ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αποστολή στη Πολωνία

«Ξεκινάμε από άλλο επίπεδο»

Οι στόχοι του Παναθηναϊκού, η λέξη «πρωτάθλημα», ο «ηγέτης Αναστασίου», αλλά και η διαφορετική αφετηρία της ομάδας φέτος, είναι κάποια απ’ όσα εξομολογείται ο Ντέιβιντ Μέντες, σε συνέντευξή του στο panathinaikos24.gr. Αποστολή στο Γκνιεβίνο: Γιάννης Μιχαλάκης

 «Ξεκινάμε από άλλο επίπεδο»

Η λέξη «πρωτάθλημα» δεν απαγορεύεται στον Παναθηναϊκό, ωστόσο ο Μέντες Ντα Σίλβα σκύβει το κεφάλι και δουλεύει μαζί με τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού. Ο Ολλανδός χαφ, από τους πιο έμπειρους παίκτες της ομάδας, γνωρίζει πολύ καλά ότι όλα έρχονται μέσω δουλειάς. Αυτό είναι και το “μότο” του.

Αναλυτικά όσα είπε στο Panathinaikos24.gr ο Ολλανδός άσος του «τριφυλλιού», από το Γκνιεβίνο:

Ένα πρώτο σχόλιο για την πορεία της προετοιμασίας μέχρι στιγμής.

Είμαστε εδώ μερικές μέρες τώρα, δουλεύουμε πολύ σκληρά, προετοιμαζόμαστε για τον πρώτο μας αγώνα για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και κάνουμε ένα βήμα κάθε μέρα, για να είμαστε έτοιμοι.

Υπάρχουν διαφορές στην φετινή προετοιμασία σε σχέση με την περσινή και ποιες είναι;

Φυσικά, η ομάδα είναι πιο έτοιμη, πέρυσι στην προετοιμασία είχαμε πολλά νέα παιδιά, μετά ήρθαν πολλοί νέοι παίκτες. Τώρα περιμένουμε κάποιους νέους παίκτες, αλλά η βάση της ομάδας είναι εδώ. Ξεκινάμε φέτος από ένα άλλο επίπεδο.

Ποιος είναι ο στόχος της ομάδας τη νέα περίοδο;

Να παλέψουμε για τίτλους. Να δούμε τι ομάδα θα έχουμε και μόλις αρχίσει το πρωτάθλημα, να παλέψουμε για τους τίτλους.

Οι προσωπικοί σου στόχοι;

Να είμαι πάνω απ’ όλα υγιής, να παίξω πολλά παιχνίδια και να βοηθήσω την ομάδα ούτως ώστε να παίξει καλύτερα.

Η λέξη «πρωτάθλημα» είναι στο μυαλό σου, το σκέφτεσαι;

Φυσικά είναι μια φιλοδοξία μου. Δεν είναι εύκολο, αλλά είμαστε Παναθηναϊκός. Μια μεγάλη ομάδα που παλεύει. Έχει μεγάλη ιστορία ο σύλλογος, κάναμε μια πολύ καλή χρονιά πέρυσι και οι προσδοκίες είναι υψηλές φέτος. Την περασμένη σεζόν κερδίσαμε σχεδόν όλους τους αντιπάλους μας, θα προσπαθήσουμε και φέτος, θα δούμε τι θα γίνει. Εμείς δουλεύουμε σκληρά και πρώτα απ όλα πρέπει να επικεντρωθούμε σ΄ αυτό που κάνουμε. Ολα θα έρθουν στην πορεία.

Υπάρχει κάποιου είδους πίεση φέτος, μετά από τη σεζόν που κάνατε; 

Είναι μια υγιής πίεση αυτή, θα πρέπει για παράδειγμα να παίξουμε με τον Πανιώνιο, που τον σέβομαι απεριόριστα, στην έδρα μας και θα πρέπει να κερδίσουμε οπωσδήποτε, ενώ πέρυσι δεν υπήρχε αυτό. Φέτος όπως είπα οι προσδοκίες είναι υψηλές, αλλά θεωρώ ότι αυτό είναι καλό για την ομάδα, είναι μια υγιής πίεση.

Ένα σχόλιο για την επιστροφή του Παναθηναϊκού στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις.

Για μένα είναι πολύ μεγάλο κίνητρο να παίξω στο υψηλότερο επίπεδο στα 33 μου, θα είναι πολύ δύσκολο φυσικά ειδικά αν παίξουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Οι ομάδες είναι πολύ δύσκολες, αλλά είναι ποδόσφαιρο. Έχουμε πολύ καλό ομαδικό πνεύμα και θα δούμε τι θα γίνει, είτε παίξουμε Τσάμπιονς Λιγκ, είτε Γιουρόπα Λιγκ.

Θεωρείς το εαυτό σου, ως τον ηγέτη της μεσαίας γραμμής του Παναθηναϊκού, με δεδομένο ότι έχεις την μεγαλύτερη εμπειρία;

Λόγω της εμπειρίας μου είμαι και εγώ ένας από τους ηγέτες της ομάδας, είναι ένας από τους λόγους που με πήρε ο Παναθηναϊκός. Είναι στον χαρακτήρα μου να βοηθώ τους παίκτες και όλη την ομάδα. Ωστόσο ο προπονητής είναι ο ηγέτης, ο αρχηγός μας και υπάρχουν και κάποιοι σημαντικοί παίκτες που έχουμε και θεωρώ ότι είμαι και εγώ ένας από αυτούς.

Σήμερα (σ.σ χθες) στο διπλό της ομάδας αγωνίστηκες στη θέση του κεντρικού αμυντικού, ενώ πέρυσι συνήθως έπαιζες στη μεσαία γραμμή. Που σου αρέσει να παίζεις εσένα καλύτερα;

Προτιμώ τη θέση του αμυντικού χαφ. Μπορώ να παίξω και ως κεντρικός αμυντικός, όσο περνάνε και τα χρόνια (σ.σ. γέλια), αλλά θεωρώ ότι είμαι καλύτερος ως «εξάρι», αλλά αυτή τη στιγμή χρειάστηκε να παίξω εκεί γιατί έχουμε έλλειψη προς το παρόν σε αυτή τη θέση.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ