ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

«Μεγάλη επιτυχία του Αλβέρτη»

Στη ρωσική ιστοσελίδα sport-express.ru παραχώρησε συνέντευξη ο Αργύρης Πεδουλάκης στην οποία ανάμεσα σε όλα αναφέρθηκε και στον Παναθηναϊκό.

«Μεγάλη επιτυχία του Αλβέρτη»

Ο πρώην προπονητής των πρασίνων και νυν της Ούνιξ Καζάν, Αργύρης Πεδουλάκης, αναφέρθηκε στον Παναθηναϊκό και χαρακτήρισε επιτυχημένο τον Φραγκίσκο Αλβέρτη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Είναι αλήθεια πως δεν έχω εργαστεί ξανά εκτός Ελλάδας, αλλά αυτό δεν είναι κάτι που με φοβίζει. Ενδεχομένως να μη συνηθίσω εύκολα το κλίμα της Ρωσίας, αλλά… ποιο είναι το πρόβλημα; Αντιθέτως, πιστεύω ότι θα έχει πολύ ενδιαφέρον να γνωρίσω μια νέα κουλτούρα, μια νέα ζωή. Η μετακόμιση στο Καζάν θα με βοηθήσει να ωριμάσω ως άνθρωπος και ως επαγγελματίας. Αν δεν ένιωθα αισιόδοξος, πως είμαι σε θέση να λύσω όποιο πρόβλημα προκύψει, δεν θα υπέγραφα. Τα λεφτά δεν είναι η προτεραιότητα μου. Να είστε βέβαιοι πως θα βρούμε τρόπο επικοινωνίας. Να θυμίσω ότι και στον Παναθηναϊκό, περισσότεροι από τους μισούς παίκτες ήταν ξένοι. Αυτό όμως, δεν με σταμάτησε από το να φανώ αντάξιος των προσδοκιών, να εκπληρώσω τις υποχρεώσεις μου».

Σε ερώτηση για τον Παναθηναϊκό, απάντησε:«Το πρόβλημα ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2013, όταν τραυματίστηκαν πολλοί παίκτες «κλειδιά». Γενικά αντιμετωπίσαμε προβλήματα υγείας και δεν είχαμε τη δυνατότητα να παίξουμε πλήρεις. Την ίδια ώρα, υπήρχε πολύ πίεση από τα ΜΜΕ και τον κόσμο, που πάντα έχει υψηλές απαιτήσεις από τον Παναθηναϊκό. Σε αυτές τις περιπτώσεις, είθισται να είναι ο προπονητής ο αποδιοπομπαίος τράγος. Για αυτό και απολύθηκα.

Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!»
Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!» 50.497 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δεν κρατώ κακία σε κανέναν. Αντιθέτως, ήταν πολύ ευτυχές το γεγονός ότι ανέλαβε ο Φραγκίσκος Αλβέρτης το υπόλοιπο της σεζόν και τελείωσε ως πρωταθλητής, με νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού, στους τελικούς. Ήταν τεράστια επιτυχία».

Για την αναμονή δέκα ετών πριν αναλάβει κορυφαίο σύλλογο, τόνισε: «Στο ελληνικό πρωτάθλημα προτιμούσαν τους ξένους προπονητές, όπως οι Ομπράντοβιτς, Ίβκοβιτς, Μάλκοβιτς και όταν έφυγαν εκείνοι, οι ομάδες εμπιστεύτηκαν τους προπονητές της χώρας. Και από ό,τι φάνηκε, ανταποκριθήκαμε. Πέρυσι την άνοιξη, πήραμε το πρωτάθλημα επί του πρωταθλητή Ευρώπης, Ολυμπιακού του Γιώργου Μπαρτζώκα. Αλλά σε κάθε περίπτωση, πρέπει να ομολογήσω ότι είναι πολύ πιο διασκεδαστικό να δουλεύεις σε μικρότερους συλλόγους. Εκεί χαίρεσαι κάθε νίκη».

Σε ότι αφορά το στιλ της δικής του Ούνιξ, σχολίασε: «Για να σας απαντήσω, θα πρέπει να έχω την τελική εικόνα του ρόστερ και αυτή τη στιγμή βρίσκεται προς εξέλιξη. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να είμαστε σε θέση να παίζουμε γρήγορο μπάσκετ. Έτσι παίρνεις μεγάλα ματς και έτσι κουράζεις τους αντιπάλους, ενώ πάντα χρήσιμο είναι και το παιχνίδι των κατοχών. Αυτές δίνουν τίτλους».

Για την υπόθεση παραμονής του Κώστα Καϊμακόγλου είπε: «Είναι φυσιολογικό να θέλω στην Ούνιξ τους περισσότερους δυνατούς παίκτες, πρώτης γραμμής, οι οποίοι διαθέτουν και εμπειρία. Υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση και ενδιαφέρον με τον Κώστα και πιστεύω ότι θα φτάσουμε στη συμφωνία».

Σχετικά με την αποχώρηση του MVPτης περσινής σεζόν και κορυφαίου παίκτη της Ούνιξ, Ντρου Γκούντελοκ, σχολίασε:«Η άποψη μου είναι ότι μια απώλεια, δεν μπορεί να επηρεάσει το σύνολο. Πάντα πίστευα ότι υπεράνω όλων είναι η ομάδα. Αν η Ούνιξ ασπαστεί αυτήν τη φιλοσοφία, θα αποτελέσουμε κίνδυνο για κάθε αντίπαλο, σε κάθε διοργάνωση. Ναι, ο Γκούντελοκ είναι πολύ καλός παίκτης, αλλά φέραμε τους Λάνγκφορντ και Τζέρελς, οι οποίοι ήταν εντυπωσιακοί πέρυσι. Δεν ανησυχώ για τη θέση “ένα”».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...