ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

«Το νταμπλ μου δίνει κίνητρο για περισσότερη δουλειά»

Ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς σε συνέντευξη του στην «Πράσινη» μίλησε για την πρώτη του χρονιά στον Παναθηναϊκό, την κατάκτηση του νταμπλ, ενώ αναφέρθηκε και στην δική του εμφάνιση μέσα στο ΣΕΦ, στον 4ο τελικό.

«Το νταμπλ μου δίνει κίνητρο για περισσότερη δουλειά»

Παράλληλα ο «Βλάντο», μίλησε για την επόμενη χρονιά, τονίζοντας πως η κατάκτηση του νταμπλ, του δίνει κίνητρο για ακόμα περισσότερη και πιο σκληρή δουλειά. Τι είπε και για την Εθνική ομάδα, ενόψει του Μουντομπάσκετ στην Ισπανία.

Αναλυτικά όσα είπε ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς στην «Πράσινη»:

Πρώτο πρωτάθλημα και οι πρώτοι τίτλοι για σένα σε επαγγελματικό επίπεδο; Πες μας για τα συναισθήματα και τις σκέψεις που έκανες τη στιγμή της απονομής;

Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!»
Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!» 39.923 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

«Τη στιγμή της απονομής πέρασαν διάφορα πράγματα από το μυαλό μου. Ήταν πρωτόγνωρο αυτό το οποίο έζησα καθώς δεν έχω νιώσει έτσι ξανά σε συλλογικό επίπεδο. Πολύ όμορφα συναισθήματα και βέβαια μια μικρή δικαίωση για τις προσπάθειες που έκανε η ομάδα. Αυτό το νταμπλ μου δίνει κίνητρο γι’ ακόμα περισσότερη δουλειά».

Στο Ηράκλειο έπαιξες τον πρώτο σου τελικό για το Κύπελλο και λίγους μήνες αργότερα για το πρωτάθλημα. Ποιες ήταν οι διαφορές των συναισθημάτων και όσων σκεφτόσουν;

«Στο Κύπελλο παίξαμε με μια ομάδα που όπως φάνηκε στο παρκέ ήταν πιο αδύναμη από εμάς και το κρίσιμο ματς ήταν ο ημιτελικός όπου τα καταφέραμε κόντρα στον Ολυμπιακό. Αυτό ήταν ένα ματς, προετοιμάζεσαι σωστά και τελειώνει εκεί. Αντίθετα, το πρωτάθλημα είναι μία σειρά αγώνων κάθε ματς είναι ξεχωριστό κι εξίσου κρίσιμο».

Μετά το break του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, πέρασε από το μυαλό σου η σκέψη πως όλα τελείωσαν;

«Όχι πως όλα τελείωσαν αλλά σκέφτηκα πως έχουμε μπροστά μας ένα βουνό να σκαρφαλώσουμε. Η αποστολή μας έγινε πιο δύσκολη αλλά οι προσωπικότητες που έχουμε στην ομάδα όπως ο Δημήτρης Διαμαντίδης και ο Αντώνης Φώτσης μας βοήθησαν να πάμε με αυτοπεποίθηση στον τέταρτο τελικό. Μαζί με τον κόσμο μας φυσικά που στάθηκε δίπλα μας. Ήταν ένας συνδυασμός πραγμάτων που μας έκανε να το πιστέψουμε και να τα δώσουμε όλα στο παρκέ».

Έζησες για πρώτη φορά στον Παναθηναϊκό τη στήριξη του κόσμου, ειδικά με όσα ακολούθησαν την ήττα στον τρίτο τελικό. Πόσο ρόλο έπαιξε στην ψυχολογία σας πριν από το τέταρτο ματς στο ΣΕΦ;

«Είναι πολύ ενθαρρυντικό για τους παίκτες να βλέπουν πως ο κόσμος τους εμπιστεύεται, ειδικά στις δύσκολες στιγμές όπως έγινε πριν από τον τέταρτο τελικό. Είναι βασικό να υπάρχει τέτοιο δέσιμο ομάδας και κόσμου καθώς αυτό το σύνολο σε κάνει καλύτερο. Μόνο και μόνο η παρουσία τους στο ΟΑΚΑ πριν από την προπόνηση και στο ξενοδοχείο ήταν κομβική, ώστε να παλέψουμε για το break».

Ήταν ένα μάθημα αυτό το παιχνίδι και συγκεκριμένα ο τρόπος που αντέδρασε η ομάδα, την ώρα που ο Ολυμπιακός είχε ετοιμάσει φιέστα;

«Ήταν μεγάλο μάθημα είναι αλήθεια. Όλα τελειώνουν μόλις κάνεις τις νίκες που απαιτούνται και σε μία σειρά αγώνων δεν πρέπει να επηρεάζεσαι έντονα από συναισθήματα που σου χαλάνε τη συγκέντρωση αφού κάθε ματς είναι ξεχωριστό».

Ο Παναθηναϊκός πηγαίνει στο ΣΕΦ με την πλάτη στον τοίχο κι εκεί κάνεις το καλύτερό σου παιχνίδι. Τι άλλαξε μέσα σου; Σκεφτόσουν για καιρό πως πρέπει να κάνεις ένα μεγάλο ματς;

«Δεν το σκεφτόμουν καιρό. Προσπαθώ πάντα να κάνω σωστά τη δουλειά μου. Με εμπιστεύτηκε ο κόουτς και μπήκα να κάνω το καλύτερο που μπορούσα. Η πίεση με έκανε να παίξω πιο ελεύθερα και είμαι χαρούμενος από τη στιγμή που η ομάδα κατάφερε να πάρει αυτό το οποίο ήθελε σ’ εκείνο το παιχνίδι».

Αυτή ήταν η πρώτη σου σεζόν στο υψηλότερο επίπεδο. Ήταν όπως την είχες φανταστεί πέρσι το καλοκαίρι;

«Να σου πω την αλήθεια ήταν όπως την είχα φανταστεί από άποψη τίτλων και εμπειριών. Αλλά σε προσωπικό επίπεδο ήθελα να προσφέρω κάτι παραπάνω. Να βοηθήσω περισσότερο την ομάδα μου».

Αισθάνεσαι πως θα μπορούσες να πάρεις κι άλλες ευκαιρίες;

«Σίγουρα μπορούσα και γι’ αυτό προσπάθησα αλλά σημασία έχει η επιτυχία της ομάδας. Πρέπει να είσαι έτοιμος όταν σου ζητηθεί, να μπεις και να τα δώσεις όλα στο γήπεδο. Εγώ αυτό προσπαθώ, είτε παίζω 10”, είτε παίζω δέκα λεπτά παλεύω για την ομάδα μου. Πάνω απ’ όλα είναι ο Παναθηναϊκός».

Μετά από το πρώτο σου νταμπλ, ανοίγει η όρεξη και γι’ άλλους τίτλους;

«Ναι, αυτό είναι αλήθεια. Ανοίγει η όρεξη για τίτλους αλλά μεγαλώνει και η διάθεση για δουλειά, γι’ ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια, ώστε να γίνω καλύτερος. Στόχος είναι να προετοιμαστούμε καλά και τη νέα σεζόν να είμαστε καλύτεροι».

Τι περιμένεις εσύ από τη νέα σεζόν και τι να περιμένει ο κόσμος από εσένα;

«Περιμένω τη στήριξη του κόσμου ξανά όπως κάνει όλα τα χρόνια και τόσο εγώ όσο και η ομάδα θα είμαστε όσο καλύτεροι και όσο πιο σκληροί μπορούμε για να είμαστε έτοιμοι να πετύχουμε τους στόχους μας. Θα προσπαθήσω να βελτιωθώ ακόμα περισσότερο. Έχω στόχους και ανυπομονώ για τις προκλήσεις της νέας χρονιάς και να βρεθώ μαζί με την ομάδα μου».

Τις τελευταίες ημέρες γίνεται λόγος για την ελληνοποίηση που θα κάνει ο Παναθηναϊκός από την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Πώς σου ακούγεται αυτό το πλάνο;

«Για μένα είναι κομβικής σημασίας οι παίκτες που βρίσκονται στον Παναθηναϊκό να δίνουν τα πάντα για την ομάδα και τη φανέλα που φοράνε, σε κάθε παιχνίδι. Ειδικά παιδιά όπως εγώ και ο Νίκος (σ.σ. Παππάς) έχουμε δίψα για να κατακτήσουμε τίτλους και να συνεχίσουμε τις επιτυχίες για την ομάδα μας. Είναι μια πολύ καλή κίνηση που θα βοηθήσει και ένας ελληνικός Παναθηναϊκός θα είναι ελκυστικός και για τον κόσμο. Το βασικό είναι να… πεθαίνουν οι παίκτες για την ομάδα και αυτό νομίζω πως θα είναι το χαρακτηριστικό μας τη νέα σεζόν. Όλα τα παιδιά θα δουλέψουμε σκληρά για να ακολουθήσουμε το πλάνο του προπονητή μας».

Ποιο είναι το μεγαλύτερο μάθημα που πήρες μέσα στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού;

«Ο Παναθηναϊκός είναι μια πραγματική οικογένεια. Το άκουγα, το διάβαζα και είμαι τυχερός που το έζησα και θα συνεχίσω να το ζω. Ο ένας στηρίζει τον άλλον. Είναι πολύ σημαντικό να μπορείς να εμπιστευτείς τον συμπαίκτης σου και σίγουρα παίζει τον μεγαλύτερο ρόλο για να φτάσεις στην επιτυχία».

Για την Εθνική ομάδα ανέφερε σχετικά:

«Όποιος κι αν είναι στην Εθνική ομάδα πρέπει να δώσει μεγάλη προσοχή σε αυτή τη διοργάνωση. Θα είμαστε σε ακόμα ένα μεγάλο ραντεβού και πρέπει να παλέψουμε για το καλύτερο στο Μουντομπάσκετ. Να δείξουμε ότι το ελληνικό μπάσκετ και η Εθνική ομάδα αξίζει να είναι ψηλά. Είναι πολύ σημαντικό και νομίζω πως όλα τα παιδιά που θα βρεθούν εκεί θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Μακάρι να είμαι κι εγώ μαζί με την ομάδα».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...