ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αποστολή στη Πολωνία

Άρεσε στο δεύτερο…

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας της Άρκα Γκντίνια με 1-0, με γκολ του Πέτριτς από το 37'. Άρεσαν στο δεύτερο ημίχρονο οι πράσινοι, βγάζοντας ενέργεια και αποδίδοντας καλό ποδόσφαιρο. Αποστολή στο Γκνιεβίνο: Γιάννης Μιχαλάκης.

Άρεσε στο δεύτερο...

Στο δεύτερο μέρος ο Γιάννης Αναστασίου άλλαξε όλους τους παίκτες του και το τριφύλλι έγινε ακόμα πιο επιθετικό, χάνοντας πολλές ευκαιρίες με τους Καρέλη και Κλωναρίδη. Από την άλλη είχε μεγάλη πίεση στην άμυνα, καθώς οι Πολωνοί δεν απείλησαν πολλές φορές την εστία των «πρασίνων» και όποτε έγινε αυτό, οι Κοτσόλης και Κότσαρης ήταν σε ετοιμότητα.

Το ματς

Με τους Κοτσόλη, Σπυρόπουλο, Τριανταφυλλόπουλο, Ρισβάνη, Μυρθιανό, Λαγό, Ατζαγκούν, Χουχούμης, Μαλντίν, Πέτριτς και Μπεργκ άρχισε ο Παναθηναϊκός την αναμέτρηση με την Άρκα Γκντίνια στο πρώτο φιλικό επί πολωνικού εδάφους. Το τριφύλλι ξεκίνησε με πολλούς νεαρούς στη σύνθεση του, καθώς ο Γιάννης Αναστασίου ήθελε να δει την ετοιμότητά τους. Παρόλα αυτά η Άρκα ήταν αυτή που ήθελε να αιφνιδιάσει τους «πράσινους», καθώς στο πρώτο εικοσάλεπτο ήταν μπροστά και είχε αρκετά μέτρα στο τερέν.

Όμως από το 23′ και μετά το τριφύλλι ανέβασε στροφές με τους Ατζαγκούν, Μπεργκ και Πέτριτς να είναι εξαιρετικοί μπροστά και τους Λαγό και Τριανταφυλλόπουλο να κόβουν τις επιθέσεις των γηπεδούχων.

Πρώτο για τον Πέτριτς

Η πίεση του Παναθηναϊκού έφερε το γκολ στο 37′ από τον Πέτριτς, ο οποίος έκανε «σεφτέ» στα γκολ των «πρασίνων».

Ο Ατζαγκούν έκανε τρομερή μπαλιά στον Κροάτη άσο και στο πρώτο πλασέ χτύπησε στο δοκάρι αλλά πήρε το… ριμπάουντ και άνοιξε το σκορ!

Από και μετά οι παίκτες του Αναστασίου έπαιζαν μονότερμα τους Πολωνούς και μάλιστα παραλίγο να διπλασιάσουν τα τέρματα τους στο 45′ και πάλι με τον Πέτριτς, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και έτσι το πρώτο ημίχρονο έληξε με τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 1-0.

Πολλές αλλαγές στο β’ ημίχρονο

Ο Γιάννης Αναστασίου ήθελε να αλλάξει σχεδόν όλη τη βασική ενδεκάδα και έβαλε τους Σπυρόπουλο, Κουτρουμπή, Μέντες, Νάνο, Δώνη, Ζέκα, Ντίνα, Κλωναρίδη και Καρέλη θέλοντας να πιέσει ψηλά.

Μάλιστα στο 54′ χάθηκε μια ευκαιρία για το 2-0. Ωραία συνεργασία του Καρέλη με τον Κλωναρίδη, ο τελευταίος δεν έπιασε καλά το σουτ και η μπάλα πέρασε άουτ. Δύο λεπτά αργότερα έγινε ατομική προσπάθεια του Ντίνα ο οποίος έκλεψε, έφτασε κοντά στην εστία της Άρκα αλλά το πλασέ του κατέληξε άουτ και έφτασε κοντά στο να διπλασιάσει τα τέρματα του τριφυλλιού.

Το τριφύλλι έπαιζε ψηλά και πίεζε την Άρκα, καθώς ήθελε να κλείσει τους χώρους. Όμως οι γηπεδούχοι κατάφεραν να διασπάσουν την άμυνα των «πρασίνων» με τους Λεχ και Καλντερόν να είναι οι πιο δραστήριοι, αλλά δεν είχαν καμία βοήθεια. Στο 62′ ντεμπούτο στην ομάδα έκαναν ο νεαρός Κότσαρης και ο Μπούρμπος και έτσι ο τεχνικός του του Παναθηναϊκού είχε βάλει όλους τους παίκτες που είχε στη διάθεση του.

Στο 67′ χάθηκε μια απίστευτη ευκαιρία για να γίνει το 2-0. Ο Καρέλης έπιασε ένα εκπληκτικό γυριστό σουτ, ύστερα από κόρνερ του Κλωναρίδη, αλλά ο Σκορόν έκανε μια εκπληκτική επέμβαση. Από το 70′ και μετά οι Κυπελλούχοι Ελλάδος ήταν μπροστά και απειλούσαν συνεχώς της εστία της Άρκα, καθώς ήθελαν να σημειώσουν και δεύτερο γκολ. Όμως στο 75′ το παιχνίδι διακόπηκε, διότι βρέθηκε έδαφος ο Μέντες, ο οποίος χτύπησε στο κεφάλι, αλλά δεν ήταν κάτι σοβαρό και και σηκώθηκε.

Ο Παναθηναϊκός έφτασε πολύ κοντά στο να σημειώσει κι άλλο γκολ. Ο  Κλωναρίδης στο 77′ βρέθηκε φάτσα με το τέρμα, αλλά ο Σκορόν σταμάτησε στο τετ α τετ του Έλληνα επιθετικό μετά την ωραία πάσα του Καρέλη! Στο 84′ χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για την Άρκα Γκντίνια για να φέρει το ματς στα ίσα, με τον Μέντες κοντράρει όσο χρειάζεται το σουτ του Άμποτ. Φάση διαρκείας στην περιοχή της Άρκα στο 89′, αλλά ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να σκοράρει. Ήταν χαρακτηριστικό ότι οι παίκτες της πολωνικής ομάδας ήταν συνεχώς στην περιοχή τους.

Έτσι το τριφύλλι πήρε τη νίκη με 1-0, δείχνοντας καλό πρόσωπο, αλλά ακόμα είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα, καθώς ήταν το πρώτο φιλικό και ακόμα έχει πολλά να δείξει

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE