ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μηχανή του χρόνου

Η αρχή της αυτοκρατορίας (pics, vids)

Δεκατέσσερα χρόνια χωρίς πρωτάθλημα ήταν πολλά για τον Παναθηναϊκό. Εκείνη τη χρονιά όμως το «τριφύλλι» βγήκε από τα «πέτρινα χρόνια», ξεκινώντας την αυτοκρατορία του στο Ελληνικό μπάσκετ. Ήταν 24 Μαΐου του 1998.

Η αρχή της αυτοκρατορίας (pics, vids)

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη φέρνοντας στους «πράσινους» τον Ντίνο Ράτζα και τον Μπάιρον Σκοτ και με προπονητή τον Λευτέρη Σούμποτιτς έχτισε ότι είχε γκρεμίσει ο Μάλκοβιτς.

bayron scott

Οι «πράσινοι» με ηγέτες τον Κροάτη και τον Αμερικανό NBAer, μαζί φυσικά και με τον Φραγκίσκο Αλβέρτη, οδηγούν τον Παναθηναϊκό στην κορυφή έπειτα από 14 χρόνια. Έκτοτε το «τριφύλλι» έχει χάσει μόλις δυο πρωταθλήματα, δημιουργώντας την νέα αυτοκρατορία, την μεγαλύτερη στο Ελληνικό μπάσκετ.

pao 1998 3

Σαν σήμερα πριν από 16 χρόνια ο Παναθηναϊκός θα επικρατήσει του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ στον 5ο τελικό με 68-58, πανηγυρίζοντας τον τίτλο μπροστά στους οπαδούς του.

Προπονητής: Λ. Σούμποτιτς. Η σύνθεση της ομάδας: Αλβέρτης, Οικονόμου, Χριστοδούλου, Καλαϊτζής, Παταβούκας, Ράτζα, Σκοτ, Παταβούκας, Χούπμαν, Μαρτίνεθ, Κοχ, Βουρτζούμης, Μπραντς, Φώτσης.

pao 1998
pao paok 1998
pixi 1998
ratza fragki
scott xristodoulou

[jwplayer mediaid=”20868″]

[jwplayer mediaid=”20869″]

Γιάννης Μιχαλάκης

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE