ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Αλαφούζος: “Κανένα θέμα με Δημήτρη Γιαννακόπουλο”

Για όλους και για όλα μίλησε ο Γιάννης Αλαφούζος στο ιντερνετικό ραδιόφωνο, των οργανωμένων οπαδών του Παναθηναϊκού. Τόνισε πως δεν υπάρχει κανένα θέμα με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ενώ για άλλη μια φορά κάρφωσε τον Ολυμπιακό, που χρησιμοποιεί σαν μέσο τη βία.

Αλαφούζος:

Ο Γιάννης Αλαφούζος, έδωσε συνέντευξη στο ραδιόφωνο των οργανωμένων οπαδών του Παναθηναϊκού και μίλησε για όλα όσα απασχολούν το σύλλογο. Παράλληλα αναφέρθηκε και στη συνεργασία που έχει με τον ισχυρό άντρα της ΚΑΕ, Δημήτρη Γιαννακόπουλο και τόνισε πως αυτά που τους συνδέουν είναι περισσότερα απ’ αυτά που τους χωρίζουν.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στους οργανωμένους:

«Από την αρχή το πλάνο μας ήταν να φτιάξουμε μια δεμένη ομάδα με καλούς ποδοσφαιριστές και τα πήγαμε καλά. Η ομάδα άλλαξε επίπεδο σε σχέση με πέρυσι και πλέον οι απαιτήσεις είναι μεγαλύτερες για τη νέα χρονιά. Σίγουρα ο Παναθηναϊκός πρέπει πάντα να κερδίζει και οτιδήποτε άλλο είναι αποτυχία».

Για τις ακαδημίες:

«Έχουμε νέα παιδιά από την ακαδημία. Είναι 2-3 παιδιά που θα εμφανιστούν όπως ο Δώνης και άλλα παιδιά. Δεν σημαίνει ότι θα παίξουν αμέσως αλλά σιγά-σιγά θα πάρουν ευκαιρίες. Εννιά παιδιά έγιναν επαγγελματίες, φαντάζομαι από εκείνους 2-3 θα είναι στην πρώτη ομάδα».

Για αυτό διήρκησε… 25 λεπτά η ανάπαυλα στο Άρης-ΑΕΚ
Για αυτό διήρκησε… 25 λεπτά η ανάπαυλα στο Άρης-ΑΕΚ 3.059 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για τους στόχους της ομάδας:

«Θέλουμε πρωτάθλημα και κύπελλο παρόλο που είναι δύσκολο. Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος μας. Βέβαια επειδή φέτος πήραμε το κύπελλο δεν είναι δεδομένο. Υπάρχει ένα ολόκληρο σύστημα που είναι απέναντι».

Για τις μεταγραφές:

«Είναι σίγουρο ότι θα γίνουν δύο τρεις μεταγραφές. Ίσως πρέπει να ενισχυθούμε στην μεσαία γραμμή, η επίθεση είναι φτιαγμένη. Από κει και πέρα θα δούμε αν πουλήσουμε κάποιον παίκτη και πρόθεση μας είναι να τους κρατήσουμε όλους. Δεν υπάρχει περίπτωση να πουλήσουμε τον Μπεργκ. Στην άμυνα θα γίνουν δύο μεταγραφές εκτός αν αποχωρήσει κάποιος . Από κει και πέρα δεν θέλουμε να γεμίσουμε  την ομάδα με ξένους και θέλουμε να στηρίξουμε τους νεαρούς. Του Μπούρμπου δεν είναι τελειωμένο αλλά τον θέλουμε. Για τον Καραγκούνη είναι θέμα της τεχνικής ηγεσίας. Εγώ είχα διαφωνία μαζί του για το θέμα του Νταμπίζα και για αυτό δεν είμαι ο πιο κατάλληλος άνθρωπος να μιλήσω».

Για το μπάτζετ: 

«Το μπάτζετ θα είναι λίγο αυξημένο ίσως 10 με 20%. Το όνειρο μας είναι το Τσάμπιονς Λιγκ. Αν μπούμε  στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, σταματάμε να έχουμε οικονομικό  πρόβλημα. Ξέρουμε πως είναι δύσκολο αλλά θα προσπαθήσουμε για αυτό. Από του χρόνου θα έχουμε πλεόνασμα. Κάτι που σημαίνει ότι θα μπορούμε να αυξήσουμε το μπάτζετ, εφόσον μπούμε στους ομίλους».

Για τις ανανεώσεις:

«Ο Σίλντενφελντ είναι σε καλό δρόμο, αλλά δεν ξέρουμε αν θα μείνει ο Αμπέντ. Θα έλεγα ότι ήταν ατυχείς, οι δηλώσεις του Πράνιτς που αναφέρθηκε σε χρήματα και στο συμβόλαιό του».

Για τον Βγενόπουλο: 

«Ο κύριος Βγενόπουλος εξακολουθεί και στηρίζει τον Παναθηναϊκό αλλά έχει τα δικά του τρεξίματα, και πλέον δεν ασχολείται ενεργά. Δεν έχω ακούσει κάτι πως κάποιος θα βάλει ως μέτοχος. Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να είναι αυτάρκης».

Για το γηπεδικό:

«Είμαι αντίθετος με την Διπλή ανάπλαση αφού ο Βοτανικός δεν είναι κατάλληλος για γήπεδο και θέλω να μείνουμε στη Λεωφόρο. Αν πάμε καλά και αλλάξουν τα οικονομικά δεδομένα μπορούμε να μεγαλώσουμε το γήπεδο. Μίλησα με την ΟΥΕΦΑ και περιμένουμε να έρθουν να δουν το γήπεδο. Ίσως χρειαστεί ένας επιπλέον χώρος για τους δημοσιογράφους. Αν μεγαλώσει το γήπεδο, θα έρθουν περισσότερα χρήματα και για τον Ερασιτέχνη».

Για το προπονητικό κέντρο: 

«Προχωράμε και από μέρα σε μέρα θα ξεκινήσουν τα πρώτα έργα και θέλουμε να ολοκληρωθούν σε ένα χρόνο. Κάνουμε έργα συνέχεια και ήδη γίνονται επισκευές στο γυμναστήριο και σε ένα χώρο για φυσιοθεραπεία».

Για τα επεισόδια με τον ΠΑΟΚ:

«Το λάθος ήταν δικό μου, γιατί ήμασταν πιο καλοπροαίρετοι με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Ήρθαν προκάλεσαν και ήταν αναπόφευκτο αυτό που έγινε. Όλα αυτά μας στοίχισαν».

Για μουσείο: 

«Για αυτό το θέμα υπάρχει ένα σχέδιο να υπάρχει ένα μπαλκόνι πάνω από την “θύρα 7”, όπου θα είναι και ένα μικρό μουσείο».

Για τον Ολυμπιακό και την αστυνομία:

«Ο Ολυμπιακός χρησιμοποιεί την βία σαν μέσο, είναι πιο επιθετικοί αλλά δεν έκαναν το παραμικρό στο Καραϊσκάκη. Θέλω να πω, πως η αστυνομία μας προστάτευσε. Εμείς προσπαθούμε να υπάρχει διάλογος με την αστυνομία, για να βελτιωθεί η κατάσταση. Πάντως η αστυνομία κάνει επιλεκτικά την δουλειά της σε ορισμένες περιπτώσεις».

Για τις δηλώσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου: 

«Καταλαβαίνω ότι ήταν εκτός εαυτού και είπε μια κουβέντα παραπάνω. Σαν πρόεδρος της ΠΑΕ είμαι αρωγός και στέκομαι δίπλα. Φιλικά αισθήματα έχουμε απέναντι στην ΚΑΕ.Όταν άκουσα τις δηλώσεις του κ. Γιαννακόπουλου, τις βρήκα διασκεδαστικές. Ούτε θύμωσα ούτε τίποτα. Αυτά που μας συνδέουν είναι περισσότερα απ’ αυτά που μας χωρίζουν. Και με τον Ερασιτέχνη έχουμε πολύ καλή επαφή.Όταν λέγεται μια κουβέντα μετά το τέλος ενός αγώνα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη όλα και οι συνθήκες».

Σε ερώτηση για το αν εν μέρει είχε δίκιο:

«Ναι, βεβαίως. Αυτά που έλεγε η Live Sport  είναι τελείως λάθος».

Για το αν βοηθήσει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος την ΠΑΕ:

«Ελπίζω πάντοτε ότι ο κύριος Γιαννακόπουλος, όποτε έχει την δυνατότητα και την διάθεση θα βοηθήσει οικονομικά την ΠΑΕ».

Για τη σχέση του με το μπάσκετ:

«Είχα πάει μια δύο φορές στον Τάφο του Ινδού παλιότερα. Πολλές φορές ήθελα να έρθω αλλά δεν έτυχε. Ο φόρτος δουλειάς είναι μεγάλος και δεν έχω χρόνο».

Για τον Σπάθα: 

«Μην μου μιλάτε για τον Σπάθα. Δεν πρέπει να ξανασφυρίξει ποτέ. Υπάρχουν πάρα πολλά στοιχεία εις βάρος του. Ήταν πάρα πολύ προκλητική η διαιτησία».

Για την εντός έδρας  ήττα από τον Ολυμπιακό:

«Θα πρέπει να τρελάναμε τους ολυμπιακούς όταν χειροκροτάγαμε ενώ χάσαμε»

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.