ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ρούλα Στεφανάκη

Ο Νικ «μπλοκάρει» όλες τις υποθέσεις

Οι μέρες περνούν και στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού τηρούν στάση αναμονής όσον αφορά το μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας. Γράφει η Ρούλα Στεφανάκη.

Ο Νικ «μπλοκάρει» όλες τις υποθέσεις

Οι μέρες περνούν και στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού τηρούν στάση αναμονής όσον αφορά το μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας. Μπορεί καθημερινά στα γραφεία των πρασίνων να καταφθάνουν συνεχώς και νέα ονόματα υποψηφίων να φορέσουν τη φανέλα του τριφυλλιού, όμως προς το παρόν απλά εξετάζονται.

Οι πληροφορίες δε που έρχονται από το εξωτερικό μέσω της νέας μόδας (βλ. twitter) που θέλουν τον Παναθηναϊκό να έχει προχωρήσει ακόμη και σε επίσημη πρόταση σε υποψήφιους παίκτες, ελέγχονται. Πολύ απλά, διότι όλα θα εξαρτηθούν από το θέμα Καλάθη. Καλώς ή κακώς οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού είναι διατεθειμένοι να «ρισκάρουν» (διότι όσο περνάει ο καιρός οι επιλογές θα περιορίζονται) περιμένοντας τον παίκτη πάνω στον οποίο έχουν στηρίξει όλο τους το μεταγραφικό σχεδιασμό. Οπότε πριν από τις 15 του μηνός δεν αναμένονται εξελίξεις στο κεφάλαιο των μεταγραφών.

Με άλλα λόγια η θετική έκβαση της υπόθεσης με τον 25χρονο γκαρντ θα ξεμπλοκάρει και τις υπόλοιπες μεταγραφικές κινήσεις του Παναθηναϊκού. Μία από αυτές είναι και του Ει Τζέι Σλότερ ο οποίος είναι παίκτης που έχει συμφωνήσει με το τριφύλλι, όμως δεν πρόκειται να υπογράψει αν πρώτα δεν ξεκαθαρίσει το θέμα με τον Καλάθη. Και αυτό διότι ο Σλότερ έχει επιλεγεί με δεδομένη την έλευση του Νικ στον Παναθηναϊκό. Διαφορετικά, αν «ναυαγήσει» η υπόθεση του Καλάθη για λόγους, που δεν αφορούν σε καμία περίπτωση τις προθέσεις του παίκτη, μπορεί να γίνει αναπροσαρμογή των πλάνων. Όσον αφορά το θέμα του Καλάθη, όπως σας έχουμε ξαναγράψει ο Παναθηναϊκός έχει συμφωνήσει με τον παίκτη, που ήταν το πρώτο εμπόδιο μια και τον διεκδικούσαν παράλληλα ΤΣΣΚΑ, Εφές, Φενέρ, όμως για να επιστρέψει στο ΟΑΚΑ, πρέπει να ξεπεραστούν και κάποια ακόμη εμπόδια.

Να… ανάψει το πράσινο φως το Μέμφις που διατηρεί το δικαίωμα ανανέωσης του παίκτη για ένα ακόμη χρόνο μέχρι τις 15 Ιουλίου και παράλληλα να ξεπεραστεί το θέμα της ποινής με την οποία έχει τιμωρηθεί στο NBA και η οποία αν και αρχικά φαινόταν ότι δεν τον ακολουθεί αν αγωνιστεί στην Ευρώπη, οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν το θέμα να έχει φτάσει στη FIBA προκειμένου να αποφασίσει τι μέλλει γενέσθαι με την περίπτωση του. Επομένως, όσοι παίκτες προτείνονται στην παρούσα φάση, απλά εξετάζονται χωρίς ωστόσο να έχει προβάδισμα κάποια περίπτωση εξ αυτών. Προτεραιότητα των «πρασίνων» είναι να κλείσουν τις θέσεις των γκαρντ με τους Καλάθη και Σλότερ και στη συνέχεια να κινηθούν για σέντερ που αποτελεί την αμέσως επόμενη προτεραιότητά τους και όχι εκείνη του φόργουορντ.

Ρούλα Στεφανάκη
Ρούλα Στεφανάκη Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια ο Θεός γελάει, λέει o λαός και η Ρούλα πιστεύει ότι της ταιριάζει γάντι. Η δημοσιογραφία δεν ήταν στα σχέδιά της, ούτε γεννήθηκε με το όνειρο να γίνει δημοσιογράφος. Ααα… να τα λέμε! Στα σχέδιά της ήταν να σπουδάσει και βλέπουμε. Όπως και έγινε. Πέρασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας (ουδεμία σχέση με τη δημοσιογραφία φυσικά) πήρε και βεβαίωση ότι μπορούσε να διδάξει, όμως το συγκεκριμένο χαρτί, καταχωνιάστηκε κάπου στο αρχείο της, διότι πολύ απλά βρέθηκε στο δρόμο της το Sportime! Το μεγάλο της σχολειό της δημοσιογραφίας. Μια δεκαετία στο Sportime έκανε ρεπορτάζ μπάσκετ, ώσπου πιστεύει… το έμαθε πια το «παλιό-επάγγελμα». Στη συνέχεια εργάστηκε στο Derby, όπου βίωσε μια ακόμη ξεχωριστή εμπειρία, σύντομη μεν, αλλά πολύ ιδιαίτερη με εξαιρετικούς συναδέλφους με κάποιους εκ των οποίων εχει τη χαρά να ξανασυνεργαστεί (βλ. Γιάννη Αβραμίδη), εδώ στο Panathinaikos24. Και βέβαια δεν ξεχνάει το πέρασμά της και από το Onsports, από το οποίο επίσης έχει πολύ όμορφες στιγμές να θυμάται..

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ