ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

«Ηγέτης από τα μικρά του χρόνια»

Ο Ανδρέας Παπαεμμανουήλ, ο άνθρωπος που προπόνηση για πρώτη φορά στις εθνικές ομάδες τον Γιώργο Καραγκούνη, μίλησε γι’ αυτόν τον μεγάλο παίκτη.

«Ηγέτης από τα μικρά του χρόνια»

Ο Ανδρέας Παπαεμμανουήλ μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό NovaΣΠΟΡ FM: 

Για το πώς υποδέχτηκε τον Καραγκούνη στις εθνικές ομάδες: «Η πρώτη επαφή με τον Καραγκούνη ήταν το 1992, όταν ήμουν ομοσπονδιακός τεχνικός στην Παίδων. Εκεί γνώρισα τον Γιωργάκη, που τότε ήταν 16 χρονών. Μετά τον είχα στη Νέων και την Ελπίδων. Ήταν ένας ηγέτης από τα μικρά του χρόνια. Ήθελε να κερδίζει πάντοτε, πάντα συμβούλευε και εμψύχωνε τους συμπαίκτες του και ειλικρινά χαίρομαι γιατί έκανε μια τεράστια καριέρα. Είχε αγάπη και πάθος για την μπάλα. Το πάθος που είχε ο Δομάζος, το είχε και ο Γιώργος, γι’ αυτό κι έφτασε τόσο ψηλά».

Για το χαρακτήρα του… έφηβου Καραγκούνη: «Στην αρχή ήταν λιγάκι σκανταλιάρης. Του είχα τραβήξει κανα-δυο φορές τα αυτιά. Σε μια προπόνηση είχε φύγει χωρίς να με ρωτήσει και ήμουν έτοιμος να τον διώξω. Μετά έπεσαν πάνω μου οι συμπαίκτες του και τον κράτησα. Πήγαμε μετά σε ένα τουρνουά στην Πολωνία και βγήκαμε πρώτοι».

Για αυτό διήρκησε… 25 λεπτά η ανάπαυλα στο Άρης-ΑΕΚ
Για αυτό διήρκησε… 25 λεπτά η ανάπαυλα στο Άρης-ΑΕΚ 2.972 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για τη βοήθεια της οικογένειάς του: «Ο Γιώργος προέρχεται από μια εξαιρετική οικογένεια και πρέπει να καμαρώνουν. Ο πατέρας και η μητέρα του, τους οποίους έτυχε να γνωρίσω, του έδωσαν πολύ καλή ανατροφή και τον ενθάρρυναν. Τον βοήθησαν πάρα πολύ».

Για το αν περίμενε την εξέλιξη του Καραγκούνη: «Έκανε μεγάλη καριέρα. Για να είμαι ειλικρινής δεν περίμενα να φτάσει τόσο ψηλά, αλλά με το πάθος που είχε μπορούσε να πετύχει. Ο Γιώργος ήταν συγκινητικός».

Για τη διαφαινόμενη επιστροφή του στον Παναθηναϊκό: «Θα παίξει όσο μπορέσει και από εκεί και πέρα θα τοποθετηθεί σε κάποιο πόστο. Ασφαλώς και μπορεί να βοηθήσει αγωνιστικά. Μπορεί να είναι 37, αλλά έχει κάνει πολύ καλή ζωή, έχει δυνάμεις και τουλάχιστον για 1-2 χρόνια μπορεί να βοηθήσει».

Για το πρότυπο που αποτελεί για τους νέους: «Τα νέα παιδιά που έχουν ταλέντο πρέπει να δουλέψουν. Μόνο έτσι θα πετύχουν. Χρειάζεται σκληρή δουλειά, καλή ζωή και διάθεση. Στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να ξενυχτάς. Ο Γιώργος είναι παράδειγμα. Ήταν πάντα μετρημένος σε όλα του».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.