ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

«Ήταν δύσκολα για μένα»

Ο Ρόκο Ούκιτς, πραγματοποίησε έναν πολύ καλό 5ο τελικό βοηθώντας τον Παναθηναϊκό να φτάσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, ωστόσο η σεζόν δεν ήταν εύκολη για αυτόν, λόγω του τραυματισμού του στους αχίλλειους.

 «Ήταν δύσκολα για μένα»

Ο Κροάτης γκαρντ του «τριφυλλιού» μίλησε στο eurohoops για τη σεζόν που τελείωσε, τονίζοντας ότι δεν ήξερε τι να περιμένει από τον εαυτό του, κάθε φορά που αγωνιζόταν, ωστόσο δεν έκρυψε τη χαρά του για το δεύτερο συνεχόμενο νταμπλ με τους «πράσινους».

Αναλυτικά:

«Τα αποτελέσματα αυτή τη χρονιά ήταν τα ίδια με πέρυσι, αλλά για μένα προσωπικά ήταν πολύ πιο δύσκολα. Έπαιξα με πολλές αντιξοότητες όλη τη χρονιά και δεν ήταν εύκολο για μένα να παίζω σε διαφορετικούς ρόλους και σε διαφορετικά χρονικά σημεία.

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 16.857 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δεν ήξερα ποτέ τι να περιμένω από τον εαυτό μου. Δεν έπαιξα όπως πολλοί θα περίμεναν, αλλά στο τέλος της διαδρομής και με δυο τίτλους που κατακτήσαμε, δεν υπάρχει λόγος να το σκέφτομαι πια.

Πόσο δύσκολο ήταν για σένα να αγωνίζεσαι χωρίς προπόνηση ουσιαστικά;

«Ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα για μένα. Είμαι ένας παίκτης που αγωνίζεται με τέτοιον τρόπο όπου δεν μπορώ να αποδώσω χωρίς καλή προπόνηση. Βασίζομαι στα αθλητικά μου προσόντα πολύ. Και αν αυτά δεν είναι καλά, το παιχνίδι μου γίνεται διαφορετικό.

Ένας διαφορετικού τύπου παίκτης αν αντιμετώπιζε το ίδιο πρόβλημα με μένα, δεν θα υπέφερε όσο εγώ. Υπέφερα πολύ είναι η αλήθεια και πλέον εύχομαι να γίνω καλά, όπως ήμουν πριν το Eurobasket, έτσι όπως έπαιζα σε όλη μου την καριέρα.

Για το Μουντομπάσκετ:

«Πρέπει αν ξεκουραστώ. Αν παίξω δεν θα καταφέρω να γίνω 100% καλά. Η υγεία μου είναι μόνο στο μυαλό μου αυτή τη στιγμή. Θέλω να δω πως θα αντιδράσουν οι αχίλλειοι μου μετά από έξι εβδομάδες διακοπών και μετά από τις θεραπείες που θα κάνω. Έχω ήδη προγραμματίσει κάποια θεραπεία, θα το σκεφτώ πότε θα παίξω.

Για τους τελικούς με τον Ολυμπιακό:

«Ήταν μια δύσκολη σειρά, ιδιαίτερα πνευματικά. Δύο μεγάλες ομάδες έπαιξαν. Προσπαθήσαμε για το καλύτερο, ειδικά στο 4ο παιχνίδι. Αλλάξαμε σε αυτό το ματς το μομέντουμ της σειράς. Τελικά νομίζω ότι το αξίζαμε να κερδίσουμε τον τίτλο.

Γνωρίζαμε ότι μετά τη νίκη στο ΣΕΦ, ότι είχαμε και πάλι το πλεονέκτημα έδρας. Ξέραμε ότι όποια ομάδα θα κρατούσε τελικά το πλεονέκτημα έδρας, θα είχε το αβαντάζ. Είναι πάντως εκπληκτικό το ότι από το 1-2, καταφέραμε να κάνουμε δυο σερί νίκες και να πάρουμε τον τίτλο.

Το γεγονός ότι ξεκινήσαμε τόσο καλά στον 5ο τελικό, αποκτώντας σημαντικό προβάδισμα ήταν το κλειδί. Αυτό ήταν και το πλεονέκτημα του να έχεις την έδρα, αυτό που απωλέσαμε στο 3ο παιχνίδι».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.