ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Σωκράτη εμείς σε ευχαριστούμε!

Αφήστε τη γκρίνια και απολαύστε τη στιγμή! Η Εθνική Ελλάδος, νίκησε την ατυχία της, τη μικροψυχία πολλών και βρέθηκε στις «16» καλύτερες ομάδες του κόσμου, απλά καθαρά και ξάστερα! Γράφει η Ρούλα Στεφανάκη.

Σωκράτη εμείς σε ευχαριστούμε!

Με τον Κονέ να αποχωρεί με το… καλημέρα λόγω τραυματισμού και στη συνέχεια να τον ακολουθεί ο Καρνέζης, με τις χαμένες ευκαιρίες να προκαλούν νευρικό κλονισμό (λέγε με δοκάρι), το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πήρε το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση, γράφοντας με πέναλτι το τελικό στις καθυστερήσεις. Όχι δε θα ασχοληθώ αν ήταν ή δεν ήταν πέναλτι.

Της άξιζε η πρόκριση και την πήρε δίκαια, στέλνοντας στα ουράνια μια ολόκληρη χώρα. Όπως είχε κάνει το 2004, όπως έκανε δέκα χρόνια μετά. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην συζητάει από χθες τα ξημερώματα για τον άθλο της Εθνικής. Στους δρόμους, στους διαδρόμους, στα ραδιόφωνα.

Ακόμη και όσοι-όσες βγάζουν «σπυριά» με την στρογγυλή θεά παραμιλούν για το θρίαμβο της ομάδας μας. Ας μείνουμε σε αυτό και ας αφήσουμε στην άκρη, τις όποιες διαφωνίες μας και τις γκρίνιες για το ποιος πίστευε τι, πριν από την έναρξη του Μουντιάλ και ποιος αισθάνεται πιο δικαιωμένος για το αποτέλεσμα.

Παναθηναϊκός: Αναμένεται… έντονη σεισμική δραστηριότητα στο Κορωπί
Παναθηναϊκός: Αναμένεται… έντονη σεισμική δραστηριότητα στο Κορωπί 4.881 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Θα συναντήσετε πολύ ωραία του στιλ «σας τα λεγα εγώ» και τώρα τι έχετε να πείτε «κωλοτούμπες». ΟΚ. Ας μπει ένα τέλος σε όλα αυτά. Δεν προσφέρουν τίποτε περισσότερο από εντυπώσεις και μόνο. Και επειδή έχουμε μια τάση να χάνουμε την ουσία η ουσία είναι μία και χωνέψτε το.

Η ΕΛΛΑΔΑ είναι στους «16» του Μουντιάλ και της αξίζουν χίλια μπράβο. Για μένα αυτό έχει σημασία. Η Εθνική πρέπει να ενώνει. Και πιο ξεκάθαρο μήνυμα δε θα μπορούσε να στείλει ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος μέσω του στάτους που ανέβασε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook. «Παρά τα όσα ακούστηκαν, εμείς το αποδείξαμε. Τώρα, προσωπικά απαιτώ από όλους τους Έλληνες να ενωθούν σαν μια γροθιά για να συνεχίσουμε όλοι μαζί να γράφουμε ιστορία με χρυσά γράμματα. Σας ευχαριστούμε!», έγραψε ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός.

Η χαρά που σου προσφέρει η Εθνική Ομάδα σε όποιο άθλημα κι αν είναι δεν συγκρίνεται με καμιά επιτυχία σε συλλογικό επίπεδο. Δε μπορεί να μπει σε κανένα ζύγι. Είναι πάνω από συλλόγους, πάνω από επιχειρήσεις, πάνω από συμφέροντα, πάνω από οποιοδήποτε συμβόλαιο. Η φανέλα της Εθνικής είναι βαριά και για όποιον καλείται να τη φορέσει αποτελεί ύψιστη τιμή!

Γιατί τα λέω όλα αυτά; Διότι ο χθεσινός θρίαμβος ήρθε πάνω σε μια στιγμή που μαίνεται «πόλεμος» στο μπάσκετ μεταξύ ΕΟΚ και Ολυμπιακού για τη συμμετοχή των αθλητών της ερυθρόλευκης ομάδας στα επερχόμενα Ευρωμπάσκετ και Μουντομπάσετ Νέων και Ανδρών αντίστοιχα. Πάρτε το χαμπάρι!

Υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν μπαίνουν σε διαπραγμάτευση. Μιλάμε για την Εθνική Ομάδα. Εκείνη που έχει τη δύναμη να ενώσει πράσινους, κόκκινους, κίτρινους, μπλε. Και τη χαρά της διάκρισης με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν έχει κανείς δικαίωμα να τη στερήσει από κανένα Έλληνα. Πάρτε το απόφαση και δώστε ένα τέλος σε αυτή τη διαμάχη γιατί όλοι οι Έλληνες θέλουμε να βγούμε ξανά στους δρόμους και να πανηγυρίσουμε μια ακόμη μεγάλη διάκριση και στο μπάσκετ.

ΥΓ: Αλήθεια οι διεθνείς ποδοσφαιριστές είναι ασφαλισμένοι πλήρως;

Ρούλα Στεφανάκη
Ρούλα Στεφανάκη Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια ο Θεός γελάει, λέει o λαός και η Ρούλα πιστεύει ότι της ταιριάζει γάντι. Η δημοσιογραφία δεν ήταν στα σχέδιά της, ούτε γεννήθηκε με το όνειρο να γίνει δημοσιογράφος. Ααα… να τα λέμε! Στα σχέδιά της ήταν να σπουδάσει και βλέπουμε. Όπως και έγινε. Πέρασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας (ουδεμία σχέση με τη δημοσιογραφία φυσικά) πήρε και βεβαίωση ότι μπορούσε να διδάξει, όμως το συγκεκριμένο χαρτί, καταχωνιάστηκε κάπου στο αρχείο της, διότι πολύ απλά βρέθηκε στο δρόμο της το Sportime! Το μεγάλο της σχολειό της δημοσιογραφίας. Μια δεκαετία στο Sportime έκανε ρεπορτάζ μπάσκετ, ώσπου πιστεύει… το έμαθε πια το «παλιό-επάγγελμα». Στη συνέχεια εργάστηκε στο Derby, όπου βίωσε μια ακόμη ξεχωριστή εμπειρία, σύντομη μεν, αλλά πολύ ιδιαίτερη με εξαιρετικούς συναδέλφους με κάποιους εκ των οποίων εχει τη χαρά να ξανασυνεργαστεί (βλ. Γιάννη Αβραμίδη), εδώ στο Panathinaikos24. Και βέβαια δεν ξεχνάει το πέρασμά της και από το Onsports, από το οποίο επίσης έχει πολύ όμορφες στιγμές να θυμάται..

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.