ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

«Ξεχωριστός και μοναδικός ο Παναθηναϊκός»

Μια χρονιά που δεν θα ξεχάσουν ποτέ στη ζωή τους αποτέλεσε η φετινή για τους Ζακ Ράιτ και Ραμέλ Κάρι, οι οποίοι πανηγύρισαν το νταμπλ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

«Ξεχωριστός και μοναδικός ο Παναθηναϊκός»

Οι δύο άσοι του «τριφυλλιού» μίλησαν στην «Sport Day» για το ιδανικό φινάλε μιας περίεργης σεζόν, τονίζοντας πως στους τελικούς μίλησε η καρδιά του πρωταθλητή.

Αναλυτικά όσα είπαν ο Ραμέλ Κάρι και ο Ζακ Ράιτ:

Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος:

Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν!
Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν! 48.031 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ραμέλ Κάρι: «Κάθε δευτερόλεπτο που περνούσε, ένιωθα ότι ο τίτλος κοντοζυγώνει. Ήταν κάτι απίστευτο μόλις ολοκληρώθηκε το ματς. Πραγματικά ήταν μια δύσκολη σειρά γεμάτη χαρές και λύπες, αλλά το θέμα είναι ότι ξέραμε πως να διαχειριστούμε τα συναισθήματά μας, γιατί η ομάδα διαθέτει έμπειρους παίκτες. Κάναμε δύο μεγάλες νίκες και έγινε η ανατροπή που μας έδωσε το πρωτάθλημα. Σίγουρα η κατάκτηση του τίτλου ήταν πιο δύσκολη από ότι πέρυσι και για αυτό είναι και πιο γλυκιά».

Ζακ Ράιτ: «Το χάρηκα με την ψυχή μου. Όταν ήρθα στην ομάδα είπα ότι ένας από τους στόχους μου είναι να κατακτήσω το πρωτάθλημα. Άλλωστε ο Παναθηναϊκός γνωρίζει καλά να γεμίζει την ήδη πλούσια τροπαιοθήκη του. Είχαμε ως στόχο λοιπόν να πάμε όσο το δυνατόν πιο μακριά στην Ευρωλίγκα. Φτάσαμε μέχρι και το Top 8, αλλά δεν τα καταφέραμε. Πεισμώσαμε και είπαμε δεν πρέπει να χάσουμε το πρωτάθλημα. Αυτό το είπαμε ακόμα και όταν χάσαμε στην έδρα μας από τον Ολυμπιακό».

Ποιο ήταν το «κλειδί» για τον τίτλο:

Ραμέλ Κάρι: ««Η καρδιά του πρωταθλητή. Αυτή μας έδωσε τη δύναμη ώστε να μην το βάλουμε κάτω και να πιστέψουμε ακόμα και στο 2-1 ότι μπορούμε να νικήσουμε στο σπίτι του Ολυμπιακού και μετά να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα στο σπίτι μας μαζί με τον κόσμο».

Ζακ Ράιτ: «Το φινάλε ήταν γλυκό. Μπήκαμε στην δύσκολη θέση και θέλαμε να το αποφύγουμε. Βάλαμε το κεφάλι κάτω, δουλέψαμε αρκετά, μιλήσαμε, μείναμε ενωμένοι ενώ και ο κόσμος μας βοήθησε αρκετά. Η σειρά ήταν δύσκολη. Γεμάτη ανατροπές, αλλά είπαμε την τελευταία κουβέντα».

Για τη συμβολή του κόσμου:

Ραμέλ Κάρι: «Είναι τρελοί με την ομάδα. Ήρθαν πριν το τέταρτο παιχνίδι στην προπόνηση και μας έδωσαν κουράγιο, μας είπαν να δουλέψουμε σκληρά, να τα δώσουμε όλα και θα είναι στο πλευρό μας. Αυτή η κίνηση μας έδωσε ένα έξτρα κίνητρο. Για αυτό είναι ξεχωριστοί και μοναδικοί και για αυτό είναι ξεχωριστός και μοναδικός ο Παναθηναϊκός».

Ζακ Ράιτ: «Δώσαμε μεγάλη χαρά στον κόσμο μας. Ένα «δώρο» για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε όλη την χρονιά, ακόμα και στις δύσκολες στιγμές».

Για το μέλλον:

Ραμέλ Κάρι: «Είναι ακόμα νωρίς να πούμε κάτι, αλλά πάντα κοιτάς το επόμενο βήμα και αυτό δεν είναι άλλο από το τριπλ κράουν».

Ζακ Ράιτ: «Δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσω τα όσα έχω ζήσει με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Ήταν τέσσερις μήνες πραγματικά απίστευτοι που θα μείνουν χαραγμένοι στη μνήμη μου. Όπου και να παίζω πάντα ο Παναθηναϊκός θα είναι στην καρδιά μου γιατί αυτό που ένιωσα δεν περιγράφεται με λόγια. Φυσικά θέλω να μείνω και του χρόνου στον Παναθηναϊκό. Ποιος άλλωστε δεν θέλει να συνεχίζει να αγωνίζεται σε μια ομάδα που πρωταγωνιστεί σε Ελλάδα και Ευρώπη; Ωστόσο αυτό που σκέφτομαι τώρα είναι να επιστρέψω στις ΗΠΑ και να ξεκουραστώ. Να ηρεμήσω μαζί με την οικογένειά μου και να απολαύσω τις μέρες των διακοπών. Φυσικά θα δουλέψω αρκετά για να βελτιωθώ και να είμαι έτοιμος για τη νέα χρονιά».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.