμεσα σε σας και το Παναθηναϊκό Κίνημα, που σας παρότρυνε να βοηθήσετε στην προσπάθεια αυτή;

«Με παρότρυνε ο επί 20 χρόνια φίλος μου, ο Γιάννης Αιδινιώτης, που είμαστε πολύ καλοί φίλοι και έχουν στηρίξει ο ένας τον άλλο σε διάφορες περιόδους της ζωής μας. Αυτή η προσπάθεια που κάνω με το Παναθηναϊκό Κίνημα, με ενδιαφέρει γιατί πολλοί παλιοί φίλοι, αθλητές και γνωστοί, φρόντισαν να μάθουν για την κίνησή μου αυτή και έχω την στήριξή τους. Μου έγιναν τρεις προτάσεις από την τοπική κοινωνία της Καβάλας, όμως τις αρνήθηκα ευγενικά, διότι δεν έχω καμία σχέση με την πολιτική, όμως τους ευχαριστώ που με προτίμησαν».

Πάνος Καραουλάνης

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.