Κάθε μπασκετμπολίστας βρίσκει κάπου εκεί ανάμεσα τη δική του ιστορία, σε μια φάση, σε μια στιγμή, σε ένα δευτερόλεπτο. Ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς δεν στέκεται σε μεμονωμένες ιστορίες παρά συνθέτει μέσα σε όλες αυτές τις σκηνές το παζλ της ζωής του. Άλλωστε, όπως και ο ίδιος υποστηρίζει:

«Η ζωή μου περιστρέφεται γύρω από μια μπάλα»

-Vladimir «Vlado» Jankovic

Ο 24χρονος small forward του Παναθηναϊκού με ύψος 2,02μ. θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ανερχόμενα αστέρια της φρέσκιας γενιάς του ελληνικού μπάσκετ και μάλιστα την χρονιά που μας πέρασε συνέβαλε σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή των play-off ώστε η ομάδα του να στεφθεί πρωταθλήτρια για μία ακόμη χρονιά. Η μεταγραφή στην ομάδα του «τριφυλλιού» ήταν για εκείνον ένα μεγάλο κερδισμένο στοίχημα, όπως και η συμμετοχή του στην Εθνική Ομάδα. Το motto του για το κλειδί στην επιτυχία είναι η πειθαρχία και η θέληση ειδικά όταν «ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με μαξιλάρια και προστατευτικά» και ένας σοβαρός τραυματισμός μπορεί να αποβεί μοιραίος.

Όπως σε κάθε αθλητή υψηλού επιπέδου, ο ανταγωνισμός κυλά στο αίμα του για αυτό και ο ίδιος παραδέχεται: «προτιμώ να νευριάσω και να φτάσω τον άλλο στα όριά του παρά να χάσω». Από μικρός στα γήπεδα με μια μπάλα στο χέρι, ο Βλάντο κατάφερε χάρη στον αθλητισμό να ξεπεράσει κάποιες δύσκολες στιγμές, ίσως γιατί και ο ίδιος ακολουθεί τη συμβουλή που δίνει σε εκείνους που θέλουν να ξεχωρίσουν: «να έχεις ένα όνειρο και να ξέρεις ακριβώς τί θέλεις να κάνεις για να το πραγματοποιήσεις».

Έτσι, η εξέλιξη του Βλάντο τα τελευταία χρόνια είναι πασιφανής. Ένα μεγάλο βήμα τη φορά και ο 24χρονος μπασκετμπολίστας δίνει υπόσχεση για ακόμη καλύτερες επιδόσεις πιστεύοντας ακράδαντα ότι η σκληρή δουλειά αποζημιώνεται. Και όταν η πορτοκαλί μπάλα μπαίνει στην άκρη, σειρά έχουν άλλες μικρές χαρές της ζωής, όπως τα λαζάνια, η house μουσική και το τένις παρακολουθώντας τα μαγικά του Novak Djovokic.

Πηγή:http://www.redbull.com/gr/el/athletes/1331662570442/vladimir-jankovic-basketball-player

➡️ Γράψε το σχόλιο σου