ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ακαδημίες

Αγριογιάννης: “Το μυστικό φέτος ήταν η συστηματική δουλειά”

Ο προπονητής τερματοφυλάκων του Παναθηναϊκού, Παναγιώτης Αγριογιάννης, μίλησε στον Ρ/Σ "Sentra 103.3", για την θέση του τερματοφύλακα στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, ενώ αναφέρθηκε και στην επιτυχημένη πορεία της ομάδας.

Αγριογιάννης: “Το μυστικό φέτος ήταν η συστηματική δουλειά”

Ο προπονητής των «πρασίνων», μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην φετινή επιτυχημένη πορεία της ομάδας, στο πλάνο που υπάρχει στις ακαδημίες αλλά και στο πόσο έχουν βοηθήσει ο Γιάννης Αναστασίου, ο Νίκος Νταμπίζας και ο Γιάννης Σαμαράς στο πρόσωπο που έχει παρουσιάσει ο Παναθηναϊκός φέτος.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για την επιλογή του να γίνει προπονητής τερματοφυλάκων:

«Συνήθως όσοι προπονητές ξεκινούν από μικρή ηλικία την καριέρα τους είναι λόγω τραυματισμού. Εγώ δεν είμαι εξαίρεση. Όταν έπαιζα στον Ατρόμητο Πειραιά, στην Γ Εθνική, ένας τραυματισμός, στον προσαγωγό, με άφησε εκτός γηπέδων για επτά μήνες. Ο τερματοφύλακας έχει καθοδηγητικό ρόλο στους παίκτες, το να καθοδηγήσω εγώ από την θέση του προπονητή πάντα μου άρεσε.

Το 2005 ξεκίνησε στο Κερατσίνι και ήταν μεγάλη εμπειρία. Το 2006 προτάθηκα στο Παναθηναϊκό και μου ζητήθηκε να παρουσιάσω, ένα πρόγραμμα. Μετά από μια εβδομάδα με προσέλαβαν στον Παναθηναϊκό.

Μπήκα μέσα με ένα σκεπτικό πως θα έκανα καλύτερα αυτό που ήξερα, μπήκα μέσα και παρουσίασα αυτό που ήξερα να κάνω»

Για τον Στέφανο Κοτσόλη:

«Ο Στέφανος είναι το συνώνυμο της εργατικότητας. Ήταν ένας τερματοφύλακας που προερχόταν από τον… πάγο και όχι από τον πάγκο. Έκανε καλές εμφανίσεις σε Κύπελλο και Πρωτάθλημα, όποτε του ζητήθηκε. Ο τρόπο που εξηγεί στους μικρότερους, δείχνει πόσο μεγάλος είναι και σαν άνθρωπος»

Για τον φετινό Παναθηναϊκό:

«Πραγματικά υπάρχει υγεία, συνεργασία. Δεν υπάρχει μαγικό ραβδί, μόνο συστηματική δουλειά, με πλάνο, σχέδιο και τελικό στόχο. Το μυστικό είναι η συστηματική δουλειά. Αφήνουμε να δει ο προπονητής την ομάδα σε κάποιο χρονικό διάστημα και να αποδείξει ότι μπορεί να παίξει το ποδόσφαιρο που στοχεύει.

Για τον Γιάννη Αναστασίου και τον Νίκο Νταμπίζα:

«Πέρα από το γεγονός ότι ο Αναστασίου έχει αγωνιστεί σε ευρωπαϊκές ομάδες, έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια, έχει κάνει πράγματα στο εξωτερικό. Είναι λάτρης του επιθετικού ποδοσφαίρου και αυτό το μετέφερε στα παιδιά. Και ο Νταμπίζας έχει παραστάσεις από το εξωτερικό και αυτός μετέφερε τις εμπειρίες του στους νεαρούς ποδοσφαιριστές.

Για τον Γιάννη Σαμαρά:

«Θεωρώ ότι αν ο Παναθηναϊκός παράγει ποδοσφαιριστές το οφείλει στον Γιάννη Σαμαρά, με την τεχνογνωσία του έχει αλλάξει τα δεδομένα και το μέλλον θα είναι ακόμα καλύτερο»

Για την επιτυχία του φετινού Παναθηναϊκού:

«Υπήρχαν οι βάσεις υπήρχε το πλάνο και στόχος για να δουλέψουμε πάνω σε συγκεκριμένα πράγματα, δεν μας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα αλλά η εκπαίδευση. Από την δεύτερη ομάδα μας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα και αυτό γιατί είναι ο προθάλαμος για να κάνει το βήμα ο επαγγελματίας. Σε όλες τις άλλες ηλικίες αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η εξέλιξη».

loading...

READ MORE