ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Δεν κατέβηκε ποτέ…

Ο Παναθηναϊκός σε μια εφιαλτική βραδιά ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό με 89-64 στον δεύτερο τελικό. Παραδόθηκαν οι "πράσινοι" από το πρώτο ημίχρονο.

Δεν κατέβηκε ποτέ...

Χωρίς τον Τζέιμς Γκιστ, αλλά με το νεαρό Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, παρατάχθηκε ο Παναθηναϊκός για το δεύτερο τελικό της Α1 Basket League ΟΠΑΠ.

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποιώντας τραγική εμφάνιση, ηττήθηκε με 89-64 από τον Ολυμπιακό και πλέον καλείτε να γίνει άμεσα μια ένεση ψυχολογίας και ηθικού, ενόψει του τρίτου τελικού, την ερχόμενη Πέμπτη (29/5).

Το ματς

Οι “πράσινοι” ξεκίνησαν στην αρχική τους πεντάδα με τους Διαμαντίδη, Ούκιτς, Φώτση, Ματσιούλις και Λάσμε, την αναμέτρηση, με τον Ολυμπιακό να είναι αυτός που άρχισε δυνατά το ματς, αφού στο 2′ το σκορ ήταν (6-0) με 2/2 τρίποντα. Οι γηπεδούχοι είχαν το μομέντουμ στο ματς, σε αντίθεση με τους «πράσινους» που ήταν αρκετά βιαστικοί.

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 18.352 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ήταν χαρακτηριστικό πως είχαν 0/3 σουτ εντός παιδιάς και οι «ερυθρόλευκοι» το εκμεταλλεύτηκαν με τον πιο ιδανικό τρόπο. Ο Διαμαντίδης μείωσε σε (8-3) με τρίποντο στο 4′, αλλά ο Πρίντεζης απάντησε με τον ίδιο τρόπο. Μάλιστα στο πρώτο πεντάλεπτο, ο Ολυμπιακός είχε 4/4 σουτ από τα 6.75, καθώς η άμυνα του “τριφυλλιού” άφηνε πολλά κενά. Έτσι οι Πειραιώτες ξέφυγαν με +11 (16-5) στο 7′, με τα πράγματα να γίνονται απ’ την αρχή αρκετά δύσκολα. Ο Παναθηναϊκός έκανε λάθη επί λαθών και οι γηπεδούχοι δεν συγχωρούσαν. Ο Λοτζέσκι με ένα ακόμα τρίποντο έδωσε αέρα 14 πόντων (23-7), αλλά ο Κάρι με σουτ από την περιφέρεια μείωσε (23-10), με τον Ολυμπιακό πάντα να βρίσκει λύσεις και αυτό είχε ως αποτέλεσμα το δεκάλεπτο να λήξει με 29-12.

Οι «πράσινοι» μπήκαν στην δεύτερη περίοδο με σκοπό να φέρουν το ματς στα μέτρα τους και να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Στο 13′ το κατάφερε να μειώσει (34-21), αλλά έπρεπε να αλλάξει πολλά. Ο Αλβέρτης έκανε συνεχώς αλλαγές, και δοκίμασε συνεχώς σχήματα, αλλά δεν μπορούσε να σταματήσει την επίθεση του Ολυμπιακού. Στο 15′ οι γηπεδούχοι κρατούσαν τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα με σχετικά εύκολο τρόπο (38-23), καθώς το “τριφύλλι” κρατούσε πολύ τη μπάλα και τα καλά μπλοκ άουτ των «ερυθρολεύκων» σε συνδυασμό με την αστοχία των “πρασίνων”, έκαναν το έργο του Ολυμπιακού αρκετά εύκολο, με τον Μπαρτζώκα να κάνει συνεχόμενο ροτέισον.

Έτσι το πρώτο ημίχρονο έληξε με τον Ολυμπιακό να κάνει… πάρτι στο παρκέ. Ήταν χαρακτηριστικό, πως σχεδόν τρία λεπτά πριν το τέλος, η διαφορά εκτοξεύθηκε στους +21 (46-25), με δύο συνεχόμενα τρίποντα από Σπανούλη και Πέτγουεϊ, με τον Παναθηναϊκό να είναι εμφανώς σε άλλο γήπεδο.

Ο Παναθηναϊκός στο πρώτο μέρος ήταν τραγικός, με συνεχή λάθη σε άμυνα και επίθεση, καθώς ο Ολυμπιακός έτρεξε και κατάφερε να ευστοχήσει σε 8 τρίποντα και έτσι πήγε προηγούμενος στο σκορ, με (48-29).

Έπρεπε να γίνουν πράγματα και θαύματα για να αλλάξει η εικόνα του Παναθηναϊκού. Στο 22′ το σκορ ήταν (53-38), καθώς οι «πράσινοι» έτρεξαν ένα σερί 9-0 και έδειξε ότι υπάρχει κάποια… ελπίδα. Το “τριφύλλι” όμως, είχε πολλά προβλήματα στην άμυνα και άφηνε τον Ολυμπιακό να τρέξει και να σημειώνει τρίποντα.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το σκορ να γίνει (60-40) μέσα σε τρία λεπτά και έτσι το μικρό σερί εξανεμίστηκε. Οι φιλοξενούμενοι έδειχναν κουρασμένοι και δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν και πλέον ο μόνος στόχος ήταν να ηττηθεί αξιοπρεπώς και να πάει στο ΟΑΚΑ και να κάνει το 2-1, καθώς η περίπτωση νίκη είχε απλά εξανεμισθεί.

Τα πράγματα είχαν γίνει εφιαλτικά για τους παίκτες του Φραγκίσκου Αλβέρτη. Στο 28′ το σκορ είχε φτάσει στους 21 (65-44), καθώς δεν έκανε τα βασικά στην άμυνα και επέτρεπε στον Ολυμπιακό να σκοράρει με κάθε πιθανό τρόπο και έτσι το τρίτο δεκάλεπτο έληξε με το σκορ στο (67-46).

Με ένα 8-4 ξεκίνησε ο Ολυμπιακός την τελευταία περίοδο και κρατούσε με ευκολία τη διαφορά πάνω από τους 20 (75-50), καθώς ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να ακολουθήσει. Ο Αλβέρτης έκανε αλλαγές, αλλά δεν του έβγαινε τίποτα και έδειχνε να τα είχε χάσει τελείως, καθώς δεν είχε λειτουργήσει τίποτα σε όλο το παιχνίδι.

Έτσι το σκορ στο 35′ έφτασε στο +25 (82-57), και έδειξε ότι δεν μπορεί να βρει ρυθμό όταν το σκορ είναι σε υψηλά επίπεδα. Ο μόνος που προσπαθούσε ήταν ο Μαυροκεφαλίδης, αλλά ήταν απελπιστικά μόνος του, διότι κανένας δεν μπορούσε να τον βοηθήσει. Έτσι ο Ολυμπιακός πήρε μια εύκολη νίκη με (89-64) και έκανε το 1-1.

Τα δεκάλεπτα: 29-12, 48-29, 67-46, 89-64

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουει 10(2), Σερμαντίνι 3, Ντάνστον 12, Σπανούλης 12(2), Περπέρογλου 5(1), Παπαπέτρου, Σλούκας 5(1), Κόλλινς 2, Σίμονς 3(1), Λοτζέσκι 8(2), Πρίντεζης 18(2), Μάντζαρης 11(3)

Παναθηναϊκός (Αλβέρτης): Χαραλαμπόπουλος, Μπράμος 4, Κάρι 3(1), Φώτσης 8, Ούκιτς 2, Λάσμε 4, Μαυροκεφαλίδης 17, Διαμαντίδης 12(2), Παππάς, Γιάνκοβιτς 4, Ματσιούλις 8(1), Ράιτ 2.

Πάνος Καραουλάνης

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.