ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Λάσμε: “Οδηγός μας η εμφάνιση στο ΣΕΦ”

Ο Στεφάν Λάσμε με δηλώσεις του στην "Sportday", έδωσε το στίγμα του, ενόψει του τελικού της Τετάρτης (04/06 19:45), σχετικά με την απόδοση που πρέπει να έχει η ομάδα, ενώ τόνισε πως ούτε αυτός αλλά ούτε και οι συμπαίκτες του, επηρεάστηκαν από την ατμόσφαιρα του ΣΕΦ.

Λάσμε:

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γκαμπονέζου σέντερ στην εφημερίδα Sportday:

Για τη νίκη στο ΣΕΦ: 

«Δεν υπήρχε αύριο για εμάς σε αυτό το παιχνίδι. Θέλαμε όσο τίποτε άλλο να νικήσουμε. Δεν ήμασταν ο εαυτός μας στο ΟΑΚΑ. Προσθέσαμε πίεση σε εμάς και στην ομάδα καθώς βρεθήκαμε με την πλάτη στον τοίχο. Ωστόσο κάναμε τα πάντα. Βάλαμε τα κορμιά μας στη φωτιά και πήραμε αυτό που χάσαμε στο γήπεδό μας. Το πλεονέκτημα. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια και ιδιαίτερα ο Βλάντο (σ.σ.: Γιάνκοβιτς) ο οποίος προσέφερε αστείρευτη ενέργεια. Μας έδωσε την ώθηση ώστε να πάρουμε διαφορά στο παιχνίδι. Όλη η ομάδα έδειξε χαρακτήρα και μαχητικότητα και σε συνδυασμό με την άμυνά μας, πήραμε μια σπουδαία νίκη».

Για τι έκανε τη διαφορά:

«Θεωρώ ότι σε σχέση με τον Ολυμπιακό παίξαμε πιο ομαδικά. Είχαμε συγκέντρωση, διάρκεια, δεν κάναμε πολλά αβίαστα λάθη. Ξέραμε πως θα αντιδράσουν οι αντίπαλοί μας. Πως θα παρουσιαστούν στο γήπεδό τους με στόχο να κατακτήσουν τον τίτλο. Είχαμε περισσότερη διάρκεια και αυτό ήταν το κλειδί. Ο Ολυμπιακός ήρθε στο γήπεδό μας και μας νίκησε, αλλά στόχος μας ήταν να διαχειριστούμε σωστά αυτή την κατάσταση, τα συναισθήματά μας και να είμαστε ήρεμοι. Είχαμε καρδιά, παλέψαμε, δώσαμε τη μάχη μας και κυρίως ήμασταν μια γροθιά».

Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!»
Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!» 45.016 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για την ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ: 

«Ειλικρινά δεν με ένοιαζε ο θόρυβος. Το μόνο που με ενδιέφερε ήταν να βοηθήσω την ομάδα μου να νικήσει και τίποτα παραπάνω. Σημασία έχει να μην παρασύρεσαι από όσα ακούς».

Για το πώς πέρασαν οι μέρες μεταξύ τρίτου και τέταρτου τελικού:

«Πάντα παίζει ρόλο η προετοιμασία. Εκτός από τις τακτικές και τις δυνατές προπονήσεις, το πιο σημαντικό είναι ότι μείναμε ενωμένοι μετά την ήττα στο γήπεδό μας. Τις τελευταίες μέρες δουλέψαμε σκληρά, βγάλαμε πάθος, αλλά μιλήσαμε αρκετά. Κάναμε την αυτοκριτική μας. Τόσο καιρό στην ομάδα δεν έχουμε μιλήσει τόσο πολύ για ένα παιχνίδι. Και ήταν σημαντικό αυτό διότι καταλάβαμε τα λάθη μας. Είδαμε και αρκετό βίντεο και έτσι διορθώσαμε τα κακώς κείμενα, αλλά το πιο σημαντικό ήταν το ψυχολογικό κομμάτι. Ότι μπορούμε».

Για τις ψυχολογικές «ντόπες» από τον κόσμο: 

«Δεν βαριέμαι ποτέ να μιλάω για εκείνους. Οι οπαδοί μας πάντα δίνουν ενέργεια. Όπου και να παίξουμε, πάντα τους νιώθουμε. Αυτό που έκαναν στην προπόνηση ήταν απίστευτο. Μας έδωσε φτερά. Το είχαν κάνει και τον Δεκέμβρη, πριν τον αγώνα Κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό. Είναι οι καλύτεροι και το αποδεικνύουν συνέχεια. Αγαπούν την ομάδα. Είναι απερίγραπτο συναίσθημα να έρχονται άνθρωποι, να σε πιάνουν και να σου λένε ότι σε πιστεύουμε, ότι είμαστε μαζί σας. Μας έδωσε ώθηση και είπαμε ότι πάμε να μπούμε στο παρκέ, να πολεμήσουμε και γι’ αυτούς γιατί το αξίζουν. Άλλωστε γι’ αυτόν τον κόσμο παλεύουμε».

Για τον τελικό της Τετάρτης: 

«Οδηγός μας θα είναι η εμφάνιση στο ΣΕΦ. Συγκέντρωση, άμυνα για 40 λεπτά, να τηρήσουμε το πλάνο μας κατά γράμμα και φυσικά να παλέψουμε».

Για τη συνεργασία με τον Διαμαντίδη:

«Δεν ξέρω πώς βγαίνει αυτό. Τι να πούμε. Ο Διαμαντίδης είναι ο αρχηγός μας. Έχει απίστευτη ενέργεια και μετά από τόσους μήνες, επικοινωνούμε με τα μάτια. Υπάρχει τυφλή εμπιστοσύνη μεταξύ μας και νιώθω πολύ τυχερός. Ο Διαμαντίδης μάς έχει βγάλει ουκ ολίγες φορές από τη δύσκολη θέση».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...