ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

Συνεργασία με Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο

Μια σημαντική συνεργασία για τις ομάδες υδατοσφαίρισης παίδων και εφήβων του Παναθηναϊκού, που σε συνεργασία με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο συμμετέχουν στο ερευνητικό πρόγραμμα «Γενετική προδιάθεση παχυσαρκίας και αθλητικών επιδόσεων σε αθλητές της υδατοσφαίρισης».

Συνεργασία με Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο

Με πρωτοβουλία του προπονητή της ομάδας Μιχάλη Λαζαρίδη σε συνεργασία με τον καθηγητή Γ. Δεδούση, θα πραγματοποιηθεί και θα χρηματοδοτηθεί το πρόγραμμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου:

«Το ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ και το Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας Διατροφής συνεργάζεται με την ομάδα υδατοσφαίρισης του ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ στις ηλικιακές κατηγορίες των παίδων/εφήβων αθλητών. Ο τίτλος του ερευνητικού προγράμματος το οποίο συνχρηματοδοτείται από την Coca-Cola Hellas είναι «Γενετική προδιάθεση παχυσαρκίας και αθλητικών επιδόσεων σε αθλητές της υδατοσφαίρισης». Η μελέτη αυτή έχει ως σκοπό να συμβάλλει με τα αποτελέσματα της στην πρόληψη και αντιμετώπιση της παχυσαρκίας και των επιπλοκών της καθώς επίσης και στην ανάδειξη γενετικών δεικτών που συνδέονται με αθλητικές επιδόσεις στο άθλημα της υδατοσφαίρισης. Παράλληλα θα δοθούν διατροφικές συμβουλές για την βελτίωση των διατροφικών συνηθειών των παιδιών-εφήβων και θα αναλυθεί το βιοχημικό και αιματολογικό τους προφίλ. Επιπλέον θα γίνουν εργομετρικές εξετάσεις στο εργαστήριο Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και μετρήσεις αθλητικών αποδόσεων στο κολυμβητήριο. Τέλος στο εργαστήριο Μοριακής Γενετικής θα πραγματοποιηθεί ανάλυση DNA για τον εντοπισμό της γενετικής ταυτότητας που προδιαθέτει σε υψηλές αθλητικές αποδόσεις. Το πρωτοποριακό αυτό πρόγραμμα, πραγματοποιείται υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του Καθηγητή Βιολογίας του Ανθρώπου, Δρ. Γεωργίου Δεδούση. Στην επιστημονική ομάδα του έργου, συμμετέχουν διαιτολόγοι-διατροφολόγοι, πτυχιούχοι-διδάκτορες φυσικής αγωγής, προπονητές υδατοσφαίρισης και μέλη της εθνικής ομάδας γυναικών υδατοσφαίρισης».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...