ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Γνωρίζουμε τον Βλαντιμίρ Γιάνκοβιτς

Ο ήχος της μπάλας όταν πέφτει μέσα στο διχτάκι, οι ζητωκραυγές κατά την είσοδο στη φυσούνα, τα σφυρίγματα των διαιτητών, οι τέσσερις γραμμές του γηπέδου που ορίζουν συναισθήματα και έντονες στιγμές.

Γνωρίζουμε τον Βλαντιμίρ Γιάνκοβιτς

Κάθε μπασκετμπολίστας βρίσκει κάπου εκεί ανάμεσα τη δική του ιστορία, σε μια φάση, σε μια στιγμή, σε ένα δευτερόλεπτο. Ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς δεν στέκεται σε μεμονωμένες ιστορίες παρά συνθέτει μέσα σε όλες αυτές τις σκηνές το παζλ της ζωής του. Άλλωστε, όπως και ο ίδιος υποστηρίζει:

«Η ζωή μου περιστρέφεται γύρω από μια μπάλα»

-Vladimir “Vlado” Jankovic

Ο 24χρονος small forward του Παναθηναϊκού με ύψος 2,02μ. θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ανερχόμενα αστέρια της φρέσκιας γενιάς του ελληνικού μπάσκετ και μάλιστα την χρονιά που μας πέρασε συνέβαλε σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή των play-off ώστε η ομάδα του να στεφθεί πρωταθλήτρια για μία ακόμη χρονιά. Η μεταγραφή στην ομάδα του «τριφυλλιού» ήταν για εκείνον ένα μεγάλο κερδισμένο στοίχημα, όπως και η συμμετοχή του στην Εθνική Ομάδα. Το motto του για το κλειδί στην επιτυχία είναι η πειθαρχία και η θέληση ειδικά όταν “ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με μαξιλάρια και προστατευτικά” και ένας σοβαρός τραυματισμός μπορεί να αποβεί μοιραίος.

Εξωπραγματική πρόταση σε Λάρκιν: Τρία εκατομμύρια ετησίως
Εξωπραγματική πρόταση σε Λάρκιν: Τρία εκατομμύρια ετησίως 61.339 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Όπως σε κάθε αθλητή υψηλού επιπέδου, ο ανταγωνισμός κυλά στο αίμα του για αυτό και ο ίδιος παραδέχεται: «προτιμώ να νευριάσω και να φτάσω τον άλλο στα όριά του παρά να χάσω». Από μικρός στα γήπεδα με μια μπάλα στο χέρι, ο Βλάντο κατάφερε χάρη στον αθλητισμό να ξεπεράσει κάποιες δύσκολες στιγμές, ίσως γιατί και ο ίδιος ακολουθεί τη συμβουλή που δίνει σε εκείνους που θέλουν να ξεχωρίσουν: «να έχεις ένα όνειρο και να ξέρεις ακριβώς τί θέλεις να κάνεις για να το πραγματοποιήσεις».

Έτσι, η εξέλιξη του Βλάντο τα τελευταία χρόνια είναι πασιφανής. Ένα μεγάλο βήμα τη φορά και ο 24χρονος μπασκετμπολίστας δίνει υπόσχεση για ακόμη καλύτερες επιδόσεις πιστεύοντας ακράδαντα ότι η σκληρή δουλειά αποζημιώνεται. Και όταν η πορτοκαλί μπάλα μπαίνει στην άκρη, σειρά έχουν άλλες μικρές χαρές της ζωής, όπως τα λαζάνια, η house μουσική και το τένις παρακολουθώντας τα μαγικά του Novak Djovokic.

Πηγή:http://www.redbull.com/gr/el/athletes/1331662570442/vladimir-jankovic-basketball-player

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.