ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Βασίλης Μοιρώτσος

Λογική η «παγωμάρα» στο άκουσμα Μπούρμπου

Ο Μπούρμπος μπορεί να βοηθά το πλάνο του προπονητή, δεν βοηθά όμως την ψυχολογία του φιλάθλου. Θα μου πείτε, παίζει μπάλα ο φίλαθλος; Ναι, στον φετινό Παναθηναϊκό ο κόσμος του έπαιξε. Γράφει ο Βασίλης Μοιρώτσος

Λογική η «παγωμάρα» στο άκουσμα Μπούρμπου

Αδυνατώ να καταλάβω ποια ακριβώς είναι η λογική της απόκτησης του Χρήστου Μπούρμπου από τον Παναθηναϊκό. Σε μια ομάδα που από μόνη της κατάφερε να ανεβάσει τον πήχη των προσδοκιών, σε έναν σύλλογο που έκανε μέσα σε ελάχιστους μήνες τον κόσμο του να χαμογελά και να αισιοδοξεί ξανά, η πρώτη μεταγραφή του καλοκαιριού φέρνει τουλάχιστον «παγωμάρα». Ο Μπούρμπος είναι 31 ετών, αγωνίζεται σε μια θέση που ο Παναθηναϊκός έχει τουλάχιστον τρία νέα παιδιά με προοπτική (Μαρινάκης, Σπυρόπουλος, Τριανταφυλλόπουλος) και εκτός της σεζόν που έφυγε δεν τον θυμόμαστε να έχει κάνει κάτι αξιομνημόνευτο στην καριέρα του.

Σύμφωνοι, ο Αναστασίου και ο Νταμπίζας γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα μας και απέδειξαν στην πρώτη τους χρονιά πως οι κινήσεις τους ήταν προσεγμένες, μελετημένες και εύστοχες. Εδώ μιλάμε όμως για έναν παίκτη που τον ξέρουμε όλοι μας και απ’ αυτά που έχουμε δει φαντάζει μάλλον δύσκολο να έρθει και να κάνει τη διαφορά στον Παναθηναϊκό. Είναι αμφίβολο ακόμα και το να κερδίσει θέση βασικού στην ενδεκάδα.

Το χειρότερο δε είναι η προοπτική του να φύγει δανεικός ένας εκ των Μαρινάκη ή Σπυρόπουλου. Θα είναι λάθος να στείλεις έναν νεαρό παίκτη σε άλλη ομάδα, προκειμένου να «χωρέσεις» τον Μπούρμπο στο ρόστερ σου. Θα μου πείτε και τι θα κάνει ο Αναστασίου; Θα έχει τρεις «καθαρούς» δεξιούς μπακ, που γίνονται τέσσερις με την ευχέρεια του Τριανταφυλόπουλου να αγωνίζεται εκεί; Δυστυχώς σε αυτό δεν μπορεί να βρει κανείς απάντηση εκτός του ίδιου του προπονητή και των συνεργατών του.

Ο Παναθηναϊκός έχει έναν βασικό κορμό, ο οποίος «φτιάχτηκε» από τον προπονητή του με τέτοιον τρόπο που του χρόνου θα εμφανίσει κάτι ακόμα καλύτερο και πιο ελκυστικό. Απομένουν 3-4 πινελιές προκειμένου η ομάδα να είναι έτοιμη για να διεκδικήσει ακόμα και το πρωτάθλημα την επόμενη σεζόν. Ο Μπούρμπος μπορεί να βοηθά το πλάνο του προπονητή, δεν βοηθά όμως την ψυχολογία του φιλάθλου. Θα μου πείτε, παίζει μπάλα ο φίλαθλος; Ναι, στον φετινό Παναθηναϊκό ο κόσμος του έπαιξε. Το μαρτυρούν οι υπόλοιποι, το αποδεικνύει εκείνο το χειροκρότημα μετά το γκολ του Μήτρογλου στο 90’ μέσα στη Λεωφόρο…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...